User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
23 sonuçtan 20 ile 23 arası

Konu: Fındık Motor Stang

Y.Emre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ardicli2000 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Efsane bilgiler. Cevap için teşekkürler.

Yeni motor MCP mi oldu yoksa aynısından devam mı?

Estağfurullah, bi gün birinin işine yarar belki diyerek tecrübe edindikçe paylaşmaya çalışıyorum

Güncellenen ecoboost motorların hem yerleşimi hem elektroniği 2015-2024 arası olandan farklı.
    Bi önceki mesajda söylediğim kurum sıkıntısının önüne geçmek için hem direct injection hem port injection'u bir arada kullanmışlar. Şuan için bildiğim kadarıyla direkt swap için hazır kit yok, ama Ford motorcraft olarak böyle bir opsiyonun geleceği söyleniyor.

USA'da olsam 0 motorcraft sandık motor 5700$, mantıklı bir fiyat seviyesinde. Avrupada servis harici yok, aynı sandık motora 13,000€ istiyorlar
    2.3L 310HP MUSTANG ECOBOOST ENGINE KIT| Part Details for M-6007-23TA | Ford Performance Parts

şuan için arabayla ilgilenecek çok vaktim olmadığından 60k'da bir araçtan çıkma 2020+ bir motorla devam ettim. Amerikadan arabayı ihaleyle alıp parçalıyorlar burada, herkes için uyguna geliyor
    TR'ye gelişler hariç senede 4-5k km yapamıyorum bile, 0 sandık motorla devam etmek çok mantıklı olmuyor benim durumumda.

Y.Emre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Minik, minicik bir güncel çekelim.

Bu kırmızı mustang'e "fındık motor" derken haklıymışım.

Şöyle ki..
    Bir gün otururken arkadaş (Kendisinin de Beyaz Mustang'i olan..) yeni kasa Mustang'i gördün mü, güzel olmuş alsak mı almasak mı vs dedi. Dedim yok, ne gerek var. Gül gibi arabamız var yetiyor..

Alırdın-almazdın, alırdın almazdın derken niyeti bozdurdu.
    E yenisi alcaz madem, eskisini satmak lazım. Piyasa kötü, alıcı çıkmaz bu ara, hem kış ayı zaten bekleyelim dedim. Dedim ama, içim de gıdıklanıyor sürekli..

Birine takas soralım dedik.. demez olaydık.
    Gelin yapalım dedi, aradaki farkı da beklediğimizden az istedi. bi gittik, dibimiz düştü.

5.0 GT Manuel Rapid Red, Performance Package, Premium+ Kanada'dan gelme 3200km'de, Kazasız boyasız, Avrupada kaydedilmemiş henüz.

Siz avrupa'da kaydettirin biz sizden alacağız dedik, anlaşamadık. O ticaretten vazgeçtik, Vazgeçtik ama bir defa zehri aldık. Takasla araba almayalım çok uğraştırıcı iş, biz arabayı satıp cash alalım dedik, nakitte olsa kırmızıyı satan arkadaşlara bir türlü güvenememiştik.

Hem elimizdekini satalım, hem bakınalım derken bu gri denk geldi, Ülkenin diğer ucunda, Macaristan sınırında. Bu da Kanada'dan gelme, 3500km'de 5.0GT Manuel Iconic Silver, Performance Package, Premium+, Kazasız boyasız. Buraya kaydı yapılmış, Avrupa plakaları çıkmış vs. Yasal süreçle uğraşma derdi kalmamış.

Sonuç; elimizdeki arabayı daha ilana bile koyamadan kalktık gittik bir gece. iyice bi inceleyip aldık geldik.

Allah utandırmasın inşallah. Bi Maşallahınızı alırım

Alışmaya çalışıyorum hala. 2.3 ile 5.0 arasında beklediğimden çok daha fazla fark varmış.
    2.3'te turbo olduğu için gaza basar basmaz sapıtmıyordu, önden bi hazırlıyordu. 5.0 tork her zaman çok fazla, gaza dokunur dokunmaz arka taraf selamın aleyküm ben geldim diyor

2.3 olan TR'de kaymak asfalt yüzünden kayacak yer arıyordu, burada kolay kolay patinaja düşmüyordu. 5.0 burada 1-2 bazen 3'te saracak yer arıyor. TR'de napacak bakalım..
    Konu Y.Emre tarafından (10-03-2026 Saat 15:27 ) değiştirilmiştir.

207_TR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    35 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Maşallah ne güzel olaylar
    Hayırlı olsun.

darkred - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konu başlığı değişsin artık fındıklık bir şey de kalmamış ortada

Maşallah Allah kaza bela göstermesin. Plakalar APP mi
    Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur.
    M.Kemal ATATÜRK

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler