User Tag List

Sayfa 9/9 İlkİlk ... 789
169 sonuçtan 153 ile 169 arası

Konu: Alfa Romeo 147 mk2 Coupe macerası

Kutay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TolgaKaraman Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İnanılmaz... Kutay gerçekten mütiş keyifle okudum bitmesin devam etsin diye çok bekledim. İnanılmaz bir emek var ellerine kollarına sağlık. Herşeyiyle ama herşeyiyle çok başka bir serüvene gitmiş araba Alfa pek ilgi mi çekmiyor açıkcası ama sen o kadar güzel emek verip o kadar güzel yerlere dokunup mütiş bir alfa elde ettiğin için vay be ne güzel araçmış bu zamana kadar nasıl ilgimi çekmedi dedim.. Bu kadar güzel bir konu açıp arabaya bu kadar emek harcayıp bu hale getirdiğin için kesen dolu olsun emeğine sağlık.
    Gerçekten ben teşekkür ederim bu içten mesaj için. Bazen terslikler, maddi yükler veya başka problemler insanın bu yolda ki enerjisini tüketebiliyor. Lakin bu tarz destekler insana güç veriyor. Severek yapılan her işin güzel olacağı kanaatindeyim. Bende alfaya olan sevgimle elimden geleni yapmaya çalışıyorum
    147 İnsta: Kuti.147

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Herkese merhabalar.
    Bir fırsat transferi ile karşınızdayım diyim
    Hiç aklımda yokken benim 305 lik 166 Brembo sete 330 luk 159 Brembo kit takas teklifi geldi.
    Bana ekstra braket masrafı çıktı büyük kalem olarak. 1 hafta olmadı daha takalı, ama iyiki yapmışım diyorum.

Önce gelen kaliperleri komple temizledim, elle kabaca zımparaladım. Sonra dremel ile detaylı zımpara ve boya yüzey hazırlığı için scotch yaptım yüzeye. İpa ile yüzeyi temizledim ve maskeledim.

Önceki kaliperleri boyadığım motip kaliper boyası ile 4 kat boya atıp 1.5 gün kurumaya bıraktım. Sonra üzerlerine sipariş ettiğim alfa Romeo stickerlarını yapıştırdım.
    En son da üzerlerine montaj esnasında boya zarar görmesin diye teflon bant yapıştırdım.

Montaj için Emre abiden ara braket sipariş ettim. O kadar güzel bir ürün ki araca takmaya kıyamaz insan. Hafifliği olsun ölçülerin netliği olsun çok memnun kaldım. Sıfır sıkıntı montaj oldu braket sayesinde. Saplamaları da sıfır geldi braket ile birlikte.

Diskler kendinden delikli walburg, kullanan arkadaşlardan olumsuz yorum almadım. Hatta ikisi baya pist odaklı kullanıp canını alan kişiler. Onlar da şaşkın şekilde önerdi TRW balata ile seti tamamladık. Öncesinden zaten çelik fren hortumu vardı. Uyum sağladı.

Rodajı daha bitmedi ama bu haliyle bile memnunum. Disk balata tam olarak uyum sağladığı hali ile daha da memnun kalırım tahminimce.
    18 lerin içi iyice doldu. 17 jantı da denedim, sıkıntısız oturdu şükür.
    İzlediğiniz için teşekkürler

Ome_RS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    En sevdiğim güncellemelerdedir fren upgrade işlemi. Hem görsel hem işlevsel. Güzel günlerde kullanın. Darısı basıma
    www.vava.cars
    Lapiztes mk7R

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Herkese Selamlar
    Önceden iç döşemeler yenilenirken kapı içlerini, arka çamurluk içini ve tavanı izolasyon yapmıştım. Şimdi ses sistemi ile ilgili bazı gelişmeler olacak. Onun için bi ön hazırlık yaptım.
    Bagaj kapağının iç plastiğini söküp hem plastiğin iç kısmına hem bagajın metal yüzeyine bitüself türevi titreşim engelleyici malzeme ile kapladım. Üzerini akustik sünger ile destekledim. Tüm bağlantı elemanlarının diplerine kumaş bant çekip, plastiğin metale dokunduğu tüm çerçeveye izolasyon sünger şeridi çektim

Bagaj kapağını geri monte ettikten sonra bagaj zeminini komple boşaltıp temizledim. Aynı işlemleri o bölgeye de uyguladım.

Hepsi bittikten sonra gün batımında şöyle bir poz verince kaçırmak istemedim

Oem Bose sökülüp yerine bu arkadaşlar gelecek inşallah

Hertz millie legend component ve Focal P25 sub. Ama montaj yeri için özelden öneri verirseniz sevinirim.

TechTurkey Evrenoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    121 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Çok güzel olmuş diskleri kaliperler. Jantı ciddi daha iyi gösteriyor bu upgrade.
    Tek dezavantajı, büyüyüp ağırlaşma olunca aracın gidişini bozuyor. O da devamlı roll/drag kasılmayacaksa çok dert değil.

Bu arada ses sistemi montajı için özhan doğruer'i tavsiye ederim. işçiliğinden de bilgisinden de çok memnunum.
    Konu Evrenoz tarafından (17-06-2025 Saat 11:36 ) değiştirilmiştir.

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kaliper braketi sanat eseri gibi, müthiş iş.

Yalıtım gayet keyifli uğraş, neticesini hemen alabiliyorsun. Kaliper rengi de ayrı güzel olmuş. Maşallah.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Evrenoz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çok güzel olmuş diskleri kaliperler. Jantı ciddi daha iyi gösteriyor bu upgrade.
    Tek dezavantajı, büyüyüp ağırlaşma olunca aracın gidişini bozuyor. O da devamlı roll/drag kasılmayacaksa çok dert değil.

Bu arada ses sistemi montajı için özhan doğruer'i tavsiye ederim. işçiliğinden de bilgisinden de çok memnunum.
    Sürekli değil, hiç işim yok roll/drag vb işlerle. Tamamen keyfi hizmete mahsus virajlı dağ bayır yolları hariç gazlamam pek.
    Ses sistemi önerisi için teşekkür ederim. Montaj ayar vs yapıldı. Onlar için ayrıca bir gönderi hazırlayacam

Alıntı KÖROĞLU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kaliper braketi sanat eseri gibi, müthiş iş.

Yalıtım gayet keyifli uğraş, neticesini hemen alabiliyorsun. Kaliper rengi de ayrı güzel olmuş. Maşallah.
    Kaliper braketini yapan abim gerçekten özen ve emek veriyor bu işe. Montajın kolaylığı ve kalitesini inanılmaz ölçüde yükseltti. Civatasından puluna kadar her parçayı bolt-on kit kalitesinde gönderdi sağolsun
    İzolasyon ve ses sistemiile ilgili ayrı bi post atacam

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çok içime sinmese de oem spor pedal setini bulamadığım için taktığım momo pedal setine veda ettim.
    alfanın oem pedal seti olmasa da başka bir markanın %95 benzeri olan oem pedal seti 147 ye cuk oldu.
    Hem daha sade ve kullanışlı hemde çok daha hafif bir ürün .

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eveett..
    Sanırım jant seti olarak favori ikilimi tamamladım
    Önceden replikasını kullandığım Gta telediallerin orjinali hayırlı olsun
    Alfistalar bu jantın oem inin ne kadar nadir olduğunu ve bulmasının zor olduğunu bilir
    Aslında mayıs ayında almıştım ama boya ihtiyacı vardı. Bu jantları öylesine üstten sprey ile boyamak/boyatmak bu jantlara hakaret olurdu ama kaliteli iş için biraz bütçe toparladım

Önce komple kumlandı, üzerinde orjinal boyası vardı. Sadece ön yüzeye lastikleri sökmeden bi kat ince boya atılmış o kadar. Çok önemli değil, zaten metale kadar temizlendi

Genel kontrolü yapıldı yamukluk vs.. bir sıkıntısı yoktu şükür.
    Önce astar atıldı

Arkasından boyası atıldı.
    Oem gta lar çok parlak değil , heleki replikalar baya bi parlak olduğu için özellikle yarı mat finişli çok hafif koyu gri rengi tercih ettim

Fırında boya tamamen cure olduktan sonra soğumaya bırakıldı

Sıfır boyaya sıfır oem jant göbeği yakışırdı..

Akşam eve döndüğümde çektiğim tek foto en kısa zamanda güzel birkaç foto çekip eklerim

18” Cloverleaf jantları temizleyip depoya koydum. Satılık değiller, satılmayacaklar
    17” nin direksiyon netliği, ön takımı daha az yorması gibi artıları var. 18 in görüntüsü çok başka kabul ediyorum ama keyfime göre max yarım saatte değişirim otoparkta. Biraz da oem gta ların tadına bakmak istiyorum diyelim
    Konu Kutay tarafından (20-08-2025 Saat 09:32 ) değiştirilmiştir.

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Jant diyince en güzelleri genelde Alfa'larda çıkıyor. Alfa tasarımcıları bir gün işsiz kalsa sadece jant tasarlayarak bile köşeyi dönerler. Güle güle kullan.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

EnesPolatdemir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yeni jantlarınız hayırlı olsun güzel olmuşlar ama benim gönlüm hala cloverleaf jantlarda
    Alıntı doncarlo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    saxoda sertleşme kronik pompayı kontrol edin.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Schumi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Jant diyince en güzelleri genelde Alfa'larda çıkıyor. Alfa tasarımcıları bir gün işsiz kalsa sadece jant tasarlayarak bile köşeyi dönerler. Güle güle kullan.
    Öncelikle teşekkür ederim. Gerçekten jant tasarımında farklı bir seviyedeler. Bu sebeple genelde aftermarket jantlar alfa da pek hoş durmuyor

Alıntı EnesPolatdemir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yeni jantlarınız hayırlı olsun güzel olmuşlar ama benim gönlüm hala cloverleaf jantlarda

Teşekkürler öncelikle bende yanlışımı düzelttim sayenizde, cloverleaf yazacağıma Blackline ları depoya koydum demişim 18 cloverleaf lerin doldurması vs gerçekten arabayı farklı bir noktaya taşıyor. Şuan biraz hayalimi yaşayayım. Oem gta keyfini çıkarayım. Canım istediğinde max yarım saate 18 lere geçerim otoparkta
    Konu Kutay tarafından (20-08-2025 Saat 09:33 ) değiştirilmiştir. Sebep: İmla

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Birkaç güncel foto…

Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ulan nazarım değecek diye korkuyorum

Maşallah maşallah maşallah
    hele o jantlar yok mu jantlar.

"...Bilgisiz kimseler onlara söz söyleyince "Selam" der geçerler."

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Maşallah geçen günlerde kartaltepede yanımdan geçtiniz araç diriliğiyle hemen belli oluyor egzozun hırıltısı da tam tadında

eightysix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ayıptır söylemesi ağzımın suyu aka aka okudum konuyu Maşallah yapılan işlemlerin hepsi çok iyi ve profesyonel. Alfa'lar görüntü olarak çok güzel olsa da söylenenler yüzünden hep uzaktan baktım ama çok severim. 147'ye hiç bu şekilde bakmamıştım. Arabasını seven adamın hali başka oluyor gerçekten. Ben de atacaktım ama nazar boncuğu yukarıdaki cevapta atılmış Elinize kolunuza sağlık.
    04' Renault Megane II HB

gökan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kanka hızlı döndün piyasaya maşallah
    www.honda-tech.com

çok bildimlik yaparsan çok düşmüşlük yaşarsın,yok derdimlik yaparsan dert görünce saparsın....

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler