Batu panjurun maliyeti ne kadar tutuyo?çok hoşuma gitti eğer burdaki el yapımıyla aynı maliyette olucaksa direk bende getirteyim:)
Printable View
Batu panjurun maliyeti ne kadar tutuyo?çok hoşuma gitti eğer burdaki el yapımıyla aynı maliyette olucaksa direk bende getirteyim:)
kolay gelsin kardeşim orj tesisatını bozma komple ayır bi kenara yarın öbürgün tekrardan takar arabanı satarsın hurdacıdan al bi tesisat göğüs içine giden soketi tutsun yeter diğer soketler zaten ya 2 pinli ya 3 pinli çok rahat bulursun tüpcülerde felan zaten emülatörler war onlar felanda tutuyo staged enjektör yapmana gerek yok 1.6 arabayla 750cc enjektör takıp kısabilirsin alt devirlerini bende 630cc war alt devirlerimde hiç bi sıkıntı yok rover 220 turbolarda 380 cc enjektör çıkar throttle da çok çok rahat işini görür yada ebaydan dolu throttle alabilirsin onun üzerinde enjektör tps felan herşeyi gelir ben o şeklde yaptım yatağın altında yatıyo kuzu kuzu 1000rr throttle bodysi aluminyum flanş felan hallettim
göğüs içine arabasına göre değişmekle birlikde bir iki ışık yağ su hararet göstergeler kontak benzin pompası devir marş uçları gider onlarıda bi ölçü aletiyle bulabilirsin ki şemasıda wardır zaten sende
easyterm die bi program war onunla çoğu sensörü kalibre edebiliyosun 10 derece yok 8 derece farklı göterdikleri oluyo yapacak bişi yok :) altı üstü sabah erken çalıştırma işine ve rölanti motorunu felan kontrol ediyo ayarlanması çok zor değil gm alırsan kalibre etmesi çok kolay çünki değerleri mevcut ama senin arabandakilerde kullanılabilir
Maşallah kazasız belasız. Sadelik çok güzel olmuş. SON HALİNİ İSE ÇOK BEĞENDİM. TEKRAR MAŞALLAH KARDEŞİM :))
rölanti valfi almadan sorunu halledebiliriz sanırım.
3 ölçüm lazım.
1 avometreyle rölanti motorunun 1-2 ve 2-3 pinleri arasındaki direnci Ohm cinsinden (motor soğuk)
motor soğuk ve çalışıyoken erkek soketin 1. ve 3. pinlerindeki voltajı
aynı şekilde motor sıcak ve çalışıyoken 1. ve 3. pinlerdeki voltajı söylerseniz soket tipine bakmadan nasıl bağlanması gerektiğini söyleyebilirim.
(motor çalışırkenki denemelerde rölantide olması lazım)
pin numaraları erkek soketin içinde minik minik yazar. eğer okunmiycak haldeysede siz numaralandırabilirsiniz. yanlız numaraları karıştırmayalım sonra :D
Bu arada OBD portunuz duruyormu?
Mengü abi çok teşekkür ederim ilgin için öncelikle;
Elimde fazla ECU var, Soketini kullanıp Plug n Play yapıcam. CPS ve Bobin içi ayrı kablo çekicem. Yinede tesisata hiç dokunmamış olucam.
Eğer throttle body kullanırsam, ki yüksek ihtimal kullanıcam. O zaman dediğin gibi çıkma bi tesisat alıp onu bozarım.
ebayden komple body getirticem biraz durumumu düzeltiyim.
Ateşleme için dediğin gibi ;
Şahin Tekeri,
focus bobin soketi
Focus için MSD
Birde GM sensör alıcam.
onun ilk işim bunları alıp harnessımı bitirmek olucak. Sonra marşa basıcam MS ile inş.
Sensörlerimin tümü denso, değerleri var ama en kötü easyterm ü kullanırım. Şemalarım falan var. Tek eksiğim göstergede hız ve hararet çalışmayabilir. Zaten MaxiGauge almayı düşünüyorum iyi olur :D
Tekrar sağol bu arada, takıldığım yerde danışıcam sana tekrar :D :D
güzelmiş maşallah
Eveet güzel bir güncel çekmenin vakti geldi...
port polishti oydu şuydu buydu sürekli kafa yoruyordum.
ancak atmosferikte maalesef egzantirik olmadan istediğim güçler biraz hayal kalıcaktı.
4afe için üretilmiş tek egzantirik markası hüner kamşafts olduğundan.
Kızımın bize 15 senedir harika hizmet eden kalbine bir iyilik yapma vakti geldi..
Ahmet abi sağolsun 1 haftadır bana uyku uyutmayan 4A-GE kapağıma bugün itibariyle kavuşmuş bulunuyorum..
Sonunda bir hayalim gerçek oldu.
işte fotoğrafları :D
Bu fotoğraflar yüzünden 1 hafta uyku uyuyamadım. Benim olacaktı o kapak :D
[URL=http://img696.imageshack.us/i/snv34574800x600.jpg/]http://img696.imageshack.us/img696/5...574800x600.jpg
http://img690.imageshack.us/img690/2...579800x600.jpg
bunlarda bugünden
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-...51_67041_n.jpg
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-..._2735686_n.jpg
Kapak konusunda bilgi alışverişinden hiç çekinmeyen VTS_power Ahmet abiye, benimle kapağı almaya taa ankaralara gelen bütün gün kahrımı çeken dragster Kemal'e, kapak konusunda desteğini eksik etmeyen gökhan,levent,ufuk,faruk,apo :D Hepinize çok teşekkür ederim :D :D :D
Mezuniyet konuşmasını bırakıp stage 1 imin listesine geçiyorum
4age kapak
tahmini 10.7 lerde sıkıştırma olucak combustion chamber hacminin farkından dolayı
stock bottom end ile 7400 rpm dönücem.
Ateşleme Wasted Spark olucak.
MS Standalone Beyin
MSD ateşleme Bobini
Megan Racing 4age Ayarlı kasnaklar
4age Krank Kasnağı
HKS 4age Triger Kayışı.
OEM Conta Seti
OEM sübap lastikleri
OEM yağ pompası
OEM Devirdaim
OEM Triger gergi bilyası
Blacktop orjinal ITBleri + velocity stack
Blacktop FWD orjinal headers.
4age nin orjinal enjektörleri ve Benzin rayı
ayarlı regülatör
Stage 1 ile 150 HP lerde bir güç bekliyorum.
Stage 2=
Yüksek sıkıştırmalı Wisecolar, 20mm pin size. Oil squirterlı
Pauter Kollar.
ACL Race yataklar
ARP saplamalar
Toda 292 derece egz.
Toda Valvetrain set. (süpaplar, gaydlar, yaylar, şapkalar vs.)
4age OEM 8 bolt krank
Fidanza Volan
Exedy Clutch
C56 Oem 3. ve 4. dişli
OEM LSD.
ITB üstündeki portlardan Meth&Water injection.
Stage 2 sonu artık motorla işim bitmiş olur.
190+ Hpler bekliyorum.
Bu sonbaharda inş stage 1i bitirmiş olucam.
maşallah.allah sorunsuz bi şekilde bitirmek nasip etsin.kolay gelsin:)
Abi hayırlı olsun TR de tek 4ageli ae101 olacan :) inşallah ilerde bende blacktop takarım
bu arada kapağın maliyeti ne kadar mal oldu ??
ahah tekrar hayırlı olsun brocuum :)
bu 4age kapak ne oluyor?:beuj:
ahahahah :D son zamanlarda ağzından düşmüyordu sonunda kavuştun bu gece temizleyip koynuna alırsın artık,hayırlara vesile olsun bro :D
Ne demek kanka hep destek tam destek ben hep senin ARKANDAYIM:hehe:Hayırlı olsun imreniyorum lan sana yalan değil :D
est. batucum ne yardımımız dokundu ki:)almaya gelemedim senle sayıkladın sayıkladın nihayet kavuştun :D kazasız belasız kullanırsın inş.:)
eline saglik hocam , döktürmüşsün yine=) tam bir proje araci yaratiyosun farkinda değilsin=)
batu döktürmüşşün:D bagaj tanıdık geliyor
bakalım beraber yürüycek projelerimiz en sonunda çıkacak güçlerde yakın gibi duruyor
ama beni geçemezsin hiç bilenme bana:D bak bana boşuna benzin yaktırma diye peşin peşin Radisson Sas ta romantik bir öğle yemeği ısmarladım sana:D
süper valla merakla bekliyorum engelsiz hızlı bi şekilde biter inşallah (:
Elinize Sağlık Çok Güzel Düzgün Bir Proje. ;)
İnşallah Herşey Umduğunuzdan Dahada İyi Olur Yeni Fotoları Ve Değişikleri Bekliyoruz Kardeşim :)
Kolay gelsin öncelikle. Harika bir proje olmuş. Konuyu baştan sona takip ediyorum. Gördüğüm kadarıyla aşırı besleme düşünmüyorsun sanırım.
Toyotacı olarak imrendim açıkçası. Bende de böcekgöz 4efe 1.3 var. Glanza parçaları ile turbolama projem vardı ama hayal oldu gitti.
Takipçinim. Maaşallah diyorum.
Tekrar tekrar Maşallah harika gidiyosun kavuştun miss gibi kapağınada :) stage 1 zaten yeterince tatmin edecektir 2 yi düşünemiyorum bu arabada :rolleyes:
bayıldım :) bende yakınlarda böyle bir projeye başlayabilirim (6ay-1 yıl),umarım tecrübelerini, yardımlarını esirgemezsin ozaman, mithiş koşusu olan bir ae101 var, alıp, aynen senin taktik, sindire sindire, emek vererek, binmek istiyorum,:)
Allah yardımcın olsun, stage 1 falan süperde, şu konuya biraz görsellik katalım artık, bir yürürünü görseydik şu haliyle :)
Öncelikle teşekkür ederim.
Yardım edebileceğim bir konu olursa yardım etmekten mutluluk duyarım.
Görsellik gelicek inşallah, sadece koşan değil duran-dönen-göze hoş gelen bir şekilde bitirmek istiyorum. Ayrıca orjinal parça toplamaya çalışıyorum ama proje bitmeden Kanser olabilirim :D
vay hayırlı olsun çok iyimiş emeğine sağlık ..
kapak meguiarsta yatarsa bir halt olmaz :P
maşşallah kolay gelsin inş.. sorunsuz binersin
Haydi bakalım okul açılıyor binevi araba dönemi de açılıyor İstanbul'a gitmekle :) Açılışı da Coiloverlarımızı takarak yapıyoruz demi bro :)
Stage 1 ile VTI geçersin Stage 2 ile Type R geçersin artık o şase ağırlığı ile:D
makina kendini bulmuşş
güzel proje zamanında bende düşünmüştüm baya yapmak için:) güzel oluyor örnekleri
ecu ne yaptıcaksın göremedim listede ?
birde 4afe için webcamshafts üretim yapıyor
4age toplarken yağ pompanıda değiştir, eğer atmosferik kullanacaksan pauter kol ağır gelebilir stock kollada dönebilirsin saplamalarını vs değiştirip yada ge kol kullanabilirsin fe kollarda sağlam yalnız ağırlık açısından geler daha güzel
Araç şu anda XYZ Coilover ile bütünleşti :D Basıklık kamber vs. ayarlanıyor şimdi :)
Bu arada senna, batuhan adına cvp vereyim ecu olarak MegaSquirt kullanılacak onun da herşeyi hazır soketidir boardudur vs. takılıp ayar yapılması var bitek en son bildiğim kadarı ile :)
XYZ Coilover'lar ile Corolla :) Tadımlık foto olsun bu :)
Yarın Batuhan ne yaptı etti fotolarla beraber anlatır günü :)
http://img175.imageshack.us/img175/1...092010001p.jpg
Masallah da biraz fazla basmıssınız :D
Kamber ile spacer isini naptın?
Ohaaaaa Batu ne yaptın olum:eek: ne yapıp edip sonunda dip basmışsın :D
spacer ı daha sonra yaptırıcak abi sanırım, canlı içime sinmezse yaptırıcam diyodu :)
ben gelince salı günü kamberleri -5 e alıcaz :D detaylı konuşamadık ama çok çok iyi yol tutuyo şuan diyodu telde :)
maşallah. :icon_tup:
Hayırlı olsun. Coiloverların takılmadan önce özelikle kamber ayarlı kule başlarının fotolarının varmı.