User Tag List

10 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: Opel Insignia 1.6T Cosmo

esyaylaci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Opel Insignia 1.6T Cosmo

Herkese iyi forumlar. Uzun bir aradan sonra tekrar buralardayım. Eski aracımın konusunu buraya bırakıyorum. http://www.techturkey.com/forum/otom...re_black_.html

5 yıllık arabasızlık sürecinin ardından maddi imkanların elvermesiyle yeni araç arayışına girdim. Eski aracımdan tahmin edeceğiniz üzere, senelerdir facebook grupları ve sarı site ilanlarından takip ettiğim E39 5 serisinin benim için yeri çok ayrıdır. Özellikle son 2-3 aydır daha da dikkatle takip etmeme rağmen istediğim ayarda bir E39 bulamadım. Çok temizleri ya hiç ilana düşmeden arkadaşlar arası yer değiştiriyor, ya fahiş fiyatlar isteniyor ya da ilanda çok kısa süre kalıp ilandan kalkıyordu. Baktık olacağı yok Alfa 159, Opel Insignia, E60 5 Serisi, Ford Mondeo gibi D segment araçları da takip etmeye başladım. Senelik maksimum 5bin km bineceğimi varsayarak yakıt konusunu geri plana atıp; kondüsyon, bakım ve doluluk ekseninde her ilanı inceledim desem yeridir.

Araştırmalar nihayetinde 160bin kmdeki m54b22 motorlu tüpsüz, boyasız bir e39 520i den son anda vazgeçip radarımda olan bu aracı almaya karar verdim ve 5 Aralık 2025'te aracı satın aldım.
    Aracım 2009 Model, 1.6T benzinli, A1 kasa ve 73600kmde. 3. sahibiyim ve ben alana kadar komple yetkili servis bakımlıydı. Aracımda sağ arka kapı, sağ arka çamurluk ve sol arka çamurluk olmak üzere üç parça kordon altı lokal boya mevcut. LPG yok ve olmayacak

Cosmo donanıma ekstra olarak araçta sunroof, elektrikli hafızalı baldır destekli ısıtmalı soğutmalı komple deri koltuklar, yarı otomatik park sistemi, dvd800 multimedya sistemi ve konsolda turn-push joystick bulunmakta. Flexiride ve Infinity Ses Sistemi hariç tüm opsiyonlar mevcut.

Bir maşallahınızı alırım. Herkese iyi forumlar.

Konu esyaylaci tarafından (17-02-2026 Saat 20:51 ) değiştirilmiştir.

CüneytIşıkkent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Maşallah güzel günlerde kullanın. Hala ***** sitede sık sık baktığım araçlardan.
    Umbrella Corporation

MertSerhanÖ. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Maşallah.Kazasız belasız kullanın.Bende çok kez baktım fakat cesaret edemediğim bir araç
    Sizin Maymun Olmanıza Darwin de Şaşkın.

Toyota Fleet Expert

_driver_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Maşallah kazasız belasız
    Alıntı mesutt1 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    skodaya tam kocaman oha diodum ki driver abi içimi okudu
    Alıntı doncarlo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    saxoda sertleşme kronik pompayı kontrol edin.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İyi günlerde kullanın, epey donanımlıymış cidden hoşuma gitti aracınız

ST - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    maşallah, otomatik olaydı tam keyifli olurdu
    Serdar TURGUT

Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ST Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bence tam tersi, otomatiği saç baş yoldurtur......
    Performansı acayip törpülüyor.
    Okumadan imzalamam.....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı DOHC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bence tam tersi, otomatiği saç baş yoldurtur......
    Performansı acayip törpülüyor.
    M32 şanzıman biraz nazlı bir şanzıman olsa da katılıyorum. Düz vites bu araç çok keyifli. İlk aldığımda baskı-balata bitik durumdaydı ama değiştirdim yakında paylaşırım. Şuanda çok memnunum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ST Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    A1 kasalarda A16LET ile gelen araçların hepsi düz vites ile geldi bildiğim kadarıyla, otomatik ile hiç karşılaşmadım. Astra J 'lerde ise Otomatik vitesli olanlar var. Manuel kadar performanslı olduğunu sanmıyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konuya ilk güncellememizi yapalım. Aslında paylaştığım işlemleri aracı forumda paylaşmadan önce yaptım. Aracı alırken ekspertizde görülen bazı eksiklikleri göze alarak satın almıştım.
    Aracın kilometresi 72500 kmdeydi ve triger seti hiç değişmemişti. Baskı balata bitmeye yakın durumdaydı ve değişmesi gerekiyordu. Kalorifer radyatörü ve intercooler sorunsuz çalışsa da hafif hasarlıydı. Aracı alır almaz tüm sıvıları da değiştirme kafasında olduğumdan ustamla birlikte tüm eksiklerin listesini çıkardık ve siparişleri geçtik. Parçaların gelmesiyle aracı sanayiye bıraktım.

Mahle Intercooler, Mahle kalorifer radyatörü, LUK marka baskı balata seti, LUK marka debriyaj bilyeleri, GM Marka Triger Seti, Bosch marka V kayışı, TRW marka fren balataları, Liqui Moly yağ ve GM filtreler, Metal Karter Muhafaza

Ve ağır bakım sorunsuz şekilde tamamlandı. Aracın soğutma sıvısı ve fren hidroliğini de Liqui Moly ile değiştirdik. Bujiler ve bobin seti iyi durumda olduğu için değiştirmedim. Akü de ölçüldü ve iyi düzeyde olduğu için değiştirme gereği duymadım.

Insignia A1 ve A2 kasalarda DVD 800 ekranlardaki 50 kuruş büyüklüğündeki piksel hatası kronik. Benim aracımda da aynı problem vardı. Ekranı çıkma alıp değiştirmek veya orjinal ekran ebatlarında android multimedya takma seçeneklerim vardı. Tesla ekran diye piyasada bilinen devasa ekranın konsoldaki görüntüsünü sevmemem ve aracın orjinalliğini bozacağını düşünmem üzerine hiç takmayı düşünmedim. Orjinal ebat android multimedyaya geçtiğimde navigasyon, geri görüş kamerası ve carplay artıları olacak olsa da aracın orjinal ayar menüsünün orjinal ekrana entergre olması ve android taktığımızda erişimin olmaması, konsoldaki turnpush joystickin android ekranlarla çalışmaması nedeniyle çıkma ekran almaya karar verdim. Sarı sitedeki parçacı abiyi bir süre darladıktan sonra seti bozup sadece ekranı göndermeyi kabul etti. Ağır bakım sonrası değiştirdik ve sorunsuz şekilde çalıştı.

Aracın orjinal navigasyonu güncel değil ve haritada yol dışında uyarısı görünüyordu. Güncelleme sadece Opel yetkili servisleri tarafından sunulan " kopyalanmaya karşı korumalı" navigasyon cdsi ile yapılabiliyor
    Aracın model yılından dolayı ne servislerde ne de kullanıcılarda bulmak imkansız. Yurtdışında bazı alışveriş sitelerinde afaki fiyatlara var ama çalışır mı, ne kadar gerekli tartışılır. Forumda birinden çıkar ve paylaşırsa çok sevinirim. Şimdilik navigasyonu telefondan kullanmaya devam. Ayrıca aracın orjinal ekranına geri görüş kamerası ve carplay için interface uygulaması yapılıyor mu araştırdım ancak sorduğum yerlerden olumsuz dönüş aldım.

Son olarak aracın üzerinde bitik durumdaki Continental lastikleri 2025 tarihli 245/45/R18 orjinal ebat Michelin Pilot Sport 5'lerle güncelledim. Yerli kaynaklarda çok veri olmamasına rağmen yabancı sitelerden yaptığım araştırmalar ve test sonuçları sonrası olacaksa en iyisi olsun diyerek Michelin tercih ettim. Araç zaten sert, lastik iyice sertleştirir mi diye düşündüm ama konfor kaybı yaşamadım. Kuruda ve ıslakta yol tutuş ve frenleme gayet iyi seviyede.

Evet biraz para yedi ama bu km ve kondüsyondaki araca değer mantığıyla masraftan kaçmadım. Hayat ne getirir bilinmez ama bundan sonra rutin senelik yağ bakımı hariç aracın mekanik ihtiyacı kalmadı.
    Koltuk ısıtmalar çalışmıyor, yaz aylarında Ankara veya İstanbul'da baktıracağım. Yine yaz aylarında boya koruma ve seramik kaplama yaptıracağım. Güneş yanığı olmaması için PPF de yaptırabilirim zaman gösterecek. Tüm işler bittiğinde de abartı olmayan bir ambiyans aydınlatma yaptırabilirim. Biraz uzun oldu, okuyanların sabrı için teşekkür ederim.
    Konu esyaylaci tarafından (17-02-2026 Saat 19:48 ) değiştirilmiştir.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler