hehe :D ifşa et hemen kendini :D :D
Printable View
Jantlar çok yakışmış abi. Allah, kazasız belasız iyi günlerde kullanmayı nasip etsin.
Maşallah.
Maşallah kazasız belasız...
maşallah kazasız belasız cok guzel gozukuyor
Izgaranın rengi hariç çok başarılı :) Nazar değmesin
maşallah oldukça güzel duruyor,
kazasız, belasız :)
maşallah arac ok başarılı olmuş bi sorum olcak makyajlı kasa farları direk oluyormu ve aydınlatma eskiye göre çok farklı mı
Öncelikle teşekkür ederim. :)
Aydınlatma eskiye göre çok çok farklı.. Halojen farlar meğerse mum ışığı imiş :)
Makyajlı kasa farları oluyor ancak şu şekilde..
D2R xenon ampul kullanacaksınız. orjinallerde de kullanılan Philips D2R 4300k tercih ettim, çok da memnunum.. ilk açtığınızda 8000 gibi yanmaya başlıyor, yaklaşık 30 sn sonra 6000, kısa bir süre sonra da çok hafif bir sarı renk alarak 4300k rengini alıyor.
Balast konusu ise piyasadaki herhangi bir balastı kullanabilirsiniz.
Ancak bu balastların çıkışı H7 H11 vs gibi bir çıkış olduğundan ampullere D2R dönüşturucu ara kablo almalısınız.
Ayrıca eğer ikinci el alıyorsanız xenon ampullerin arkasına takılacak bir kapağı olmalı farın.. Genelde o kapak yok. O kapağı olan far bulmanızı öneriyorum zira serviste lastik contaları vs ile birlikte takım olarak 90TL ye almak zorunda kalırsınız.
Farı takmadan önce de farın altındaki orjinal balast yeri vardır. Far ın altı deliktir. O kısmı bir şekilde kapatmalısınız bir kapak ve silikonlayarak.. Piyasadaki balastlar o kısma uymuyor.
Uzun ampulleri ve park ampulleri ise halojen farınkilerle aynı, diğer farınızda kullandığınız ampullerinizi kullanabilirsiniz.
bu kadar.. :)
baya uğraştırıcı bir işmiş gözüm korktu şahsen bixenon için 500 tl gibi fiyat almıştım orjinal farlara kararsız kaldım şimdi
Bixenon da mantıklı olabilir.. Ancak çok çok iyi uygulanması gerek.. Sonradan takılmış görüntüsü ve emanet duruşunun olmaması gerek. Avantajı ise normal xenon ampul kullanacak olmanız, dezavantajınız farın açılacak olması demek.. Far camı kasasından ayrıldığında mecbur silikonla yapıştırıyorsunuz, içine su almamış olsa bile far yandığındaki içeride oluşan ısı silikonla etkileşime giriyor ve bir gaz oluşuyor. Uzun vadede de far camının içinden puslanma oluşuyor. Devamlı açıp temizleyip tekrar silikonla yapıştırmanız gerekli.
Orjinal farları tercih etmemin sebebi biraz da bu aslında. Bu farların da dezavantajı ampullerinin az bulunması ve pahalı olması. Piyasadaki çin malı ampullerin tanesi 50 liradan başlıyor.. Yok ben Philips Osram gibi kaliteli bir ampul alacağım derseniz 100-150 aralığında geziyor fiyatları o da bulursanız.. Servisten alırsanız aynı ampulü 200 üzeri.. Bunlar tane fiyatları :)
Ben eski farlarıma bixenon taktırmayı düşünüyorum. Zaten daha önce JDM tarzı yapmak istediğimden açmıştım.. Şimdi içini komple siyaha boyayarak bixenon uygulayacağım. Ama öncelikle güzel bir kapak bulmam lazım.. Audi BMW Mercedes bixenon merceği bulmak kolay iş.. :)
maşallah süper duruyor..