İsveç'ten bi şahsı muhteremin yaptığı araç. Kendisi m10-m20-m30 gibi bloklarda çalışıyor. Hatta gayri resmi bir stock m20'den çıkarılan güç rekoru var. Doğruluğu tartışılır tabii. Son günlerde M10'da neler yapılabilir tartışma konusu olduğu için bu videoyu aydınlatıcı nitelikte koymak istedim.
575whp alıyor 20psi'da. Bu videoda kaç bar basıyor bilmiyorum.
Açık açık speclerini yazmadığı için gördüklerimi yazıyorum.
M10B20
2L krank
90mm bore
Özel JE Pistonlar
Özel Saplamalar
2000cc Enjektörler
Özel Egzantrik ( 300 derece üzeri )
MSD Bobin
Autronic SM4
Getrag 262
Borg Warner s372 72mm Turbo
O çok farklı bir örnek. Zaten o konuda da mesajım bulunmakta. Sonuçta BMW takımı tarafından F1 için hazırlanmış üstün bir mühendislik örneği o motor. Şunun da altını çizmek istiyorum, "o motorda kullanılan benzinin ne olduğu bilinmiyor". Fakat bu araçtaki motor, sizin bizim gibi bir insanın kendi imkaanları ve bilgisi dahilinde modifiye edip hazırladığı bir motor.
10-02-2012, 00:03
CGR328
Alıntı:
Kakus Nickli Üyeden Alıntı
Eray abim M10'a destek vermeyen ekipten. :D
Hacı BMW motorları boş motorlar... Ben Honda'cı olcam. Honda pawaaaa :D
O çok farklı bir örnek. Zaten o konuda da mesajım bulunmakta. Sonuçta BMW takımı tarafından F1 için hazırlanmış üstün bir mühendislik örneği o motor. Şunun da altını çizmek istiyorum, "o motorda kullanılan benzinin ne olduğu bilinmiyor". Fakat bu araçtaki motor, sizin bizim gibi bir insanın kendi imkaanları ve bilgisi dahilinde modifiye edip hazırladığı bir motor.
diğer takımlarında muhendisleri var fakat o hacimde o kadar güç alabilen yok haa dersenki bmw nin muhendisleri iyidir orası göreceli bi kavram proje 1970 lerin sonunda tasarlanmaya başlanmış şu anda sene 2012 insanlar bilgilendi geçmişden gelen bilgiler ve teknoloji sayesinde inanan ve azmeden insanlar çok farklı hacimler ve güçlerde motorlar tasarlayabilirler :icon_tup:
10-02-2012, 00:17
redbaron
ucan tenekeee
10-02-2012, 00:32
Kakus
Alıntı:
CGR328 Nickli Üyeden Alıntı
diğer takımlarında muhendisleri var fakat o hacimde o kadar güç alabilen yok haa dersenki bmw nin muhendisleri iyidir orası göreceli bi kavram proje 1970 lerin sonunda tasarlanmaya başlanmış şu anda sene 2012 insanlar bilgilendi geçmişden gelen bilgiler ve teknoloji sayesinde inanan ve azmeden insanlar çok farklı hacimler ve güçlerde motorlar tasarlayabilirler :icon_tup:
Bütün parçaları tekrar elden geçirilmiş.
BMW mühendisleri tarafından hazırlanmış.
Kullanılan yakıtın ne olduğu bilinmiyor.
Blok türlü türlü işkenceye uğratılıp dayanıklılığı test edilmiş.
Standart M10 silindir kapağı kullanmıyor.
Benim verdiğim örnek;
Adam sahip olunabilir parçalar ile kendi ve arkadaşlarıyla yapmış. : )
Hangisi standart bir m10 kullanıcısı için daha başarılabilinir duruyor?
10-02-2012, 00:40
CGR328
ben başarılınabilinir yada yapılabilinmez die bişi söylemedimki ! bu altyapıya sahip diğer örneği verdim amaç ?