Adam aşmış tabikide 2.2 altı bakmıyor artık. Yakında 2.4 ü yapar 2.2 lerede bakmaz :D
Kilo olayını izmite geldiğimde kantarda bakalım ilker abim....
:D:D Forever UM 8753 ozaman :)
Printable View
satılık ilanlarındayken sık sık bakıp iç geçirdiğim bi araç,hayırlı olsun allah utandırmasın :)
205 gti nin rodajı bitti dyno ya gitmişken fitenk imizi de çıkarttık.. Ölçüm , Bosch car serviste analog dyno da yapıldı. Farklı çarpan lar kullanıldığından farklı motor güçleri çıkabiliyor o nedenle en güzeli teker kw si..
Megane Racing 60l ık son susturucu
Distribütörden verilmiş çıtır avans.
Short ram + simota filtre.
Exedy stage1 ile tekere 107kw verdi..
Bosch car service in hesabına göre.
107kw = 146hp___ Aktarım gücü.
22kw = 30hp___ Kayıp
129kw = 176hp____ Motor gücü.
Benim hesabıma göre
107kw = 146hp___ Tekerdeki güç.
16kw = 21hp____ Kayıp ( teker gücünün %15 i )
123kw = 167hp____ Motor gücü.
Allah bereket versin.. Fitenkimiz gayet sağlıklı.. :)
maşallah çok güzel Allah kaza bela vermesin
3500km olmuş yağ değişeli.İzmit te Motul bulamadığım için Mobil1 5-30 ( yeşil kapaklı ) ile yağ değişimini yaptım.. Yazın da bu yağ ile devam etmelimiyim , yoksa 10-60 edge gibi biraz daha kalın bir yağ kullanmalımıyım?
Abi 10-60 gerek yok.
En kalın olarak 10-40 ideal. Bende 10-60 mobil1 kullandım ama pek randıman alamadım.
Bakım yaptıralı 2000 km oldu, daha 3000 km var bakıma fakat ben yakın zamanda bakıma sokucam.
5-40 Motül kullanıcam, istanbul'dan kargolatıcam veya kendim gidersem alıp gelicem :)
En kötü 5-40 Castrol, oda gayet iyi diyorlar.
Yağ kullanımı ile ilgili , Murat ın Tayfun un yazılarını okudum.. Eğer araba piston , egzantrik , throotle vs.vs.vs gibi extralar ile yürüyorsa o zaman edge 10-60 , kendi halinde filtreli egzost lu ise 5-30 / 5-40 kullanımının sağlıklı olduğu bilgileri var.. Castroll 5-40 koyacaktım , Mobil1 in partikül filtreli araçlar için çıkarttığı yeşil kapaklı 5-30 u çok met etti bende şu an onu kullanıyorum..5-30 ile 5-40 arasında çok fark olduğunu düşünmüyorum , pisikolojik olarak hangisi ile mutluysan onu kullanmalısın bence :)
hb vti dan pek haz etmem ama bu araba başka yaa :)) bi tane de izmir plaka vardı 90 küsür binde hemen hemen aynı renklerde bir de onu çok beğeniyorum ama o ilanlarda 30 bin tl falan civarındaydı :D
bugun sanayıde gordum guzel arac kazasız belasız.