User Tag List

14 sonuçtan 1 ile 14 arası

Konu: Pilli, Ceyranli arabalar,

G_TT_I - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Pilli, Ceyranli arabalar,

Ozetle elektirikliye 500e ile girmis bulundum,
    Uzun sure kullandigim 1.4 sport tum bakimlara ragmen sorun cikarmaya devam etmesi, ayni hata yuzunden yetkilide 3 masraf cikarmasi, dert takinti yapmamdan oturu,
    sifir almaya karar verdigimde otomatik 500 gelmediginden,
    mecburen hic arastirmadan elektirikliye kapora verdim,
    cok uzun sure arac geldi geliyor gelmedi o sirada
    tesla siparisi acildi epey bi dayandim ama once Lr siparis gectim, sonrada lr’nin 19 lari takarim bir nebze konfor gelir menzilde uzar diye perf soyledim derken,
    Turkiyede boost indirmeye acilmadi ama ydisinda arac menusunde var perf ile kafa goz gidiyor yada online baglanti sim card iptal edip, box ile full self drive dahil performans programi hersey acilabiiyor, eskiden on arka frenler farkli iken suan malesef performansta frenler degisti, binen herkesin yorumu lr bile fena sert oyuzden performansa gecmeyecegim gibi duruyor.

En sonunda ansizin 500 cikti geldi teslada gelmez uzar diye 500u iptal etmedim, iyiki almisim skywell vs bir suru elektirikli kullandim by bocelli detaylari, koltuklar icindeki torino gondermeleri vs kullanis olarak en kaliteli elektirikli araba diyebilirim, direksyon / gaz pedali hissiyati, ses sistemi harika.
    Benim 1.4 sportumdan ciddi anlamda hizli, 1.2 8v olanlari katmiyorum bile.
    Serviste beniznli 500lerdeki
    Motor mekanik dertleri yag bakimi git gel, tamamen servisin berbatligindan oturu alma kara aldim ama beklentinin cok otesinde hemde cabrio.

Tesla konusunda ekim siparisim kut diye geldi, bir anda otv artma dertleri olmasin diye aradan cikarabildim.
    hizlimsi bir araba arayisim vardi ama 5bin olmadan yag degisen, komple
    Egzoz yazilimli arabalarimda egt takip etmekten surekli gaz acmama, arabayi koru garantiden sakin durumlarindan yildigimdan, typerin rakam yuksek cikmasi,
    Suanki opelden renoya bmw ye duz rengarenk hayalet ekrandan gina gelmesi, arabayi caistir bekle isinsin, don gel turbo timer artik buyuk yuk bas agirsi, sonuc tesla oldu

Bos zamanlar, sanayiye git nostalji yap, yeni parca ciksin al tak icin tahoe ve roadster tt ile devam ediyorum, ama bagaj genisligi, hiz yol tutus, teslim alir almaz surekli sifirdan yurume, arabanin ic hacmi ic sadeligi tek basina hayli hayli yeterli.
    Atasehirde benzinlige gitmem icin terse yol gidip trafige girmem gerekiyor, bunda avm’de hizli sarja bagladigimda sarj isi aradan cikiyor. Genel olarak %20den 80e satj edildigi icin bekleme gibi durum yok, uzun yolda dahi maksimim %80 oneriyor.
    Cyber truck ve plaid s gelirse saniye dusunmem.

Bonus olarak burdaki en onemli arac spring diyebilirim, binip eglenmek kahkaha atmak mutlu olmak garanti, 65hp diyorlar ama yalan, 1.6 her araba ile sifirdan kalkar.
    Ihtiyac olabilecek geri kamerasi 4 cam otm hersey var,
    Arka koltuklar yatinca muthis bir bagaj hacmi,
    Eger ufak yerde yasiyor, benzin almak icin benzinlige rota yapip benzin harciyorsaniz muthis bir firsat,
    Gider olarak en tutumlu olan olabilir, i10 picanto 107 gibi arabalari bozar.
    Heleki arabaya dikkat etmiyor, kir pas bisey dokulur, cocuklar kirar derdi olanlar icin vaz gecilmez olur. Parasinin cok ustune, amacini fazlasiyla yerine getirecek bir araba.
    Ev otopark is ofis duzenli sarja takacak yer varsa spring tamamdir, sonucta benzinlikten 100 liralikta olsa benzin depoya isinlanmiyor, online odeme bile pompaci sistemi kapatmadiktan sonra hizli degil.

Uzun yol konusunda eger tek marsla haftada 1/2 600km ustu gitmiyor, gezmeye tatile gidiyorsaniz dert degil, molalarda 10/15dk sarja takmak yeterli, sarj icin durmaya gerek yok.
    istanbul cesma arasi tesla ve kodiaq ile yolda tesla yuzunden kodiaq 11lt yakti. Tatil icin bayramlarda motosikletle bile yola cikmam oyuzden sarj bekleme derdim olacagini sanmiyorum.
    Sehir icinde tuketim olarak forza, xmaxten dusuktur.
    Konu G_TT_I tarafından (21-09-2023 Saat 20:06 ) değiştirilmiştir.

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Elektrikli aracın mtv si yüksek çift motorlu olanlar yani long range 25 bin tl bu sene ek vergi de var sadece bir mtv 50 bin tl .. bunun içinde şarj ücreti sigortası bakım fiyatı falan yok sadece mtv .. ciddi rakamlar bence ..

Bakımda yok diyenlere elektrikli araçların bakımları var batarya soğutma sıvısı kontrolleri fren hidrolik yağı kontrolü yazılım güncelleme kontrolleri aracın voltaj sistemi kontrolleri falan filan bu tip kontrollerinde resmî serviste marka model fark etmez ucuz fiyatlara mal olucağını sanmıyorum ..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı darkmoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Elektrikli aracın mtv si yüksek çift motorlu olanlar yani long range 25 bin tl bu sene ek vergi de var sadece bir mtv 50 bin tl .. bunun içinde şarj ücreti sigortası bakım fiyatı falan yok sadece mtv .. ciddi rakamlar bence ..

Bakımda yok diyenlere elektrikli araçların bakımları var batarya soğutma sıvısı kontrolleri fren hidrolik yağı kontrolü yazılım güncelleme kontrolleri aracın voltaj sistemi kontrolleri falan filan bu tip kontrollerinde resmî serviste marka model fark etmez ucuz fiyatlara mal olucağını sanmıyorum ..
    Spring vergisi 318tl yeni odendi net biliyorum,
    500unde yakindir,
    Lr icinde fazla soylemisler, bi ruzgarla bir suru bilgi piyasada donuyo.
    Bakim adindaki kontroller ucretsiz, gerekirse fren balatasi parasi, motor icin vd40 parasi aliyolar dediler ama yok
    Tesla kontrolleri icin hici servis randevusu aldim ama mekanik onarim gerektiren bir durum yoksa bosuna gelmeyin dediler.

2 gun binen omur boyu elektirikli binmis gibi oluyor,
    Oyuzden elektirikli alipta vergi yakit hesabi yapan cevremde hic yok.
    3.0 mtv si olsa gene helal olsun.
    Konu G_TT_I tarafından (27-09-2023 Saat 16:01 ) değiştirilmiştir.

utkunoa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    cok mantıklı tercih hayırlı ugurlu olsun
    1996 BMW E36 325i Sedan Turbo
    2008 BMW E92 M3
    2017 BMW F82 M4 Competition
    #unptuned

BARR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    188 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Çok güzel tercihler, ben de Teslanın yanına 500 düşündüm eşim için ama şu an bütçeyi ona aktaramayacağım çocuk arifesinde.

Teslada bakım olmadığını insanlar nedense anlamak istemiyor Kontrolü de yok, bakımı da yok, kabin filtresi değişiyor sadece. Onu da kendin değiştirebiliyorsun internetten alıp.

500 ile ilgili yorumlarını merak ediyorum.
    23'' Tesla Model Y Performance
    23" Fiat 500e LaPrima

Instagram Paylaşımlarım: edriver_35

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı BARR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çok güzel tercihler, ben de Teslanın yanına 500 düşündüm eşim için ama şu an bütçeyi ona aktaramayacağım çocuk arifesinde.

Teslada bakım olmadığını insanlar nedense anlamak istemiyor Kontrolü de yok, bakımı da yok, kabin filtresi değişiyor sadece. Onu da kendin değiştirebiliyorsun internetten alıp.

500 ile ilgili yorumlarını merak ediyorum.
    Bugun ayni konusmayi yaptik, belli bir rakamda almak cok mantikliydi,
    Herseyden 500 ikon bir arac,
    Kalkislarda motor sesine gecmeden muzik calmasi ses sistemi, gun icinde kahve alisveris sahil, yada belli rotada is ev arasi mukemmel,
    Benim sansim bayii hatalarindan dolayi odeme oncesinde fatura kestiler o arada kkm donusumu kur artisi sansa denk geldi.

Ama tesla varken gerek olmayacaktir,
    Ayni durum beraber lr aldigimiz bi arkadasimizda oldu suvu satip esine alacakti ama zamlardan sonra cazip olmadi.

500un servis kontrol ucreti yok ama birmot ile konustum neredeyse kimse gelmedi,
    1 kisi ugradi onada yapacak bisey bulamadik sarj edip geri verdik dediler

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    3 tane elektrikli araba biraz fazla değil mi ? Güle güle kullanın. Ama 500e nin fiyatına ne oldu öyle birden ben anlamadım. Sadece kur farkı değil başka bir geçirmasyon oldu sanki.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Schumi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    3 tane elektrikli araba biraz fazla değil mi ? Güle güle kullanın. Ama 500e nin fiyatına ne oldu öyle birden ben anlamadım. Sadece kur farkı değil başka bir geçirmasyon oldu sanki.
    Tesekkurler, 5 senedir benzinli 500u evde stepne araba olarak tutuyordum, bebekleri anasinifina servis atmaya, gerektiginde bonus,
    Yasanilan dertlerden dolayi kur artisindan bagimsiz zammi haber verip odeme icin 10 gun tanidilar, o sirada yeni rakami gorunce tesla siparisine ragmen aldim, ama net olarak kullanimi en tok araba 500e, geyik testlerine kadar cok basarili belkide tek cabrio elektirikli,
    Tesla gelir gecer mantiktaydi, biner baska biseye gecerim, kullaninca oyle olmadi aksesuarlar onlar bunlar derken artik el bebek moduna gecti sabit kalir,
    Spring acikcasi denklemde yoktu tesla sabitlenince 500 rakam olarak yuk olabilir sonucta rakam olarak daha yuksek, xmax’im sirkette gunde 90km yapiyor ortalama 3-3.7 yakiyor bunun yaninda sabit 140 gitmeye 250nim cani malesef yetmiyo 1 ay arayla bozulan 2. Sifir xmax oldu, 3/4 ay sonra neredeyse spring parasi eder.
    Kar kis yagmur icin springi alip sonradan karar vermek icin gec olacagina alip sonra karar vermek daha mantikli geldi,
    Bu sekilde 1/2 arabaya bakarken ben karar verene kadar rakamlar oyle bir arttiki artik para olsa piskolojik olarak alamaz hale geldim, aynisi olsun istemedim acikcasi, ki oyle oldu doviz ayni ama springlerede zam geldi
    500mu springmi kalir zaman gosterecek ama 500 kesin onde tamamen duygusal.

Acikcasi elektirik isi yakit vs tasarufundan cok mobilty olarak buyuk rahatlik tamamen mantikla yapilan haraket,
    Normal 500de surekli kullanmadigim icin akuyu soksem bile surekli aku bitiyordu, lazim oldugunda evde kimse yok.
    Bunlarda start icin normal aku var ama bitmiyor haliyle.

En onemlisi eklemem gereken kismetse onumuzdeki donemde mustakile tasinma plani var, gunes paneli sistemi kurulumunda en buyuk maliyet depolama aku, min 2 tane tesla powerwall almam gerekecek,
    2 elektirikli arac oldugunda gunes panelleri verimli olmasa bile 1 tanesi hazir dolu kalmis olacak,
    Belcikada arkadasim ayni mantikta esinin arabasi ile range yada mercedes 2 tane pilli ile fazla enerjiyi devlete geri sattigi bir sistem kurmustu.
    Amerikada son kasirgada elektirik 1 haftadan fazla yokken tesla sistemi kuranlar 10 gune yakin evde normal hayatlarina devam ettiklerini soyluyor.
    Konu G_TT_I tarafından (27-09-2023 Saat 21:36 ) değiştirilmiştir.

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Açıkçası bende yıl başından beri eşimin 2008'i elektrikli 2008 ile yada Corsa ile değiştirmeyi düşündüm. Bu 500e Cabrio da çok güzel bir rakamdaydı. Ama birden bire fiyatı fırlayınca sinir oldum sildim kafadan. Ama elektrikli ufak cabrio fikri gerçekten çok güzel. Kredileride kapattılar nakit bağlamakta istemiyorum açıkçası. Kararsızım kısacası. Spring tam bir joker araç olur 3üncü araç olacaksa ama 2inci araç olarak ben düşünmezdim.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Schumi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Açıkçası bende yıl başından beri eşimin 2008'i elektrikli 2008 ile yada Corsa ile değiştirmeyi düşündüm. Bu 500e Cabrio da çok güzel bir rakamdaydı. Ama birden bire fiyatı fırlayınca sinir oldum sildim kafadan. Ama elektrikli ufak cabrio fikri gerçekten çok güzel. Kredileride kapattılar nakit bağlamakta istemiyorum açıkçası. Kararsızım kısacası. Spring tam bir joker araç olur 3üncü araç olacaksa ama 2inci araç olarak ben düşünmezdim.
    Sirketler icin mantikli olabilecek ozellikle test etmek icin sixt 500e kiralamaya basladi, kotu yani yillik teklif vermiyorlar.
    Rakam olarakta ortalama megane sedan gibi dediler.

Bu arada km sikintilari icin belli bolgelerde menzil disi sarj istasyonu yoksa, kiralik yada satin alinabilen yolda giderken araci sarj edebilecek cozumler uretmeye basladilar,

Sadece araba icin mantiksiz ama kamp kravan icinde kullanmak adina alinabilir.

500de malesef tum bagaji kaplar, teslanin diger avantaji hacim, tahoe’da buzdolabi icin bagaja aksesuar akusu koyup dinomadan sarj paylasimi yapildi ama tabiki akuyu kisa surede bitiriyor, kara elektirigi yoksa buzdolabini tup ile calistirmam gerekiyor,
    Teslada hep devrede;

Ben bu sene cikamadim ama tesla ile yunana gidip kamp isini tecrube edenler gayet memnun,
    Arka cadiri siparis eden oldu, bende bunu alirsam tahoe ya bile yol gorunur

Post Thanks / Like
    Mentioned
    188 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Şu buzdolabından almak istiyorum ben de 2 tip modeli var bir senin koyduğun büyük tip arka alt bagaja gelen ki çok güzel bence, bir de küçük tip içeride orta konsolun araksına gelen. TR de daha takan olmadı sanırım ama bence aşırı mantklı özellikle yazın.

Bir de bir kurulum gerektirmiyor fişe takıyorsun sadece laps diye oturtup.
    23" Fiat 500e LaPrima

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı BARR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şu buzdolabından almak istiyorum ben de 2 tip modeli var bir senin koyduğun büyük tip arka alt bagaja gelen ki çok güzel bence, bir de küçük tip içeride orta konsolun araksına gelen. TR de daha takan olmadı sanırım ama bence aşırı mantklı özellikle yazın.

Bir de bir kurulum gerektirmiyor fişe takıyorsun sadece laps diye oturtup.
    Bende uzun suredir kulladigim manyetolu, gazli duvar prizinde buz yapabilen dolab var, full time bagajda duruyor, eve donderken alisveris yapinca, istanbulda sahile nevale gotururken bile kullaniyorum.
    Buyuk olanin fiyati 500usd, avrupada tesla kullanan acenta arkadaslar var gemi denk gelirse onlara verdirticem yada yunanda, bulgarda olursa direk takip gelinir.

Konsol arkasinbaya kucuk, bagajda sol cebe gelen orta boy ama bagaj alti bana tamam,
    Orayi cok kullanmiyorum,
    Suanki dolabida eve cikarmak yerine, kisi kapali iken akabilecek cila ivir zivirda dolabin icine atiyorum yukluk oluyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2000lerde tek kapili arabami, 2 kisilik arabami alinir, tente acik gezilmez kus pisler, one alinirmi kim nereye oturcak tartismalarina maruz kalirken simdi elektirikli otekilestirme cabasi oldu ama,
    Net acikliyim uzun yillardir ve halen +12 avans, flowmaster set up, v8 5700, 350 kullaniyorum, fosil yakit ile dogayi yeterince korudum, oncesindede caprice classiclerim vs elektirikli alinca amerikan cemiyetinden dislanilmiyor, tarafta secmeye gerek yok.
    Gecmisten bugune bunlardada mtv vardi halen var. Yolda elektirikli gorunce uzerinemi sureyim
    [IMG][/IMG]

Post Thanks / Like
    Mentioned
    188 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Ben elektrikli araç alanları Vegan ve Greepeace'ci sanıyordum
    23" Fiat 500e LaPrima

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler