Aracınıza maşallah..Eski bir E39 530İA kullanıcısı olarak tadı damağımda kalan bir araçtı..Homurtusu,verdiği halite hissi bambaşkaydı..
Son olarak antalya tarafına gitmişti benim aracım.. 34 EM 5067 ..
Printable View
Aracınıza maşallah..Eski bir E39 530İA kullanıcısı olarak tadı damağımda kalan bir araçtı..Homurtusu,verdiği halite hissi bambaşkaydı..
Son olarak antalya tarafına gitmişti benim aracım.. 34 EM 5067 ..
Bir türlü içime sinecek bir style 66 8-9 ofset jant bulamadım arkadaşlar. Çevrenizde satan eden varsa iletişime geçebiliriz.
Merhaba arkadaşlar,
Çok uzun zaman oldu foruma girip gelişmeleri yazmayalı. Normalde arabayı satma gibi bir düşüncem vardı. İşten güçten fırsat bulumayıp araba pek ilgi gösteremiyordum. Buna benim canımı sıkıyordu. Fakat en sonunda nasıl mutluysam öyle hareket etme kararı aldım ve arabayı satmaktan vazgeçtim kendimce olan eksikleri tamamlamak için yola koyuldum. Aslında bakıldığında çoğu insanın ya saçmalama oğlum ne gerek var eksiği çok oda olmayı versin diyeceği ama benim asla olmazsa olmaz mükemelliyetçi tavrım yüzünden başladım parça aramaya.
İlk önce yapmam gereken far camı ve mercek değişimiydi aslında. Hangi farcı'ya sorduysam ya yapamıyoruz eski tip far diyip pek oralı olmuyordu veya elimizde cam yok merceklerin fiyatı bu diyip yüksekten fiyar verip yapmak istememeleriyle başladı. Bende başlarım sizin tribinize dedim Bwm depo serhatı aradım orijinal facelift hella d2s modelli bir takım farın varmı diye sordum sağolsun bana yardımcı oldu hem fiyatta hem parça tedarik ediminde.
Far olayını tamamladıktan sonra aradan belki 4-5 ay geçti anca takabildik @Oguz.ozturk ile buradan da teşekkürlerimi ileteyim kendisi çok uğraştı ellerine emeğine sağlık farları arabaya taktık en sonunda.
Eski far ve yeni far paylaşımları
https://i.hizliresim.com/mpl5bs4.jpg
https://i.hizliresim.com/ait5kcc.jpg
https://i.hizliresim.com/8p0eogx.jpg
https://i.hizliresim.com/o2fiyfz.jpg
Uzun zamandır aradığımın ama bir türlü hem kendi bütçeme uygun hemde temiz jant bulamamıştım Style 66 olarak. En sonunda denk geldim ve hemen gittim aldım ( Yaklaşık 3 ay oldu) fakat hala taktırmaya zamanım oldu en kısa zamanda montajını yaptırıp sizlere resimlerini atacağım. Lastiklerle beraber almıştım 8-9 ofset olduğu için kullanılan 235-45-17 lastik ebatı yanlış ebattı bende orijinal ebatını almak istedim. Lastik araştırmasına girdim deli paralar resmen. Daha sonrasında çok temiz kumho lastikle benim istediğim ebatlarla orijinal style 194 jant lastik buldum gittim hemen onu aldım lastiğe vereceğim paraya jant lastik aldım çokta iyi oldu:) Style 194lerin resmini çekmedim o yüzden koyamacağım. Style 65 jant lastik ve style 194 jant lastikleride montaj işleri bittikten sonra satıcağım.
https://i.hizliresim.com/pw0eskm.JPG
https://i.hizliresim.com/1q7rtnb.JPG
Araba instagram sayfamda dolaşırken temiz ikinci el ürün satan bir kaç sayfa takip ediyorum onlara denk geldim. Ve bir baktım ki araba el freni orijinal birde araba kitapçı var hemen aldım kaçırmadım tertmiz geldi ürünlerde valla inanılmaz iyi oldu.
https://i.hizliresim.com/hfcj6wb.JPG
@Oguz.ozturk kayseriden dönerken kule gergisi istemiştim kendisinden bilgi çok kaliteli yapan bir yer vardı ondan rica ettim gelirken getirirmisin diye kendiside sağolsun beni kırmadı getirdi farların montajını yaparken onuda aradan çıkardık.
https://i.hizliresim.com/t5r8ijv.jpg
Dünde tertmiz bir M paket ayak dayama parçası aldım benim arabada eksikti :)
https://i.hizliresim.com/jt7w0ae.JPG
Ve son olarak iç trimleri ve direksiyoun bir bölümünü maun kaplanması için randevu aldım 17 şubatta inşallah istediğim gibi olucak onunda resmini bırakıyorum inanılmaz hoşuma gitti benim açıkcası.
https://i.hizliresim.com/i4ic4ud.PNG
Bu aralar arayı buladığım tesisatlarıyla beraber double erkan E39 için veya E38 için. Umarım onuda bulucam bulduğum gibi hemen orijinale çeviricem daha sonrasında inşallah keyifli bir şekilde binicem. Aynı zamanda kafamda bu aralar 6 ileri manuel'e çevirmek lazım ki yapanı bulursam hemen vericeğim yapılması için sizlerin bildiği işini iyi yapan ustalar varsa benimlede paylaşırsanız bu konuda sevinirim.