Güle güle kullanın çok keyifli bir araç. Kişisel tercihtir ama bu modeli yere yakınlaştırmak aracın özelliklerini kısıtlamak gibi oluyor bence…
Güle güle kullanın çok keyifli bir araç. Kişisel tercihtir ama bu modeli yere yakınlaştırmak aracın özelliklerini kısıtlamak gibi oluyor bence…
Tolgacım harika olmuş , ama ben olsam jant rengini biraz açardım , böyle çok Bjk-fanatiği olmuş araba , biraz tonlama istiyor sanki
bu arada bişey sormak istiyorum , oradaki ustalarda da çatal teşhir olayı var mı?
Yani bu konu da evrensel bir konu mudur?
![]()
Tesla Model Y Sr
tesekkurler, acikcasi benim kullanim ihtiyaclarim ve arabayi alma sebebim aslinda haftasonu bir yerlere gittigimizde o koy yoluna girersek cikarmiyiz, ay orda altini vururmuyuz derdinden kurtulmakti, dolayisiyla evet haklisiniz arabayi alcaltacaksan niye countryman alasınfakat bu videodaki gibi yurek yemis countryman kullanicisinin cok oldugunu sanmiyorum, mini narin araba, bu kadar sert kullanima gelecek bir araba degil bence, sehirde rahat kullanasin haftasonu countryside yolculuklarinda uzulmeyesin arabasi bence.
ha ben icimdeki apaciyi hala bastiramadigimdan buyuk fren yay vs bakiyorum o ayri mesele![]()
En yeşilinden Skoda Yeti![]()
Just a moment...
Bizden bir yıldız kaydı, yine gökler aldı... Hepimizin başı sağolsun. Huzur içinde yat Alperim |RA|
Bu videodaki araç 5cm kadar yükseltilmiş ve lastikler de A/T özellikli, bence bu tarz bir kullanım (dikkatli gidiyor gibi) aracı çok hırpalamaz. Köy yolları,karlı ortamlar,kamp alanları bu aracın kullanımına daha uygun geliyor. Yüksek hızda rüzgar direnci var ve sert virajda gövde salınım da yok değil. Biraz kullanım amacına göre uğraşmak iyi sonuç verir.
yukseltme kiti ve a/t lastikleri amerikada cok takiyorlar cok ornekleri var ama benim bulundugum yerde cok da ihtiyac yok acikcasi, benim sehir ici ve dandik yollardaki kullanim ihtiyaclarimi karsiliyor, nedense bana biraz narin bir araba gibi geliyor ozellikle alt takimlardan çekiniyorum
Bu ay bakim ayi,
su anda almadan once arastirdigim kadariyla n18 motorlar icin en kritik konu olan timing chain degisimi yapiliyor. Arabayi alirken aldigim yer ile anlasmistik, parcalari o alacak ve isciligin yarisini ben verecegim diye, boylece asagi yukari 1000-1500 pound araligindaki bu degisim bana totalde 450-500 civarina gelmis olacak ve en azindan kafam rahat olacak. Ek olarak arabayi satarken de buyuk bir arti burda bu degisimin yapilmis olması.
ben de sonrasi icin klasik bir yag degisimi icin malzeme toplamaya başladım.
bu sefer madem burdayiz paraya kiyalim diyip aslinda gunluk kullanim icin hic bir artisi olmayacak yaga parayi bayildim
![]()
Evet, bu hafta kafami en cok mesgul eden seyi tamamladik ve timing chain değişti. Cikan zincirde bir esneme ya da bosluk yoktu, ustanin dedigi normalde olmasi lazım, buyuk ihtimal bu zincir degismis dedi, fakat yine de yeni zinciri taktik.
Tabii kapagi acmisken iceri bir baktik, bir sikinti gozukmuyor, ama elimiz degmisken bujiler coil packler ust kapak contasi vs degistirdik, onumuzdeki bir sene icin kafamiz rahat.
Adamlar isi bitirdi test yaparken oksijen sensorleri emekliligini istedi, yeterince masraf yapmadin elin degmisken 2 tane de oksijen sensoru sikistir araya dedi onu da degistirdik.
Sonuc itibariyle kafami kurcalayan en onemli seyleri halletmis oldum, zincir degisti, acilmisken motora bir baktik, conta vs değişti, normalde contadan yag kacaklari oluyor genelde, zincir kronik zaten bu n18lerde.
Son olarak hpff denilen yuksek basincli benzin pompasi yine kronik, servis kayitlarina bakarken 80.000de degistigini gordum o yuzden onu degistirmedim.
Hazir elimiz degmisken ses yapmaya baslamis olan bir motor kulagini da değiştirdik, ozellikle sport modda dip gaz yaptigimda minik bir kus civiltisi geliyordu onu da kesmis olduk.
Gunun sonunda saglam bir para harcatti bana masrafin yarisini satici karsiliyor da olsa, fakat motordaki titresim azaldı, daha da sessiz calismaya basladi, sonuctan memnunuz.
Normalde bu ay yag bakimi ve diskleri balatalari degistirecektim, onu da bir dahaki aya artık
Getirdik eve, janti cekeyim dedim, baktim komsu arabayi degistirmis, caktirmadan onu da kareye dahil ettim
![]()
Komşunun plakasından da anlaşılacağı üzere tuzu kuru sanırım![]()
![]()
Bizden bir yıldız kaydı, yine gökler aldı... Hepimizin başı sağolsun. Huzur içinde yat Alperim |RA|
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)