User Tag List

Sayfa 3/3 İlkİlk 123
57 sonuçtan 39 ile 57 arası

Konu: Alfa Romeo Tonale 1.3 Phev 280hp-AWD

IbizaFR150 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı M3CSL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2021 2022 Compasslar gibiyse içi gayet kalitelidir, stelvio inceledim, o da gayet iyiydi. Eskilerle hiç alakası yok..
    İçi de dışı da compass’ten daha iyi bence. Tasarım konusunda İtalyanlarla Amerikanları aynı cümlede bile kullanmam

Ormanci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı IbizaFR150 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İçi de dışı da compass’ten daha iyi bence. Tasarım konusunda İtalyanlarla Amerikanları aynı cümlede bile kullanmam
    Aynı araçlar gerçi, kuzenler diyebiliriz Hatta Egea'yı andırır önüyle Dodge olarak da satılıyor aslında Tonale ama bize getirmediler, 34 T plaka test aracı görüntülenmişti...

Eskisi Renegade gibi ama makyajlı kasa ciddi güzel Compass'ta da.. (Renegade de 500x ile aynı olmasına rağmen 500x iç tasarım olarak çok daha modern görünüyor mesela garip bir şekilde)
    Onda da aynı motor olmasına rağmen niyeyse gücü 280 yerine 240hp.
    Ancak piyasada özellikle 2.elde fiyatları Bsuv gibi ilginç bir şekilde. 1.3 normal benzinli motorlardan bahsediyorum tabi ama yine de fiyatları çok çok cazip sınıfına göre. Para olsa girişeceğim de...

cnzdmr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Compass ile Tonale arasında bende Tonale derim, İçi çok daha premium Alfa'nın. aradaki 40hp fark ve fiyat avantaji da cabası.

Aynı altyapıyı kullanmaları haricinde tasarım olarak çok farklı 2 araba. 2021 sonrası Compass da ciddi bi makyaj geçirdi güzel oldu ama yinede bi Alfa değil.

Tonale'nin Veloce paketteki kırmızı brembo frenleri bile tek başına tercih sebebi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Katılıyorum, buna rağmen bu araçların Bsuv fiyatına ikinci elde ıkınması çok ilginç değil mi ya?
    Bizde tabi Renault TOFAŞ yedek parçası bol ve ucuz kafasında millet hala. Alfa sorunludur, Caponun sacı incedir, bilmemne böyle böyledir kafası... 40 sene öncenin mitleriyle hareket ediyor insanlar. Kitle müthiş yeminle.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dün sarj istasyonunda Jaguar aracını sarj eden bir abi vardı, eşi Alfa’yı gördü bak bu da elektrikli galiba dedi,adam Tonale’de elektrik yok dedi vs duyuyorum hepsini.Ben İnip sarja takınca dönüp gitti adam. Özetle milletin bilgisi yok fikri var. O yüzden kullanıcı iseniz bu tiplerin algılarıyla araç seçmemek lazım. Bu kafaları dinleseydim zamanında ibiza fr ile başlayan yolculuk buraya gelmezdi. Piyasaya göre “sıkıntılı” ibiza fr ve mini cm r60’ı ikisini de 1 haftada sattım.

Normalde konu açmaya çok meraklı değilimdir ama aracı tanıtma konusunda yetkili bayiilerden YouTube kanallarına kadar çok yetersizler. Ben de nispeten yeni bir teknoloji olduğu için,yanlış-eksik bilgilendirmeleri düzeltmeye,doğru düzgün tanıtmaya çalışıyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dün sarj istasyonunda Jaguar aracını sarj eden bir abi vardı, eşi Alfa’yı gördü bak bu da elektrikli galiba dedi,adam Tonale’de elektrik yok dedi vs duyuyorum hepsini.Ben İnip sarja takınca dönüp gitti adam. Özetle milletin bilgisi yok fikri var. O yüzden kullanıcı iseniz bu tiplerin algılarıyla araç seçmemek lazım. Bu kafaları dinleseydim zamanında ibiza fr ile başlayan yolculuk buraya gelmezdi. Piyasaya göre “sıkıntılı” ibiza fr ve mini cm r60’ı ikisini de 1 haftada sattım.

Normalde konu açmaya çok meraklı değilimdir ama aracı tanıtma konusunda yetkili bayiilerden YouTube kanallarına kadar çok yetersizler. Ben de nispeten yeni bir teknoloji olduğu için,yanlış-eksik bilgilendirmeleri düzeltmeye,doğru düzgün tanıtmaya çalışıyorum.
    Dizel ama ben şarja takıyorum deseydin hocam Hatta "jarzzzz" desen daha da iyiydi :P

Bayiler distribütörler falan filan ne ki zaten ne olsunlar. Fiat satabiliyorlar anca
    Alfa Jeep falan kısmında Birmot zaten uzundur başarısız, çok umurlarında da değil komik şekilde. Alfa forumlarında Giulietta ve Mito ile birlikte "herkese satmak istemiyorlar" diye bir geyiğe sarılmışlardı bi ara bunun için ahahaha baya gülmüştüm
    Aracı gidip bilen alıyor çıkıyor zaten, ama "galerici" ayakları hep devam ediyor.

Bizde "pazarlama" ile "üçkağıtçı ağzı laf yapan Eminönü esnafı" kısmını karıştırıyorlar. En bilmemne şirkette bile çalışan adamlar, bi yerlere gelmiş adamlar hep böyle. Sektör komedi... Birmot da böyle Doğuş da, diğerleri de...
    Haliyle başarı beklemek, doğru düzgün bir şeyler beklemek hata olur.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ormanci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dizel ama ben şarja takıyorum deseydin hocam Hatta "jarzzzz" desen daha da iyiydi :P

Bayiler distribütörler falan filan ne ki zaten ne olsunlar. Fiat satabiliyorlar anca
    Alfa Jeep falan kısmında Birmot zaten uzundur başarısız, çok umurlarında da değil komik şekilde. Alfa forumlarında Giulietta ve Mito ile birlikte "herkese satmak istemiyorlar" diye bir geyiğe sarılmışlardı bi ara bunun için ahahaha baya gülmüştüm
    Aracı gidip bilen alıyor çıkıyor zaten, ama "galerici" ayakları hep devam ediyor.

Bizde "pazarlama" ile "üçkağıtçı ağzı laf yapan Eminönü esnafı" kısmını karıştırıyorlar. En bilmemne şirkette bile çalışan adamlar, bi yerlere gelmiş adamlar hep böyle. Sektör komedi... Birmot da böyle Doğuş da, diğerleri de...
    Haliyle başarı beklemek, doğru düzgün bir şeyler beklemek hata olur.
    Konu dağılmasın ama Mercedes firması Mercedes Me ile arabaları sattı, sistem açılcak falan dedi, size de ücretsiz olacak dedi, şimdi size bişi yok, yeni gelen arabalara aktif olacak diyor.

Bunlardan biri de benim arabam emenike .
    Okumadan imzalamam.....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konu dağılmaz, ben aracı satmak için konu açmadım, sohbet ediyoruz
    Aynı durum bunda da var, Alfa Connect uygulaması yurtdışında var burda “henüz” yok. Aynı durum Mini için de geçerliydi. Mukadderat…

Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı DOHC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Konu dağılmasın ama Mercedes firması Mercedes Me ile arabaları sattı, sistem açılcak falan dedi, size de ücretsiz olacak dedi, şimdi size bişi yok, yeni gelen arabalara aktif olacak diyor.

Bunlardan biri de benim arabam emenike .
    https://x.com/DoluBatarya/status/1834504658397651421
    Okumadan imzalamam.....

sportwagon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Güzel tercih iyi günlerde kullanın. Alfa romeo türkiye satış ayağı yıllardır aynı kendilerini değiştirme ,geliştirme gibi bir çabalarının olduğunada inanmıyorum. Geçen Hafta uzun bir aradan sonra tekrar bir alfa romeo alma hevesiyle ( JUNİOR BENZİNLİ) Mengerler ataşehire gittim amaç aracı yakından görüp, bilgi alıp onlindan satın almak.... Satış temsilcisinin söylediği aynen şu şekildeydi'' Bizde aracı görmedik, dün toplantı yapıldı online satışa sunulacağı söylendi, test aracı vs yok '' Çok umurlarında olmasada bir kez daha son dk golü ile bir alfa romeo sever müşteriyi kaçırdılar gidip i20n aldım sıfır...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ormanci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aynı araçlar gerçi, kuzenler diyebiliriz Hatta Egea'yı andırır önüyle Dodge olarak da satılıyor aslında Tonale ama bize getirmediler, 34 T plaka test aracı görüntülenmişti...

Eskisi Renegade gibi ama makyajlı kasa ciddi güzel Compass'ta da.. (Renegade de 500x ile aynı olmasına rağmen 500x iç tasarım olarak çok daha modern görünüyor mesela garip bir şekilde)
    Onda da aynı motor olmasına rağmen niyeyse gücü 280 yerine 240hp.
    Ancak piyasada özellikle 2.elde fiyatları Bsuv gibi ilginç bir şekilde. 1.3 normal benzinli motorlardan bahsediyorum tabi ama yine de fiyatları çok çok cazip sınıfına göre. Para olsa girişeceğim de...
    makyajlı compass kullandım, suspansıyon yumusak, sessiz ve içi kaliteli,dışarıdan havasıda çok iyi, ama hala 2. eli kötü normal

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı sportwagon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Güzel tercih iyi günlerde kullanın. Alfa romeo türkiye satış ayağı yıllardır aynı kendilerini değiştirme ,geliştirme gibi bir çabalarının olduğunada inanmıyorum. Geçen Hafta uzun bir aradan sonra tekrar bir alfa romeo alma hevesiyle ( JUNİOR BENZİNLİ) Mengerler ataşehire gittim amaç aracı yakından görüp, bilgi alıp onlindan satın almak.... Satış temsilcisinin söylediği aynen şu şekildeydi'' Bizde aracı görmedik, dün toplantı yapıldı online satışa sunulacağı söylendi, test aracı vs yok '' Çok umurlarında olmasada bir kez daha son dk golü ile bir alfa romeo sever müşteriyi kaçırdılar gidip i20n aldım sıfır...
    Bende de tam tersi tecrübe oldu. Otokoç İstinye’de Eren Bey var. Önce telefonla aradım, cts randevulaştık, sabah biraz erken gidip test sürüşüne çıktık Tonale ile, o gün karar verdim ben de. Hiç randevu almadan,konuşmadan bu işlere girmemek lazım. Ama sizle de bir şekilde ilgilenip yardımcı olmaları lazımdı. Ben bir satış temsilcisi yüzünden hemen karar değiştirmem ama belki i20N aldığınız için daha mutlu olursunuz. Güle güle kullanın.

phoenixs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hocam öncelikle aracınız hayırlı olsun canlı 3 defa bayide inceledim.Hatta b-c segmenti bütün suv ları inceledim.Evden şarj imkanınız olsun olmasın şahsi fikrim Plug in tonale şu anda alınması en mantıklı araç

0-100 değeri
    sadece elektrik ile kat ettiği mesafe + son hız (135) + e save
    veloce donanımı
    gelen opsiyonların kattığı değer
    4 çeker sistemi
    1.3 motorun egsoz sesi

phev araçlar içerisinde çok özel bir araç.Çok uzun bir süre daha öyle olacak gibi duruyor.Tonale TÜRKİYE de tutunmayı bence başardı.Alıp da mutsuz olan görmedim.Sorun elbet çıkacak ama bayiler TONALE için sorun çözme konusunda çok ilgililer.

eğer bu donanım zenginliğini kaybetmez ve yönetmeliğe girmeyi başarır ise çok fazla phev tonale satışı olacaktır.İnsanlar phev in ne olduğunu tam bilemediklerinden phev araç satışları çok az.

Tekrar dan ALLAH KAZA BELA VERMESİN.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı phoenixs Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hocam öncelikle aracınız hayırlı olsun canlı 3 defa bayide inceledim.Hatta b-c segmenti bütün suv ları inceledim.Evden şarj imkanınız olsun olmasın şahsi fikrim Plug in tonale şu anda alınması en mantıklı araç

0-100 değeri
    sadece elektrik ile kat ettiği mesafe + son hız (135) + e save
    veloce donanımı
    gelen opsiyonların kattığı değer
    4 çeker sistemi
    1.3 motorun egsoz sesi

phev araçlar içerisinde çok özel bir araç.Çok uzun bir süre daha öyle olacak gibi duruyor.Tonale TÜRKİYE de tutunmayı bence başardı.Alıp da mutsuz olan görmedim.Sorun elbet çıkacak ama bayiler TONALE için sorun çözme konusunda çok ilgililer.

eğer bu donanım zenginliğini kaybetmez ve yönetmeliğe girmeyi başarır ise çok fazla phev tonale satışı olacaktır.İnsanlar phev in ne olduğunu tam bilemediklerinden phev araç satışları çok az.

Tekrar dan ALLAH KAZA BELA VERMESİN.
    Çok teşekkürler iyi dilekleriniz için. Ben de ufak ufak ettafta görmeye başlıyorum phev versiyonundan. Yavaştan sayısı artıyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende de tam tersi tecrübe oldu. Otokoç İstinye’de Eren Bey var. Önce telefonla aradım, cts randevulaştık, sabah biraz erken gidip test sürüşüne çıktık Tonale ile, o gün karar verdim ben de. Hiç randevu almadan,konuşmadan bu işlere girmemek lazım. Ama sizle de bir şekilde ilgilenip yardımcı olmaları lazımdı. Ben bir satış temsilcisi yüzünden hemen karar değiştirmem ama belki i20N aldığınız için daha mutlu olursunuz. Güle güle kullanın.
    Kimisi "satış temsilciliği" ile "galericiliği" karıştırıyor, sıkıntı ondan.
    Mengerler falan gibi yerler zaten çok umurunda olmayan yerler. Mercedes BMW satarken de benzer davranıyorlar. Araçları da bilen isteyen gidip "şu opsiyonlarla şunu istiyorum" diyor alıyor çıkıyor.

Zamanında Giulietta'yı alma arefesindeyim, test ettim, fiyat konuştuk, elinizde araba var mı var, şu bu falan...
    1 hafta içinde kendi arabamı sattım, tamam dedim almaya gidelim, tekrar gittim bayiye...

1 hafta geçmiş sadece düşünün. Aradım tekrar, dedim böyle böyle geçen hafta görüşmüştük, arabayı almaya karar verdim, kapora cart curt göndereyim nasıl yapalım, geleyim mi oraya falan, konuşuyoruz.
    Efendim yok o renk opsiyon (kampanya var ücret almıyoruz demişlerdi), yok elimizde araba yok, fiyat sabit olmayabilir vesaire... Bi takım saçma sapan ayaklar.
    Neyin artistliğini yaptılar o sıra anlamadım.

Ama çok sinirlendim.
    DH'de idi galiba, ya da Alfa forumunda, konuya döşedim, bayi ismi, satışçı şu bu.
    Bursa'da da mı ne bi bayide var dediler, orayı aradım, anlaştık, araba şu tarihte size teslim bilmemne, ertesi gün görüşeceğiz, gerekirse gideceğim adamlara diye yazdım her şeyi.

Tanıyan birileri okuyup adamlara haber uçurmuş. Ertesi gün beni aradılar, efendim yanlışlık olmuş, siz Bursa'dan da aracı alsanız zaten bizim ana merkezden gelecek, bize de oradan gelecek, şöyle olacak böyle olacak...
    Eee dedim, renk opsiyonu, indirim falan ne olacak? Sizin var deyip yok dediklerinizi Bursa yapıyor. Yok yanlış anlaşılma olmuş yok bilmemne olmuş, biz aynı şartlarla vericez size. İyi dedim, aldım..

Sırf Alfa değil, bayilerin çoğu böyle. Galerici gibi davranmayı çok seviyorlar. Tabi satışçıların kalitesine göre çok değişiyor iş ama bugüne kadar pek aksini göremedim. Seneler öncesi ile hala aynı şekilde aynı saçmalıklarla yürümesine de şaşırmıyorum bu yüzden.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Park halinde göz kırptı ben de çektim

Kutay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Maşallah diyelim.. ne de olsa nazarı severiz
    147 İnsta: Kuti.147

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    YouTube yorumcuları kullanmadıkları ve bilgileri olmayan araç hk ahkam kesmeyi seviyor.
    1) Aracın pilleri 3 değil 8 yıl/160.000km garantili
    2)D modundaki direksiyon sertliği gayet yeterli, N-A modlarında hafif olması şehiriçinde gayet kullanışlı.Bazıları park ederken direksiyon hassasiyeti arıyor heralde
    3)pillerin sonuna kadar bitmesi diye bir senaryo yok,bir miktarını rezerv olarak tutup,yolda giderken fren ve süzülme ile sarj geri kazanımı oluyor. E-save ile mevcut pil yüzdesini korumak veya sarj etmek mümkün Tabii ki piller sonuna gelince daha çok benzin yakıyırsunuz ancak uzun yolda 8-9lt seviyesini aşmıyor bu durumda da.
    4)Youtube testlerinde istisnasız hepsi sarjı %1e kadar getirip öyle test çekmişler
    Konu IbizaFR150 tarafından (12-08-2025 Saat 15:38 ) değiştirilmiştir.

ST - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Karakter sahibi otomobilleri seviyoruz, maşallah aracınıza.
    Serdar TURGUT

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler