User Tag List

Sayfa 13/24 İlkİlk ... 3111213141523 ... SonSon
456 sonuçtan 229 ile 247 arası

Konu: '74 Camaro '' CUK ''

MUY37 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kaansanver Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Araç sanırım kemal beyin eski aracıydı bir arkadaşım ilgileniyordu size kısmet olmuş aracın kıymetini bilip bu kadar severek uğraşmanız çok güzel başlığı yeni gördüm gayet keyifli gidiyor iç izalasyon kalınlığına dikkat edin montaj esnasında kalınlık sıkıntı yaratabiliyor. Daha sonra yerine oturmayan parçalar oturtulmaya çalışırken kırılan kırılınca keyif kaçıran olaylar yaşamamanız dileğimle herhangi bir yardıma ihtiyacınız olursa seve seve yardımcı olurum ..
    Yok araç Kemal beyin aracı değil. Sanırım bahsettiğiniz araç PROJECT CAR - sahibinden.com' daki yüz binlerce vasıta ilanından dakika iki tanesi sahibini buluyor. . Bunada baktık fakat bu araç ciddi anlamda çürümüş , paneller getirtilmiş fakat kupanın iç panelleride ciddi anlamda çürümüş gibi duruyor. Bu aracada gittik baktık fakat Kemal bey ozamanlar 21.000 tl istiyordu araca ve bahsettiği parçaların bazıları Türkiye de değil Amerikadaydı. Kargo ve gümrük masraflarını ödememiz halinde getirtebileceğini söyledi birde bunların üzerine 1 kuruş pazarlık yapmam deyince anlaşamadık. Parçaların hala Türkiye de olduğunu söylüyor belki getirtmişti ama ozaman Ön Davlumbazlar ve Rocker Paneller ( marşpiyeller ) Amerika da arkadaşının garajında duruyordu.

İzolasyon kalınlığı konusunda benimde çekincelerim var. Bulduğum malzemeler içinde en kalını ses izolasyon malzemesi olan. Herhalde onu uygulamaktan vazgeçicez Şuanda çıkma bir ön göğüs bulmaya çalışıyorum. Reproduction ön göğüslerden kimse memnun değil yerine oturmama vs. problemler oluyormuş.
    - The Ultimate Sleeper -

8.572@276kmh Türkiye 402m Drag Rekoru LS10X - MAXFLOW

kaansanver
    Misafir
    Göğüs derken torpidodanmı bahsediyorsunuz ne gibi bir sorunu var sizinkinin ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kaansanver Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Göğüs derken torpidodanmı bahsediyorsunuz ne gibi bir sorunu var sizinkinin ?
    Evet torpidodan bahsediyorum. Benimki kendinden geçmiş biraz. Aracı kupası hariç tamamen yeniliyoruz.İç aksam tamamen sıfırlanacak ama dediğim gibi sonradan üretilen sıfır parçalarda sorun çıkabiliyor. En basitinden orjinal torpido 6 ayak ile bağlanırken reproduction yani sıfır torpido 3 ayakla bağlanıyor. Aracın içi idare eder durumda fakat torpido kendinden geçmiş heryeri ayrı yöne bakıyor çıkarırsak takamicakmışız gibi duruyor. O yüzden bende çıkma bir Camaro torpidosu bakıyorum.
    - The Ultimate Sleeper -

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Uzun bir süredir konuyu güncelleyemiyordum. Arabanın son durumu ne yazıkki hala kaportada , ustanın el baya bir yavaş ama şu anda arka taraftaki panelin yarine takılıp ayarı kaldı. 1 ay sonra boyaya girer diye düşünüyorum. Bunların yanında geçen hafta en son verdiğimizi şiparişler elimize ulaştı. Bütün iç mekan parçaları , yan camlar , amortisörler geldi ve bunların hemen ardından yeni siparişlerimizide geçtik 1 takım jant ve lastik. Jantları Centerline ın Competition serisinden seçtik forged aluminyum olan jantların tanesi ~4,5kg , lastikleride Mickey Thompson amcadan seçtik önler 225/70/15 arkalarda 275/60/15 olarak gelecek.

Jantlarımız

Lastiklerimiz

Bu hafta başı süpriz bir şekilde bir motor buldum ve düşünmeden aldım. Yeni motorumuz 454 cui. (7.4lt) internal ları forged yapılmış bir motor , ama ilk başta direk bu motoru takamicaz CUK a. Bu motoru takmak için şase tamamlayıcılar , traction barlar ve arka viraj demiri takmamız gerekicek yoksa kupaya zarar verme riski olabilirmiş.

Projede parça anlamında ciddi yol kat ettik , kaporta boya bittiği an lego gibi yapıcaz arabayı...
    - The Ultimate Sleeper -

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    jant lastik seçimi nokta olmuş resmen bitmiş halini merakla bekliyorum kolay gelsin
    40 Alimi 1 Delille yendim, 1 Cahili 40 Delille Yenemedim. (İmam Şafii)

orhansah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    jant + lastik bence de mükemmel olacaktır.

motor da iyiymiş

kolay gelsin

ozzi41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bitmiş halini sabırsızlıkla bekliyorum çok güzel oalcağından eminim kolay gelsin

CcRider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şanzıman olarak ne düşünüyorsun th 350 yapılmış 454 e yetmeyebilir. th 400 bulmanda fayda olabilir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı CcRider Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şanzıman olarak ne düşünüyorsun th 350 yapılmış 454 e yetmeyebilir. th 400 bulmanda fayda olabilir.
    Aynen bir süre sadece şase tamalayıcı ile kullanıp Th400 le beraber traction bar ve sway barları kullanmayı düşünüyorum. Eğer bu kadar tork ve güçlü tutunursa araba TH350 yi direk doğrar TH400 e geçicez ama ilerde zaten motor bir anda bütün dengeleri alt üst etti toparlayana kadar TH350 ile devam edicez...
    - The Ultimate Sleeper -

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı MUY37 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aynen bir süre sadece şase tamalayıcı ile kullanıp Th400 le beraber traction bar ve sway barları kullanmayı düşünüyorum. Eğer bu kadar tork ve güçlü tutunursa araba TH350 yi direk doğrar TH400 e geçicez ama ilerde zaten motor bir anda bütün dengeleri alt üst etti toparlayana kadar TH350 ile devam edicez...
    Belkide 350 nin içini yapıp 454 ü kaldırcak kadar kuvvetlenebilir araştırmakta fayda var. Birde 454 hangi senenin ve hangi arabadan çıkma bilginiz varmı.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Belkide 350 nin içini yapıp 454 ü kaldırcak kadar kuvvetlenebilir araştırmakta fayda var. Birde 454 hangi senenin ve hangi arabadan çıkma bilginiz varmı.
    Hangi sene olduğunu bilmiyorum ama motor Koray Acar ın eski 67 Camaro sunun üzerindeki motor. O yüzden motorun altı ciddi hazırlanmış fakat kapakları ve egzantriği üzerinden almış ve elde ne varsa o takilmış yoksa üzerinde Merlin kapaklar olan bir motordu , şu an üzerinde GM in en kötü Truck kapakları var bu haliyle 400bg 600nm civarında motor tabi bunların yanı sıra serpentine kitide var motorun üzerinde... Birde motorun benim için güzelliği short deck olması stock kaputla kullanbilicem...
    - The Ultimate Sleeper -

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hangi sene olduğunu bilmiyorum ama motor Koray Acar ın eski 67 Camaro sunun üzerindeki motor. O yüzden motorun altı ciddi hazırlanmış fakat kapakları ve egzantriği üzerinden almış ve elde ne varsa o takilmış yoksa üzerinde Merlin kapaklar olan bir motordu , şu an üzerinde GM in en kötü Truck kapakları var bu haliyle 400bg 600nm civarında motor tabi bunların yanı sıra serpentine kitide var motorun üzerinde... Birde motorun benim için güzelliği short deck olması stock kaputla kullanbilicem...
    400 hp ler ciddi ve güzel rakamlar silindir kapagı ve egzantrik işin kolay kısımları onlarıda tamamladıktan sonra daha ciddi güçler elde etmek zor degil. zaten motorun orjinali ilk senesinde en az 390 hp üretiyormuş . Motoru ruhsata işletmeyi düşünüyorsanız o konuda sıkıntı olabilir umarım olmaz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    400 hp ler ciddi ve güzel rakamlar silindir kapagı ve egzantrik işin kolay kısımları onlarıda tamamladıktan sonra daha ciddi güçler elde etmek zor degil. zaten motorun orjinali ilk senesinde en az 390 hp üretiyormuş . Motoru ruhsata işletmeyi düşünüyorsanız o konuda sıkıntı olabilir umarım olmaz
    İşletme konusunuda halledicem onu kesinlikle atlamam , proje çizdirip yapılabiliyormuş zaten amerikanlarda çok sorun olmadığını duydum. İşin ehli bir muameleci bulup halletiricem.
    - The Ultimate Sleeper -

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İşletme konusunuda halledicem onu kesinlikle atlamam , proje çizdirip yapılabiliyormuş zaten amerikanlarda çok sorun olmadığını duydum. İşin ehli bir muameleci bulup halletiricem.

motor 74 ve sonrası olcak 73 model bi arabadan çıkan motor işletilmiyormuş. Dedigin gibi işin ehli muameleci o sorunuda halledebilir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Takip ettiğim bir konuydu aracın en son halini fotolarını ve bütün gelişmelerin fotolarını bekliyoruz kolay gelsin umarım umduğunuzdan daha kolay ve güzel olur

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu haftasonu gittiğimde son halinin fotoğraflarını çekerim. 8 ay dolu hiçte kolay geçmedi ben başlarken 3 ayda biter diye düşünüyordum da herkes söylüyordu 1 seneden önce bitmez diye Neyse yüzdük yüzdük kuyrğa gelmesekte yaklaştık , yeterki kaprta işleri bitsin ondan sonrasının çok hızlı geleceğine inanıyorum...
    - The Ultimate Sleeper -

cery - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ciddi bi kaporta işleminden geçiyor araç ama. bitince kız gibi olucaktır
    Clio 2001 1.4 RXT Sold
    Volvo C70 2.3 T5 Sold

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı cery Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ciddi bi kaporta işleminden geçiyor araç ama. bitince kız gibi olucaktır
    Kız gibi çıkması için elimizden gelen herşeyi yapıyoruz , o yüzden bu kadar uzun sürdü aslında birde ustamızın yavaşlığıda eklenince 9-10 ayda biten bir kaporta evresi oldu arabanın.
    - The Ultimate Sleeper -

EM-RE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Jant lastikte en iyi seçimi yapmışssın,Allah ağız tadıyla binmeyi nasip etsin inşallah..Birde baltaya çewirebilseydin şu arabayı torun torununa bırakırdın olsun ama ciddi zewkli makina olucak hayırlısı ile...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)