Herkese selamlar,
Bir hayalim vardı, daha doğrusu iki farklı hayalim vardı. Ama hep bi çekinirdim, uzak dururdum. Sonra dedim ki ya nereye kadar
Bir hayalim 159 idi, diğer hayalim station vagon bir araç. Bu iki hayali tek bir araçta birleştirdikRisk ise risk dedik, keyifse keyif, mantıksızlık ise mantıksızlık 😀
2007 model 159 sw 2.4 haneye hayırlı olsun
34 KT 159 macerası başlıyor
Araç forumdan birçok kişinin bildiği Emre’nin eski aracı (35 LGP 38 ) Emreden sonra biraz sıkıntılı dönemleri olmuş, lakin son 2 sahibi özellikle benim aldığım sahibi aracı baya baya toparlamış, özellikle mekanik olarak.
Mekanik olarak birkaç ufak işi var, daha sonra kozmetik ve kaporta işi var daha çok. Tam benlik işler aslında, yavaş yavaş halledicez inşallah. Tabiki planlar ufak ufak kuruluyor kafadagerçekleştirdikçe hep beraber görecez.
Araçta mekanik olarak ekstralar mevcut,
-ST X coilover
-4 piston brembo kaliper + 330 mm TRV disk / balata( hafif olan makyajlı kasa taşıyıcılar ile beraber)
-Kule gergisi
-DPF ve Egr iptali, Swirl Flap iptali (mekanik ve yazılımsal olarak)
-13 litre cooler
-Garret Gt2260 turbo
-LVL Performance Levent Selim tarafından aracın limitlerinin altında Soft bir yazılım mevcut.
147 den sonra çok farklı bir dünya oldu benim için. Çok daha oturaklı , çok daha “güçlü”
Ama keyifle sürüyorum 1 haftadır, hedeflerimi gerçekleştirdiğimde daha da keyifli binerim diye düşünüyorum
Donanım km gibi şeylerle kafanızı şişirmiyim. Giden-duran-dönen ve çok yakışıklı olan bir ağır abiyle olan maceramız başladı, hakkımızda hayırlısı
Çok fotoğrafını çekme şansım olmadı.
Çektikçe sizlerle paylaşırım
Bu arada 147 satılık, bilginize
Haftalar önce sırf görüp kullanıp hissiyatını yaşamak İzmir’e gittiğimde ki ilk karşılaşma
18 Nisan 2026
Noter sonrası plaka değişimi 8 Mayıs 2026
İstanbul yolunda ki ilk mola
İstanbul’da ki ilk yıkama sonrası siteye giriş
Otoparkta abi kardeş yanyana
![]()

Alıntı