Bu aksam varmi yaris
Aksam gold dan kulaklik alicam
Printable View
Bu aksam varmi yaris
Aksam gold dan kulaklik alicam
Bugun yok yarın var yarış.
Teknosada 35 liraya kablosuz kulakli var nette gordum ;)
Jabra iyidir sanirim
akşamki yarışlar süper eğlenceli oldu gerçekten bu arada ben lamboyu sürüyordum..
alfa akşamın mutlak galibiydi.
abi teşekkür ederim :D
Beyler sizin için birkaç ilan buldum :
http://www.sahibinden.com/ilan/alisv...86202227/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/alisv...86201271/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/alisv...96401336/detay
kablosuz pek düşünmüyorum ya. heryer kablosuz zaten bide kulaklıı takçaz beynimiz ericek gitcek :D
jabranın kablo kac mt onu arastırayım bı bakayım.
cogu kulaklık 1.8 yada 2.2 2.2 belki yeterli olur aslında ama biraz daha uzun olsa nefis olcak.
birde usb olayı nasıl oluyor ?
edit. e jabra 2035 kablosuzmus ? :S
birde kulaklıgı takınca ses tv den gelıyormu yoksa kulaklıga mı verıyor ?
jabra ile ilgili bir fikrim yok kablosu kaç mt falan...
usb'de şöyle oluyor kulaklıgın ucu usb bam takıon usb girişe ooooh sabahlar olmasın.
kulaklıgı takınca sadece konusulan sesler kulaklıktan gelıyor.
araba sesi falan tv'den yoksa...
bu akşam girde sana r35 yapmıştım onu atim :D
cansın sen cann :D
hacı ama awd turnuvasını bıtırdım ben hemde ılk komple altını orda aldım. sky r34 le.
hanı ff fr awd yarısları varya onlardan bahsedıyorum.
eger baska awd turnuvası varsa oyle kascak o zaman işgorur..
bana asıl fwd lazım. 430pp sınırında ne yapsam olmuyo ayar kac araba topladım clio punto typer turboplus.. yok yok.. neyle geccem ben bunnarı ?
rwd gene gumus bıle yok :S aglıcam..
zaten kablolu kulaklıktada pek secenek yok
jabra alıncak gıbı..
konusma sesıyse ıyıymıs o zaman mantıklı :) yoksa cok kafa yapar..
Bedava araba dagitiyolar dediler geldik :D
benim müze kartım ve biletim var ondan :D
ooooo kralsın hacı. o aklıma gelmedı hıc. hep bı seyler sokerek takarak pp ayarlıyorum ben...
kısıtlamadan olunca oluyosa 10 numara 5 yıldız. herseyı tak hersey calıssın ama kısık calıssın hea. mukhemmel fıkır vallahülazimm. ben 1 1.5 saate online ım kıvılcım paslaşalım..
Online olanlar upp
Bende giriyorum birazdan oda açan varmı
Kankiler gelisim 9u bukur bekleyin beni
BeyLer size bi sorum olacak ben GT5 de cektıgım fotoLarı USBYE atmak istiyorum ?
Nasıl atarım USB'YE :(
Dizi arasi :)
Sonrada bizimkinler cokcek tv ye :(
Kisa surdu bu gun
Suskunlardan sonra ben gelirim.
Abi resmi cek daha sonra ucgene bastinmi altta menu aciliyor orda export ps systrmmi.ne yaziyor.ona bas resimler ps menusundeki fotolar kismina cikiyor.
Cik.oyundan gel o menuye resimlere tek tek bas orda copy.usb cikiyor usbyi taktiktan sonra
Suskunlardan sonra gelebilirim stress atmak için çok gerildim anasını satayim
evet yogun istek üzerine artık bir gt5 rehberi yayınlama vakti geldi gibi.
burda anlatıcaklarımı daha iyi bilen uygulayan inanın benden çok daha iyi temiz 2 kişi sayarım ; 1.onursumer 2.onur02 ..
yanlışlarım hatalarım eksik gediklerim varsa düzeltmelerini rica ederim burdan.
araç ayarlarından giriyorum.
1.aerodinamikler : bu ayar arkada body kiti olan ve kanadı olan araçlar için geçerli.
bastıma kuvveti (downforce) arttırmanın yararı araçınız max 200 yapıyor ise bu hıza daha çabuk cıkmanızı virajlarda tutunmanızı arttırır. ama kuvvet fazla iken araç 200 yapamaz 192 - 193 kesilir.
azaltırsanız araç virajda tutunma az olur...araçınız 200e daha yavas çıkar ama 205 -207 görür.
2.araçı full modlayıp misal 450pp ye geldi yarış 430 pp..burdaki güç kısıtlamdan motor gücü düşürebiliri ppyi aşşa çekebilirsiniz.bunun mantığı araçın kilo başına düşürdüğü hp ile oynarak gidişatına kötü yönde mudale etmektir.
3.turbo : turbo her zaman yüksek devir takmanın bir mantığı yoktur özellikte driftte orta devir tavsiye ediliri.orta devir 3000dd ' de dolarken yüksek devir 4000binde dolar mantığı ;)
4.şanzıman : bu ayar arabayı rezilde eder vezirde.
bu menüde karşınıza her vitess karşılığından 4 haneli rakamlar vardır.
bu rakamlar büyüdükçe vites oranı kısalır küçüldükçe vites oranı büyür.
1.2.3.4.5.6 yı ayrı ayrı ayarlarken son dişliyide bu viteslerin hepsini birbirine bağlayan bir çubuk gibi düşünün.
son dişli ile hepsine aynı anda etki yaparsınız.
tavsiyem önce son hız bölümünü açmanız ama araça göre mantıklı olarak misal s2000de bunu 400 yapmanın hiç bir mantığı yok çünkü ne olursa olsun 330 gören s2000 yok ;)
s2000 yolda çıkarsak son hızı ayarladık 320 ye.
son dişiliyide 4100den 4400 çektimizi var sayarsak artık kısa bir şanzımanımız var demektir.
daha sonra 1 2 3 4 5 6 ile oynarak araçı hep vtec üstü ayar yapabilirsiniz.
tavsiyem her zaman 1i uzun tutmaktir pist için 1de 1 araç en kötü 70 75 görmeli..
geri kalanlar vitesler için sürekli deniyerek en uygun oran bulunmalı misal 2den 3e atınca araç 4bine düşerse yığılır vtec altı kalır.s2000de vtec 6200de açılır.
1.ayarladık 70 75e çaktık 2 ye araç düşüyorsa 4000dd 'ye 2.yi kısaltın ;)
attınız 3e araba 5500de düştü bu iyi bir rakam bana kalırsa elleşmeyin.
attınız 4e araba 7000e düştü bu çok bu vites uzatılabilir.
deneme yanılma ile bulabilirsiniz,tabi bunlar pist için dragda rollda farklı işler işin içine girer.
4.aktarma organları ; buda hassas 1 ayardır.
torku dağıtan difransiyel ile 4 çeker araçın torku nereye daha çok vereceğini ayarlasınız.
pist için tavsiyem önler %30 arkalar %%70..
tamamne ayarlanabilir lsd : lsd yüke binen tekerin torkunu ayarlamanıza olanak kalır .
örnek olarak sola 45 derecelik bir biraz dönerken yük g kuvvetinden dolayı sağa basar ve sol tekerler daha az yükte kaldığından motorun torku sol tekerlere yönelir.
başlangıç torku denilen ayarla bu lsd denilen sistemin ne zaman devreye gireceği ayarlanır.
bu ayarı ne kadar sayısal olarak az yaparsanız lsd o kadar çabuk devreye girer.
gaz hassaiyeti : en önemli ayardır bence oyunda.
bu ayarla gaza bastıkca ne kadar ldsnin devreye girceğini ayarlarsınız.
dibe kadar açıkken dragrada rollda baya fark ederi ama dibe kadar açınca viraj almak zorlaşır.
örnek olarak gene sola dönülen bir virajı dönerken içte kalan sağ tekerlerden daha fazla çekiş beklenirki araç rahat dönsün ama bu ayar sonuna kadar açıkken ön 2 tekerde aynı ileri hareket karakterine sahip olacağından viraj dönemk yerine direksiyon tam kırıkken bile düz bir hareket elde edersiniz.
5.süspansiyon : pist kasanlar için önemli bir ayardır.
tecrübelerim : araçı gavat gibi yere basınca dönemiyorsunuz :D
uygun ortalama 1 yükseklik en iyisi.
drag içinde önü gavat gibi basıp arkaya ellemek en güzeli ;)
yay oranı hoplama ayarıdır. rakam yükseldikçe sertleşir alçaldıkta yumuşar diye biliyorum.
damper ise yayın içindeki süspansiyondur. bu ayardan damperin gerilme ve sıkışma ayarı yapılır rakam büyüdükçe etkisizleşir.
dragta aracın ön damperinin gerilmemesi arkanında sıkışması iyidir araç ok gibi fırlar ama pistte bunları optimum ayarlamak gerekir viraj almak zorlaşır aksi halde.
pist yarışlarında tecrübem önlerin arkalara oranlada daha yumuşal bir setup sahip olmasıdır.
daha kolay viraj alınır fakar yumuşak ön gaza basıldıkça altına hava alıcagından hızlanma geç olur.
ama aksi olsa da 130la girdiniz viraja 90la giremez olursunuz.
kamber : önden çeker araçlar için kamber öne kullanmam arkayı -2 filan yaparım.
4 çekerler için önede arkadayada max -1 veririm.
arkadan araçlara ise öne -2 veririm.
toe : toe karşılıklı tekerlerin birbirine açısıdır.
toe ne kadar artarsa hız düşer fakat viraj kabileyeti artar.
benim ayarım genelde önde +0.20 arkada - 0.20 şeklindedir.
fren ayarında ön - arka dağılım ayarlanır favorim önde 7 arkada 5 tir.
umarım yardımcı olabilmişimdir.
eksik gedik yanlış bilgim varsa daha iyi bilen gören nolur burda yardımcı olsun ;)
herkese iyi yarışlar :D
tüh :D :sorybom::sorybom:Alıntı:
tecrübelerim : araçı gavat gibi yere basınca dönemiyorsunuz :D
O ne ya :)))
Panpa sana demediydimki bi ustte gavat gibi dusururseniz falan yazioya ona demistim niye stress yaptinki
ben acura integra type R yaptım bitane komple yukledım. hava giriş ten ayarladım ortaşeker gidio ama gene iyi gibi.
ikincielden bitane spoon aldım motoruna pek elletmiyo ama 800 kusur kılo ona tav oldum aldım bide arka camda spoon yazıo :D
onla denıcektım ama uykum geldı kapattım. :)
Arkadaşlar Bugün yarış yok üzgünüm , 2-3 Günlüğüne tatile gidiyorum.
İYİ GÜNLER
hacı şimdi zaten motorlar kucuk ff lerin bide pist kasıyorum devamlı bi vites kuculsun buyusun durumu var. arabanın son hızını degılde ara hızlanmalarını ıyılestırmek ıcın kucuk yada orta turbo takmak dahamı mantıklı oluyo ? 3kdd doluyosa orta mesela daha erken guc gelıyor degılmı ? bu durumda daha karlı olur ?
evet daha erken güç geliyor ama büyük turboya nazaran daha az güç geliyor ve büyük turbo artık 9000binde basmayı bitirirken orta turbo 8000de bitiyor ;)
yani orda daha erken gelip daha erken bitiyor.
büyük daha geç gelip daha geç bitiyor ;)
akşam girince haber ver sana araba yollim
ısrarla bekliyoruz :D
karşılıklı araba alıoşverişi yağabiliriz itereniz her çeşit arava vardır :)
varmı yarış.oda kuran varsa gelelim