Yine hırsızlık... Neler yapılabilir?
Bugün evime hırsız girmiş. Bir yılda bu ikinci. Ben iş sebebiyle bir süredir Ankara'daki evimde değilim. Kardeşim kalıyordu. *****, çalışan insan. Gün boyunca evde de kimse yok. Gündüz vakti hırsız komşunun ziline basıp soruyor, "karşıda oturanlar arkadaşım olurlar, ne zaman gelirler?" diye. O da sağolsun "onlar çalışıyorlar, akşam 7-8'den önce gelmezler" diyor. Hırsız da rahat rahat çalışıyor. Evin altını üstüne getiriyor. Öyle ki gardropları boşaltmak yetmiyor, devirip altlarına, arkasına bile bakıyor. Evden yaklaşık 10 bintl değerinde elektronik malzeme vs çalmış. Hatta led tv'lerin ve laptopların kutularını bulmuş, içine faturalarıyla birlikte yerleştirip öyle götürmüş. Hadi mala yanmıyorum da bilgisayarların ve harici hdd'lerin içinde bi dünya kişisel bilgi vardı. Önlemimi aldım gerçi ama yine de hoş bir durum değil. İnsan huzursuz oluyor.
Neyse olan oldu. Bulabilmek için tüm imkanlarımızı, nüfuzumuzu kullanıyoruz. Ama pek de ümitli değiliz. Giden gitti bir kere...
Zaten semt değiştirmek epeydir aklımızda vardı. Pek de nezih, güvenli bir semtte değiliz. Ama gel gör ki güvenlikli sitelerde oturan arkadaşlarımın bile başına benzer şeyler geliyor. Dönünce evi taşıyıp semt değiştireceğim. Mümkünse güvenlikli, kapalı otoparklı bir site bulmaya çalışacağım. Uzak dahi olsa... Ama bu da kesin çözüm değil.
Kapıyı hep kilitleri kırarak açmış. Önceki girişinde de aynı şekilde girmişti. Kilidi sözde kırılmayanla değiştirdik. Ama sonuç yine aynı. Hırsıza kilit dayanmıyor.
Sizin önerileriniz nelerdir?
Benim aklıma ev sigortası geldi. Hoş, pek de çalınacak birşey kalmadı ama bundan sonra muhakkak yaptırmayı düşünüyorum.
Evi zaten taşıyacağım. Farz oldu. Şimdiki ev hırsızların ortak paylaşım listesine falan düştü herhalde...
Başka neler yapılabilir? Tavsiyeleriniz veya tecrübeleriniz var mı?