Ozetle elektirikliye 500e ile girmis bulundum,
Uzun sure kullandigim 1.4 sport tum bakimlara ragmen sorun cikarmaya devam etmesi, ayni hata yuzunden yetkilide 3 masraf cikarmasi, dert takinti yapmamdan oturu,
sifir almaya karar verdigimde otomatik 500 gelmediginden,
mecburen hic arastirmadan elektirikliye kapora verdim,
cok uzun sure arac geldi geliyor gelmedi o sirada
tesla siparisi acildi epey bi dayandim ama once Lr siparis gectim, sonrada lr’nin 19 lari takarim bir nebze konfor gelir menzilde uzar diye perf soyledim derken,
Turkiyede boost indirmeye acilmadi ama ydisinda arac menusunde var perf ile kafa goz gidiyor yada online baglanti sim card iptal edip, box ile full self drive dahil performans programi hersey acilabiiyor, eskiden on arka frenler farkli iken suan malesef performansta frenler degisti, binen herkesin yorumu lr bile fena sert oyuzden performansa gecmeyecegim gibi duruyor.
En sonunda ansizin 500 cikti geldi teslada gelmez uzar diye 500u iptal etmedim, iyiki almisim skywell vs bir suru elektirikli kullandim by bocelli detaylari, koltuklar icindeki torino gondermeleri vs kullanis olarak en kaliteli elektirikli araba diyebilirim, direksyon / gaz pedali hissiyati, ses sistemi harika.
Benim 1.4 sportumdan ciddi anlamda hizli, 1.2 8v olanlari katmiyorum bile.
Serviste beniznli 500lerdeki
Motor mekanik dertleri yag bakimi git gel, tamamen servisin berbatligindan oturu alma kara aldim ama beklentinin cok otesinde hemde cabrio.
Tesla konusunda ekim siparisim kut diye geldi, bir anda otv artma dertleri olmasin diye aradan cikarabildim.
hizlimsi bir araba arayisim vardi ama 5bin olmadan yag degisen, komple
Egzoz yazilimli arabalarimda egt takip etmekten surekli gaz acmama, arabayi koru garantiden sakin durumlarindan yildigimdan, typerin rakam yuksek cikmasi,
Suanki opelden renoya bmw ye duz rengarenk hayalet ekrandan gina gelmesi, arabayi caistir bekle isinsin, don gel turbo timer artik buyuk yuk bas agirsi, sonuc tesla oldu
Bos zamanlar, sanayiye git nostalji yap, yeni parca ciksin al tak icin tahoe ve roadster tt ile devam ediyorum, ama bagaj genisligi, hiz yol tutus, teslim alir almaz surekli sifirdan yurume, arabanin ic hacmi ic sadeligi tek basina hayli hayli yeterli.
Atasehirde benzinlige gitmem icin terse yol gidip trafige girmem gerekiyor, bunda avm’de hizli sarja bagladigimda sarj isi aradan cikiyor. Genel olarak %20den 80e satj edildigi icin bekleme gibi durum yok, uzun yolda dahi maksimim %80 oneriyor.
Cyber truck ve plaid s gelirse saniye dusunmem.
Bonus olarak burdaki en onemli arac spring diyebilirim, binip eglenmek kahkaha atmak mutlu olmak garanti, 65hp diyorlar ama yalan, 1.6 her araba ile sifirdan kalkar.
Ihtiyac olabilecek geri kamerasi 4 cam otm hersey var,
Arka koltuklar yatinca muthis bir bagaj hacmi,
Eger ufak yerde yasiyor, benzin almak icin benzinlige rota yapip benzin harciyorsaniz muthis bir firsat,
Gider olarak en tutumlu olan olabilir, i10 picanto 107 gibi arabalari bozar.
Heleki arabaya dikkat etmiyor, kir pas bisey dokulur, cocuklar kirar derdi olanlar icin vaz gecilmez olur. Parasinin cok ustune, amacini fazlasiyla yerine getirecek bir araba.
Ev otopark is ofis duzenli sarja takacak yer varsa spring tamamdir, sonucta benzinlikten 100 liralikta olsa benzin depoya isinlanmiyor, online odeme bile pompaci sistemi kapatmadiktan sonra hizli degil.
Uzun yol konusunda eger tek marsla haftada 1/2 600km ustu gitmiyor, gezmeye tatile gidiyorsaniz dert degil, molalarda 10/15dk sarja takmak yeterli, sarj icin durmaya gerek yok.
istanbul cesma arasi tesla ve kodiaq ile yolda tesla yuzunden kodiaq 11lt yakti. Tatil icin bayramlarda motosikletle bile yola cikmam oyuzden sarj bekleme derdim olacagini sanmiyorum.
Sehir icinde tuketim olarak forza, xmaxten dusuktur.