Herkese merhaba ,
Geçmiş yıllarda burada forum içerisinde benim compact konularından bol bol hatırlayacağınızı düşünüyorum. İmkanlar,şartlar,tercihler ve kararlar nedeniyle istemeyerek E36 compact'ımı satmıştım. Ama yeniden sahalara geri döneceğimi biliyordum. Ve artık bunun zamanı gelmişti. Yaklaşık 4,5 ay araba aradıktan sonra istediğim gibi bir araba buldum.
Arabam 1996 model E36 compact. Orijinal Techno violett ve M Technik.M43b16 motora sahip.200.000 km'ye kadar servis bakımlıydı. Ben aldığımda 217.000 km'deydi. Şimdiden neden 6 silindir almadığın dediğinizi duyar gibiyim. Hem mor olup hem m technik olup hemde 6 silindir ve ve ve en önemlisi çürüksüz bir araba bulmak neredeyse imkansız. Durum böyleyken bende bulduğum en iyi arabayı satın aldım.
Ararken tek bir isteğim vardı arabanın sadece m technik olup geri kalan tüm opsiyonlarının olmaması.Ve istediğim gibide bir araba buldum. Non sunroof,park sensörsüz,manuel camlı,koltuk ısıtmasız,asc'siz.Herkes dolu araba ararken bende boşlar boşu ama m technik arabayı buldum ve satın aldım.Techno violett gibi güzel bir renkte denk gelmesini kesinlikle beklemiyordum. Buda bana bir güzellik oldu tabiki..İlk görüş...
Gecenin 02:30'unda arabaya bakmaya gittim. Tabiki yanımızda lift götürdüğümüz için çürük varmı diye check ettik. Beklediğimizden de iyidi.
Sahibi jantları vermeyeceğini son dakika golü atarak söylesede zaten umurumda değildi.. 15 tenekelere taktık.
Yağ çubuğunu bile çekmeden hemen para çokomel yapıp yola çıktık. Gerçekten çok özlemişim. Avrupaya yerleştikten sonra sayısız farklı arabalar kullandım ve deneyimledim ama nerden geldiğimi yine bana hatırlattı.Zor günlerin hatırına baktıkça başarımı kutluyorum kendimce.
Sabaha 06 civarlarında evdeydim yolda gelirken tabiki şase'de ne çıkıyorsa o jantları bulmak vardı(Styling 30). Buldum mesaj gönderdim mesaja yanıt verene kadar gözleri dinlendirdim.
Hemen gidip jantlarını aldım 09 gibi .Araba biraz daha kendine geldi. İlk temas sonrası bir duş aldırdım ve görsel bu şekildeydi..
Sonrasında hemen servise rutin bakıma. Torunlarının arasında farklı kaldı tabii.![]()
Ve...
Bu iki resim arasında 7 yıl var. Benim için komik bir milat gibi birşey oldu. Eski compact'ımı saygı ile anıyorum.![]()
Devam eden günlerde M3'ü neredeyse hiç kullanmamaya başladım. Çünkü gerçekten çok özlemiştim.Ve yaşadığım yerde compact'lara acayip şekilde bir ilgi var.Techno compact gören direkt resmini çekmeye başlıyor. Umarım herkes bir gün sahip olabilir.![]()
Kabaca bir tabir vardır. Mor arabaya mor stop gider diye bunu yapmadık demeyelim diye almanyada mhw stop seti aldım.
Ve artık sevdanın son kurşununa gelmiştik..
Styling 21 Throwing Star
Jantlar direkt olarak E34 M5 Nürburgring Edition arabadan sökülme olduğu için orijnal'den yıldızları siyah.Arabada denedim ama güzelde durmadı. Bende evin garajında zımpara boya işine giriştim. Bunlar hali hazırda devam ederken bir yanda japon işi lip'ten kurtulmaya çalışıyorum.
Ve m technik lip'te yerini aldı.. Ufak ama mecburi bir detay resmen.
Geçtiğimiz ay aracım BMW Syndykat event'ine katılım şansı yakaladı. Arabamın oraya halen hazır olmadığını düşünsem de gelen tepkiler fazlasıyla iyiydi.Artık iyice gazı aldım.En iyisi için varı yoku harcayacağım ok yaydan çıktı.
En büyük hayalim ve benimki..
Kaç şişe açtım hatırlamıyorum. Bu kadrajda uyuyakalmışım zaten![]()
BMW Syndykat çok çok eski bir araba topluluğu ve artık katılımcıların hepsi birbirlerini yıllardır tanıyor. Bende yıllardır sadece sosyal medyadan takip ediyordum ama bir gün aralarına dahil olacağımı tahmin edemezdim.Aralarındaki en genç ve yeni katılımcı bendim diyebilirim. Güzel bir anı..
Şimdilik benden bu kadar.Çok daha güzel gelişmeler için çalışmalar devam ediyor..![]()