kazasız belasız maşallah![]()
Güzel günlerde kullan kardeşim..
Çok güzel araçlar. Maşallah.
Bu kadar güzel 35 plaka araç var , ben şehir içinde bir türlü denk gelemiyorum bunlara![]()
Boxer in side
bence kesinlikle girmelisin. kim girme diyorsa Mini hakkında çok fazla birşey bilmiyordur. arabasını 100 bin km'dir kasnakla kullanlar bile var. sorun yok. sadece bilinçli olucan.
eğer param var ve acelem yok diyorsan dediklerimi yapabilirsin ve araban sağlıklı yürür.
öncelikle bu motor çabuk ısınan bir motor. dolayısıyla amaç önce motoru çok ısıtmamak, sonrada motorun ısınmasını engelleyecek şekilde modlamak.
1. önce bir wideband yani afr göstergesi takmanı öneririm.
2. sonra eg ve oil temp, yani egsoz gazı sıcaklığı ve yağ sıcaklığını gösteren göstergeler.
3. bunlardan sonra tercihine ve kullanımına göre 15,16,17 veya 19 luk kasnak takabilirsin. Ben yaklaşık 30 bin km'dir 17 lik kasnakla kullanıyorum.
4. kasnak öncesi ve sonrası değişen değerlerne göre bir yazılım yaptırabilisin. Bizimkiler şimdi remote tune olayına girdiler. yani arabaya amcalar uzaktan taaa amerikadan yazılım yüklüyorlar. bunu yapanda Rmw Mini den Jan abimiz.(yanlış hatırlamıyorsan)
5.sadece hava filtresi birişe yaramaz. alta'nın kiti güzeldir. Onu al tak.
6. daha fazlasını istiyorsan üst kapak işlenmesi, egzantrik vs vs gidersin
ama şunu bilki, kasnak ile araba çok farklı oluyor. kesinlikle değer.
Ali Can Calis
kazasız belasız ...
kasnakda hiçbir sorun yaşamazsın. sadece sürekli 7000-7500 devirde gitmeyeceksin. için rahat olsun. standart yazılımla bile sorun yaşamadan kullanabilirsin. diğer forumda bu konuyu uzun uzun okuyabileceğin birçok konu var.
wideband yani afr, air fuel ratio nun kısaltılmışıdır. detayları forumda bulabilirsin.
Ali Can Calis
Kazasız belasız zorbeyim.. kasnak lazım kesin190dan sonrasıda önemli
![]()
Arkadaşlar bugün yeni jantlarıma kavuştum.
Yaylarımı takmak nasip olmadı daha.
O da en yakın zamanda inşallah.
![]()
www.MINIciyiz.biz
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)