Umarım herkesin izlerken zevk alacağı bir proje olur .. DC2 Type R ı arkadaşıma satınca , ondan temiz bir EK3 Civic Hatch ve üst aldım.. Ama bu EK3 ne görünüş,ne de motor olarak bana göre değildi.. Arabayı Max Power Style modundan kurtarıp JDM tarzı yapmak da bana düştü..Emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ederim .. Kıbrıs/Mağusa ==
Swap için gerekenlerin çogunu, parçalamak için import yaptığmız,gümrüklenemez olan DC2 Type R dan aldım .. EK3`de orj motor D15B SOHC non-vtec vardı 106hp vs..
Daha önceden arkadaşıma otomatik şanzımandan , düze çevirmiştik .
Motor / Swap için kullandıklarım şöyle,
-B18C Type R Full Motor (JDM 97 DC2 Type R 98.000km`de)
-B18C Type R Şanzıman (JDM Type R 4.4 Final Drive Helical LSD)
-EK9 Type R motor kulakları ve aparatları (3+2 motor kulağı + 1arka 2yan bracket)
-OBD2B 2000 EK9 RX full motor ve torpido altı e.tesisatı+ABS vs ..
-OBD2B 2001 DC2 Type R JDM ECU (immo`suz jdm vers.)
-B Serisi Hydro Akisler ve shaft (97 DC2-R abs`li)
-B Serisi Vites geçiş çubukları (97 DC2-R steel)
-EK4 SiR Hidrolik Direksiyon Borusu (97 motorun üzerindeki Pompaya uyumlu)
-EK3 Standart Radyatör (Şimdilik, EK9 veya Aftermarket bişeyle değişeceğim)
-DC2 97 spec R headers 4-2-1 cast (şimdilik, 98spec 4-1 veya Tri-Y ile değişeceğim)
İç kısım için kullanılacaklar şöyle,
-DC2 Type R RECARO ön koltuklar (EK9 Typer Rayları ile kullanıldı)
-EK9 Type R Momo Direksiyon (Airbag dahil)
-DC2 Type R RECARO arka koltuklar (siyah,kırmızı dikişli)
-EK9 Siyah torpido ve kapı içi döşemeleri (bunlar kesin değil, belki sadece boyarım)
-EK9 Kırmızı halı/paspas seti(ambarda baya kirlenmiş,güzel temizlenrse kullanacağım)
Dış kısımda kullanılacaklar söyle;
-EK9 Type R 99 spec ön ve arka tampon eki
-EK9 Type R 99 spec Siyah zeminli OEM ön far ve Kırmızı beyaz arka stop
-EK9 Type R 99 spec ön panjur
-Vis Carbon Fiber Ön Kaput (beyaza boyanmış halde)
-EK9 Type R OEM siyah Kelebek Camları
-EK9 Type R OEM Bagaj Kapağı
-EK9 Type R Bagaj üstü OEM Spoiler yda Carbon olrak Spoon (henüz karar vermedim)
-Spoon tarzı yan aynalar (kesin olması lazım ..standart yan aynalarla ilgili takıntım var)
+son olarak OEM Type R Championship White rengine boyayabilrim ama karasızım..
Yürüyen aksam ve süspansiyon ,
-DC2 Integra Type R 4x114.3 Ön/Arka Disk kaliper vs..
-DC2 Integra Type R OEM Momo Jant Seti (+iyi bi set lastik lazım etcek,Yokohama Parada 205/45/15 kullanacağım heralde..ama bakalım..)
-EK9 Civic Type R ön LCA ve stabilizer seti
-Cusco Beşik altı gergi demiri
-Skunk2 arka stabilizer ( LCA lar ve camber takımı da upgrade yapmayı düşünüyorm)
-Mugen Showa Coilover Süspansiyon takımı (biraz sert ama tam bana göre gibi)
Dün tüm parçaları bir araya getirip arabayı bozdum,arabanin gerek motor gerek ic gerekse dis aksamlari tamamlanana kadar upload yapmaya devan edecegim.. ve bundan sonraki uploadlar da resim kalitesini yukseltecek bir cihaz kullanacagim..
Ve iste o,islenmeye hazir hamur ..ilk baktgim zaman `tam tecavuzluk` die icimden gecmisti
2000 EK3 D15B 106hp SOHC non-vtec
Baslayalim ... Ilk once integra type r i komple bir sokelim ... sonra da civic motor,on duzen,disk/kaliper ve jantlari civic e gecirelim.
B18C ve diger parcalar ...
DC2 Elektirik tesisatini sokup EK9 unkini yerlestirdim..tabi biraz da temizlik yaptim..
ve jantlar
![]()