yiyemeyeceğin obamanın altına yatmayacaksın
specler;
megachips
kp37/33 hybrid turbo ( stock boost)
51 mm downpipe
51 mm araborular
isotta son susturucu
karbon filtre kiti
LÜTFEN OKUYUN
eski yazılımım beni memnun etmiyordu egzos sistemimde keza katın kafa kısmı kesildikten sonra daralıp genişleme vardı, dün sabah önce egzoscumla sonra mehmet gazihanın bayisi ile sözleştik ve saat 10 da adanadaydım, egzoscuda önce memenun olmadığımız downpipe tekrar yapılacaktı, tamirciye gittik komple turboyu söküp katalitiği aldık sonra onu istediğim biçimde işlemek için dükkana yola koyulduk tabi aksilikler her custom işte olduğu gibi hiç peşimi bırakmadı, akşama kadar downpipe işi sürdü çünki öyle bi kavisli olması gerekiyorduki tam bir kıvrım onuda bükmek çok zordu bizde katın s kısımlı dar kavisini aldık hemen hemen 51 mm ile aynı ölçülerdeydi bu çok güzeldi tabi bu dediğim işlem aksamın saat 8 inde anca bitirdiğimiz bir işlemdi bi ton moral bozukluğu bi ton can sıkıntısı tarif edilemez derece hemde, downpipe bitirdik cuk diye oturdu flanslı olacaktı ama mehmet gazihanını acelesi vardı bir an önce bitirmeliydik downpipe flansllı olacaktı ama artık öyle bekleme gibi bi lük olmadığı için birleşim yeri kaynak yapıldı çokta umrumda olmadı borular 55 mm den 51 mm e düşüldü isottamız geri takıldı ve sonuç şaşırtıcı eskisine göre kat kat daha tok daha gür bi ses, gaz pedalı daha yumuşak ve tepkime kat kat iyiydi eskisine göre, yazılım için 4tuning garage girdiğimiz saat 22.30 du kapıda bekliyorlardı sözde 8 de gidecektik yanlarına hemen aracı okuttuk mehmet gazihana yolladık, öncesi dynoya çıkıldı gecenin bi vakti ortalık inledi haliyle, ve sonuç beni şok etti 77 hp 180 nm bi şeylerin eksik yada hatalı olduğunu ztn düşünüyordum çünki araxcım yürüyor ama istediğim gibi yürümüyordu, mehmet gazihan aradı bizi yazılımın sadece mazot basıncıyla oynandığını ve hayli hayli püskürtme basıncının açılmış olduğunu söyledi, artık umutsuzluğa kağılmaya başladım çünki imkansızlıklardan çevrenin uraşmadğından herşeyi kendi çabamla yapmanın yükü beni bir hayli yormuştu manevi olarak, gazihan 1 saat sonra bize 2 tane map attı 1 i kendi hazırladığı biride eğer memnuniyetsiz kalırsam diye orjinal haritaydı artık yeterince umutsuzluğa kapılmıştım, son noktaydı benim için bu araç ya olacaktı yada ben bu araca son noktayı koyup bir daha hiçbir uygulama yapmayacaktım yazılım yüklendi dyno hazırlandı ilk test başladık sonuç 94 küsür hp 215 nm torktu 77 hplik değerden sonra gerçekten umutsuzluğuma su serpti 4tuning işletmecisi mansur bana yazılımın 100 km sonra iyice oturacağını söyledi ve hatta dynoda 1 tur aha çıktı ve sonuç 95 hp olarak çıktı bu dedi biraz daha artar ve yazılımı kabul ederek ödemesini yaptım sonuç olarak gün sonunda 100 tl tamirciye, 250 tl egzoscuya,600 tl megachipse gitmişti az uz bir para değildi para kolay kazanılmıyordu benim için, dönüş yolundaysa yaptığım denemeler ara hızlanmalar ve 100 km sonrası yakıt tüketimi herşeye değerdi 100 km gazlamalı 5.0 lt idi, bütün bu yazdıklarım bir günüme mal oldu sabah 10 dan başladık gece 1 de mersine doğru tekrar yola çıktık.
orj. dynosu 69 hp 172 nm idi.
hayırlı olsun uğraşmışsın bayaaa
teşekkürler herkese bazen keşke piyasada bilinen uğraşılan bi araç alsaydım diyorum, en azından bu kadar çok yap boz yapıpta param gitmezdi, ama bu tip araçlarla uğraşan sayılı kişileriz, emeğin karşılığını almak takdir edilmek gerçekten iyi birşey artık devir dizel devri hiçbişey eskisi gibi değil eylemlerimiz devam edecek
Hayırlı olsun.. İnşallah sıkıntısız problemsiz binersiniz..
95 ps çıkartmak bu motordan o kadar uğraş gerektiriyormuydu diye sordum kendime..İstediğiniz gibi olmuş ne güzel kazasız belasız inş
egzos sistemi krom tercih etmedim bu sefer, normal 51 lik borudan yaptık, dirsek kullanmadık boru bükme makinasında büktük ama o kadar hassas çalışıldıki dirsek varmı yokmu belli değil ama hissedilir fark var eski haline göre, yazılımı gazihan yaptı ben daha fazla isteim ama gazihan bu kadarı seni tatmin eder dedi![]()
alınan değerde hatırı sayılır bi güç diğer yapılan işlemler ise daha üst güçlere çıkartmak için ön hazırlık daha boost artımına gidilmedi![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)