Aracınız çok güzel gözüküyor, kazasız belasız keyifli sürüşler dilerim.
Sürüş dinamikleri ile ilgili yorumlarınızı okumak hem çok keyifli, hem de oldukça bilgilendiriciydi. İflah olmayan bir Citroën takıntım var ancak son aracımı almadan önce E90 içimden geçen otomobillerden birisiydi. Performans olarak PSA'nın 2.0 dizel ünitesinin çok üzerinde tabi ki 184 hp'lik motor, bu hacimde en verimli ve başarılı motor sanırım bu. Tadını çıkarın.
İzmir > Tekirdağ istikametini ben de sıklıkla kullanıyorum, Kaz dağlarına yapılan Assos ve Troya tünelleri, Çanakkale köprüsü ve Gelibolu > Malkara arası otoban işleri çok kolaylaştırdı.
Smokin'lere bayılırız, çok konuşkan ve sıcak kanlı olurlar. Bu arkadaş biraz da cüsseliymiş.
︽ Origins
Since • 1919
Citroën Heritage
◎2011 X7 Citroën C5 2.0 HDi 163 Hydractive3+
Motor hem performans hem tuketimde rakipsiz neredeyse donemine gore
Yolun tadi kacti ama muthis kisaldi sure olarak. 4 saatte gule oynaya gidiliyor
Smokin canli beslendigi icin oyle. Otelin bahcesinde 15 donum arazide takılıyor, sincap, tavşan, kuş ne yakalarsa onlarla besleniyor. Hazir mamayla veya restoran musterilerinin masa altindan attigi hicbirseye ilgisi yok![]()
Teşekkür ederim![]()
2011 E90 320d & 2006 FJR 1300 & 2006 ZZR 1400
öncelikle çok güzel yazmışsınız, derli toplu ve yol gösterici bir yazı olmuş.
2017 Egea 1.6 Dizel otomatik yerine 5. jenerasyon 2011 Bmw 3.20d otomatik e geçmek bence cesaret işi. Modelli araç her zaman iyidirden yola çıkarak bir kaç kelam edeyim; yürütme maliyetleri, bmw nin premium marka olmasından ötürü her zaman 3x olacaktır normal bir araca göre, bu fark her konuda karşınıza çıkar. Aracı Zevk için kullanacaksanız bu fark gözardı edilebilir. Geçen zaman içersinde bmw 7. jenerasyonla kendini epey geliştirdi dizeli olmasa da yeni 320i ler fiyatları 2 milyon olan güzel oyuncaklar. Egea mi 320d mi günün sonunda yaşattırdıkları ve hissettirdikleri sebebiyle tabi ki 320d. Güle güle kullanın.
Teşekkür ederim
3x olmuyor masrafı ya, çünkü hem cok eski degil, hem de parca konusumda sıkıntısı yok.
Misal egeanin debriyaj parasina bunun sanziman komple elden gecirilir. Yuruyende de ikisinin cok farki yok birbirinden
Kayis ve zincir masrafi arasinda ucurum olur sadece, yoksa motor toplamaya kalksak Egea'yı 50 ye bunu 100-150 ye toplamayiz.
Tabiiki daha pahali bakmasi binmesi ama sansliyim birazda 215.000 km de olmasina ragmen ben aldigimdan beri sadece bakim yapiyorum, extra bisey yok henüz. Simdi aile biraz daha buyudu, sw egea veya baska bisey alsammi diye dusunuyorum ben de arada ama aldigimin ikinci gunu pisman olacagimi biliyorum. Durmayacak, donmeyecek, gitmeyecek. Bir tablet ekran birkac oyuncakla kanmayacagimi biliyorum cunku
2011 E90 320d & 2006 FJR 1300 & 2006 ZZR 1400
Boş bırakmışız kendi konumuzu. Başlıkta belirttiğim gibi alma sürecini anlattım. Yılda 20.000 km den toplamda 2 yıl 40.000 km yapar 230.000 km civarında satmış olurum diye düşünüyordum. Düşündüğüm gibi olmadı.
Autobox youtube kanalımızda da sürekli farklı otomobillerin incelemelerini yapıyorken, her çekim sırasında 'şöyle sıfır bir araba alayım bak her özelliği var çiçek gibi' diye düşüp, çekimden sonra kendi arabamla biraz yol yapınca 'yemişim yenisini, ekranını, özelliğini' dediğimi farkettim. Seviyorum E90'ı ve tahmin ettiğimden daha çok sevmeye başladım kullandıkça.
215.000 km civarında Hankook Ventus S1 Evo 3 lastikler aldım. O dönem hala belki satarım düşüncesiyle f/p oranında zirve bir lastik seçimiydi benim için. Michelin PS4 13-14bin tl iken 8.500 tl'ye Hankook cazipti..Çok memnun kaldım.Özellikle ıslak performansından. Yine BMW'nin E90 için verdiği orjinal ölçüden şaşmadım 225/40/18-255/35/18. Lastik ile ilgili en çok eleştirilen kısım ömrüydü. 60.000 km kullandım ama evet resmen ömrünün sonuna geldi.
![]()
2011 E90 320d & 2006 FJR 1300 & 2006 ZZR 1400
Ortalama bir E90'ın otomatik vites tork konvertörü arızası 200.000 km civarında baş gösterir.Benimki de aldığım 196.000km de ufak ufak 1500 devir civarındaki dalgalanmayla kendini hissettiriyordu. 238.000 km ye geldiğimde bu dalgalanmanın yük altında hızlanırken bile 1250-2000 devir arasına yayılması artık dur dedirtti.
Bakımlarını yaptırdığım İzmir Teknik Oto Necmettin ve Barış ustaya aracı emanet ettim.
Şanzımanı indirince tork konvertörü revizyonundan vazgeçip komple şanzımanda ne gerekiyorsa değiştirdim. Yine söylüyorum, sorun/bakım konusunda BMW'ye güvenmeyebilirsin ama korkma
![]()
2011 E90 320d & 2006 FJR 1300 & 2006 ZZR 1400
Bisi dicem, niye M yapmıyoruz ?
Don't believe everything you hear,
Real eyes, realize. real lies.2Pac Shakur
Yukarıda da yazdığım gibi 2 sene binip 40.000 km yapıp satma işi yalan oldu. İki sene binip 80.000 km yaptık.Bu kilometrenin yarısı izmir istanbul arasında yapıldı desem yalan olmaz.yoksa 80.000 kilometre boyunca aynı ön balatayı kullanıyor olmamı başka şekilde açıklayamam
Aracı alalı tam iki sene oldu ve kilometrenin 275.000e gelmesi umrumda bile değildi. Çok sevdiğimden satmak istemiyordum ama bir ev alma durumu yüzünden ilana koydum. 2 ay ilanda durdu ve saçma sapan birkaç teklif haricinde gerçek bir alıcı çıkmaması piyasanın durumunu da gösteriyordu.Satarsam yine bir arabaya ihtiyacım olacaktı ve ona vereceğim para E90 dan 200-300 bin az olacaktı. Bukadar ufak bir meblağ yüzünden aracımdan olmaktan vazgeçtim ve ilanı yenilemedim.Şanzımanım yeni,zincirim ve yağ pompam yeni,hiçbir problemim yok kendi arabama binmeye devam edeceğim dedim ve eksiklerini gidermeye başladım.
Gönül istiyor KW Clubsportlar, 6-8 piston büyük fren kitleri, yarı slick lastikler, OZ, BBS jantlar. Ama arabanın tamamına yakın para harcamak ve sonunda evden işe işten eve gitmek,arada sırada gittimiz güzel bir yolda gazlamak ve yılda 1-2 defa piste çıkmak için değer mi? sorusuna. Değer elbet ama bir 335 veya M3 olduğunda. Günlük kullanım 320d için fazla olur diye düşündüm. Tamamen orjinal de olmasın,bir tık üstü olsun istiyordum.Başladım almaya;
Yan sanayi BMW replikası jantlar istemedim çabuk yamulur balans tutmaz korkusundan. Çıkma BBS,OZ vs de istemedim yine durumunu bilemeyeceğimden. Style 216 320si jantlarını çok istedim. M paket olmayan E90a yakışıyordu ama düzgün bi takım bulamadım.
BBS CH veya Style 216
Yurtdışına da sattığından ve kötü yorumlara sahip olmadığından,pistlerde de bazı arabaların üzerinde gördüğümden, yerli malı yurdun malı dedim ve Arceo Monaco aldım.
![]()
2011 E90 320d & 2006 FJR 1300 & 2006 ZZR 1400
E90 ın üzerindeki style 189 335i coupe jantlarının ağırlığı ile ilgili internette farklı farklı bilgiler var. En doğrusu burada
18" 8.5J arka jantın tanesi 13.25 kg. 18" 8J ön jantın tanesi de 12.9kg.
Aldığım Arceo Moneco jantların kilosunu ölçtüğüm fotoğrafı bulamadım ama onlarda da ön 18" 8J 10.25kg, 18" 9J arkalar 10.75kg. Böylece yürüyenden 2.5 kg hafiflemiş olduk jant başına.
Gelelim lastik konusuna
225/18-255/18 mi? yoksa hepsi 225/18 mi? hepsi 235/18 mi? ya da ön 235/18 arka 255/18 mi?
Nasıl bir setup yapacağım konusunda çok kararsızdım. Ön arka değiştirebileyim diye kare setup istiyordum ama arabanın alıştığım tepkilerinden farklı gelirse diye de çekiniyordum.
235-255 setupta ön taraf yanakla yükselecek ve direksiyon daha da ağırlaşacak sorun değildi ama yanak yükseleceği için ön taraftaki keskinliği kaybeder mi acaba diye düşünüyordum.Bildiğimizden şaşmayalım dedim ve yine 225-255 devam ettim.Zaten jantı da o yüzden arka 9J almıştım.
Michelin PS4-PS5, Conti Sport Contact 7, P Zero, seçeneklerim arasındaydı.Hankook S1 Evo 3 ten farklı bir lastik istiyordum.çok övülen,yeni bir lastik olan ve Pilot Sport serisinden farklı bir şekilde ucuza bulabildiğim Continental Sport Contact 7 2024 yeni üretim bulabildim.
Lastik karşılaştırması testlerinde kuru yoltutuş,ıslak yol tutuş,kuru ıslak fren mesafesi gibi çeşitli kriterler vardır, bunlardan biri de yön değiştirme olarak geçer.100 üzerinden puanlanan bir testte sport contact 7'nin yön değiştirme puanı diğerlerinden birkaç puan farklıydı. 100 üzerinden bu iki üç puan farkı nasıl hissettin de verdin diye düşünüyordum test pilotu için. Ben bunu kullanınca anladım. Gerçekten bu lastiğin en belirgin özelliği yön değiştirme hızı.Freni viraj içine kadar taşıyıp direksiyon sağa dönükken birden sola kırdığınızda verdiği cevap çok net.Hatta lastiğin dönüp arabanın tepki vermekte geç kaldığını bile hissediyorsunuz.Bir de lastiğin ısındıkça cadde kullanımda nasıl değiştiğini çok iyi gösteriyor.Ben her klasmanda çok beğendim.Sadece Hankooka kıyasla daha fazla gürültü yapıyor gibi.Sorun mu?Performans aradığım bir lastikte asla.
Jantlarla buluşma
Bu arada merak edenler için lastiğin de ağırlığı vereyim. 225/40/18 ön ikisi 9.1kg çıktı. 255/35/18 arkaların biri 9.8 diğeri 9.9 kilo çıktı.Bu 100 gram fark garip gelmesin, aynı ölçüde 300 grama kadar fark olabiliyor.
![]()
2011 E90 320d & 2006 FJR 1300 & 2006 ZZR 1400
Öncelikle aracınıza maşalah çok güzel duruyor, güzel günlerde kullanın
Ben de 30 binde 1.2 Tsi İbizamı satıp ilk E90'ımı almıştım. Tayin olunca Van'a buralarda usta bulamam, Bmwdir masraflı olur diyerek sattım Egea 1.6 E torq almıştımÇok mutlu ve sorunsuzken Egeayı satıp yine dayanamayıp E90 aldım
Tek araba olunca hem aile ile hem bizlere hitap edebilen otomobil E90'lar.
Konusu açılmışken, ben de fotoğrafta gördüğünüz jant takımı aldım. Yeni lastik alıcam, önleri 225 40 18 yapıcam ama arkaları 255 35 mi yapsam, yoksa elimdeki 2cmlik spaceri kullanıp 235 40 mı yapsam kararsızım, önler 8 arkalar 9 ofset bu arada. Şimdilik orijinal yükseklikte ama prokit kıvamında indirmek istiyorum, spacer ve 235 40 kombinasyonunda sürter mi bilmiyorum.
![]()
BMW E90 320d LCI
Merhaba, sizin de aracınız çok güzel maşallah.
Ben yürüyende de bir takım iyileştirmeler yaptım ve 225 kare setup 235 kare setup veya spacer ile hiç kullanmadım. Şuan kullandığım jantlar et olarak ön 1 arka 3 mm dışarıda. 225-255 8-9 inç genişlikte. Hiç sürtme yoktu orjinal amortisör yay ile
Lastik olarak şu ara favorim ve kullandığım conti sport contact 7 diyorum
İndirmek olarak orjinal amortisör eibach pro kit yurtdışında standart reçete zaten. Kullanmadım ama eibach iyidir. Sırf düşsün diye saçma sapan yay coil alıp aracın sürüşünü baltalamayın derim sadece![]()
Konu initial-D tarafından (22-10-2024 Saat 22:41 ) değiştirilmiştir.
2011 E90 320d & 2006 FJR 1300 & 2006 ZZR 1400
Teşekkür ederim sağ olunKendisini tanıyorsanız selamınızla bir gidip tanışmak isterim
İndirmeye karar verirsem sadece prokit olur haricini düşünmüyorum, ilk önce lastik konusunu halletmem lazımŞimdiki lastiklerim eski sahibinden kalma ve ön arka 245 40 malesef.
Kavun derken abi tam olarak anlayamadım.
İnternette bulmuştum bu aracı, önler 225 40, arkalar 255 35 duruşu bu şekilde benim kullanmış olduğum jantla. Spacer istiyor bu duruşla, elimdeki 2 cm'yi kullanamam gibi görünüyor, hele ki prokit kullanırsam.
![]()
BMW E90 320d LCI
18" BMW Style 162 ön arka ofset farkı vardı arkalar 255 35 18
Eibach yay
2014 de bu kombindeydim
#eksikpazar
Devam;
Lastik ve jant fazlasıyla içime sinmişti. Hem görünüm hem fiyat hem performans olarak fazla fazla memnundum. Arabayı gereğinden fazla basıp instagrama özlü sözlerle hayırlı cumalar mesajı atmak değildi derdim. Ama normaline göre indirdim tabi.Nasıl mı?
Arabayı satma fikrimde önce yay alıp biraz canlandırma niyetim vardı. Baktım ki kaliteli yay parası coiloverdan çok çok az değil. Coilover bakmaya başladım.E90'ın en güzel yanı her parçası için çeşit çeşit aftermarket imkanı olması ve tr de bile stok bulunabilmesi. KW harika bir coilover ama sürekli pist yapmadığım için pahalı buldum. Tabiiki ST bakmaya başladım, alayım almayım derken AP markasının da ST gibi KW 'ya ait olduğunu öğrendim.KW>ST>AP gibi bir durum var şirket içinde.KW veya ST kadar geniş model yelpazesi yoktu AP'nin ama E90 listedeki araçlardan biriydi. Sadece yükseklik ayarlı yaylara sahip bir coilover ve fiyatı KW v1'in yarı parasıydı. KW gibi bir markanın alt markası olan AP, alman bir üretici, alman üretimi BMW'ye, avrupada hala pistlerde yarışan pist günlerine katılan veya kiralanan bir E90 için "ne kadar kötü bir coilover yapabilir ki?"dedim. Sonuç; harika bir fiyat performans ürünü.
TR distribütörü Alpinestar'dan aldım ve alım sürecinde de hiçbir problem yaşamadım.
Takması zahmetli bir coilover değil. Lemförder kule takozları, sünger takozları,Z rotlar, rot başları hepsini hazırlamıştık zaten yapmışken ön taraf tam takım olsun diye. İzmir Dino Garaj Deniz abi montajını sorunsuzca halletti sağolsun.
![]()
2011 E90 320d & 2006 FJR 1300 & 2006 ZZR 1400
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)