Cümleten Merhabalar,
Fındık Motor Mustang konusundan sonra adına yaraşır şekilde yeni bir başlıkla yeni konu açayım dedim,
Kısa bi özet geçersek; Kırmızı Mustang'le geçen yıl Eylül gibi Türkiye'den dönerken Bulgaristanda motor patlatıp yeni motor vs takmıştım. taktığım motor düşük km güncellenmiş 2021+ bi motordu ama her gazlamamda motorun patlama mevzusu gözüme geliyordu haliyle arabadan soğumuştum.
Arkadaşta yeni kasa 5.0'ını alalım vs diye gaza getirince duramadık, birimiz 3500km'de coupe birimiz 70km'de Cabrio aldık
2si'de 5.0GT Premium+ donanımlı, Performans Paket opsiyonuyla üretilmiş.
Premium+ donanımlı olması Mustang'in odak noktası "donanım" olmasa da deri koltuklar, tek büyük ekran, daha yumuşak kaplamalar, çift renkli emniyet kemerleri, şerit takip tabela okuma, adaptif hız sabitleme, çarpışma önleme vs vs gibi özelliklerle premium Avrupa araçlarla denk hale getiriyor.
Performance Package ile ise önde 6 piston, arkada 4 pistonlu frenler, daha büyük radyatör, ilave yağ soğutucu, oem kule gergisi, mekanik LSD, 19" jantlar (frenlerden dolayı daha küçük jant takılamıyor) vs geliyor.
her 2 araçta da bu ana paketlere ilave active exhaust opsiyonu bulunuyor. Fabrikasyon varex![]()
Coupe Kuzey Amerika pazarına göre üretilmiş,
Cabrio Avrupa pazarına göre üretilmiş,
Premium+ donanım paketi avrupada adaptif süspansiyon getiriyor, amerikada hafızalı koltukbirbiriyle alakasız donanımlar olsa da 2si bir arada olanını bulamadık. Adaptif süspansiyon şehir içinde gerçekten çok konforlu, hafızalı koltukta da kolay iniş biniş gibi bi özellik var, özellikle avm otoparklarında vs gerçekten işe yarıyor
Bunlar dışında Avrupa ve Amerika Mustangler arasında 2 büyük fark daha bulunuyor, Amerika:486hp, ve oldukça gürültülü, Avrupa:446hp, emisyon standartları nedeniyle GPF (gasoline particule filter) var, yazılım daha kısık, egzoz sesi amerikan versiyonun %40'ı kadar çıkıyor.
Benim özellikle Amerikan versiyon seçme nedenim bu güç farkı ve ses konusuydu. iyiki de amerikan versiyon almışım diyorum.
Griyi, kırmızıyı satmadan almıştım, birkaç hafta önce satıldı. Alanda mutludur umarım. Satmadan önce 2si bir arada son bi fotoğraf çekmiştim
Bahsettiğim Cabrio ile
içinin fotoğrafını çekmemişim hiç, servisteki fotografı varmış sadece.
Bayrak Eskisinden yenisine aktarıldı
alttaki fotoğraf için ne desem bilemiyorum. araba daha 5000km'de.. 2 ay önce 3000km'de alırken lastikler %75-80'di.. Kalkarken patinaj, lastik yakma vs'de sevmem. 2de gaza oturunca kaymasından vs diye düşünüyorum..
275 taban 19" Prelli Pzero model ismini bilmiyorum, dayanırsa 10k km'de Michelin PS4S alayım diyorum, nasıl lastik bilen var mıdır?
![]()

Alıntı