Geçtiğimiz günlerde gece geç saatte yola çıkmak zorunda kaldım aydınlatma yetersizliği ve tümseklerden birini görememem sonucu 20 yle giderken basık hondayla geçtim haliyle biraz sürttük akşam parkettiğim yere sabah bakınca yer ve karterin hali bu
kimisi kaynak yaptır kimisi değiştir diyor :soru:
bu işi motor ustasınamı göstermem lazım (veya şu usta sana yardımcı olur diyebilirmisiniz)
yeni bir karterin fiyatı nedir
ya da kaynatılsa sağlıklı olurmu
Not: araç 1.4 is
teşekkürler...
26-03-2012, 15:14
mur_84
aracın yağı yeni ise temiz bi kaba boşaltıp karterin sökülmesi lazım ya kaynak yaptır düzgün bir kaynakçıya yada çıkma karter bak yenisi ne kadar blmiyorum ben bir de conta değişecektir büyük ihtimalle.. motorcuar yaparlar bu işlemi.. ;)
bu arada geçmiş olsun bu aralar bende de bi dalgınlık var rabbim beterinden saklasın..
26-03-2012, 15:15
EREN34
ben kaynakli karter kullandim. Adam akilli kaynak yapan olunca hicbir sikinti olmuyor.
Gecmis olsun
26-03-2012, 15:21
Skyhawk34
Aracımın yagını yenı değiştirdik dediğin gibi yapacağım teşekkürler
işte yol zifiri karanlık olunca farlarım yetmedi :S
birde bizim bu bahçeşehirde evren sanayi sitesi işini pekde düzgün yapamıyor
istanbul bahçeşehire yakın bir yer öneriniz olabilirmi ?
26-03-2012, 15:24
rapstar
Düzgün yapıldıktan sonra kaynakta da bi sıkıntı olmaz ama biraz takıntılıysanız sürekli aklınız orda kalır. Durumunuz müsaitse çıkma alın kafanız rahat olsun derim.
26-03-2012, 15:26
ykavcioglu
kaynağı bilmem fakat contanı değişeceksen oem tak, yan sanayinin ömrü 3 ay
26-03-2012, 15:29
Osman Bahadır
Önce güzelce doğrultmak lazım. Sonra kırık, çatlak, yırtık yerleri güzelce kaynatırsınız. Tabi yağ süzgecine bir zarar gelmiş mi onu da kontrol etmekte fayda var. Karteri sökmüşken contasını da değiştirirsiniz. Conta da yırtılmış olabilir. Zira üstten de biraz sızıntı gördüm sanki.
anladım satılık ilanlardan falan bayagı arastırdımda ben bulamadım link olarak başka bulabilirmisin ?
26-03-2012, 15:55
rodya
Kaynak yaptırma.
orta vadede yatak sarma durumu olabilir.risk almamak lazım 3 kuruşluk şey için.
geçmiş olsun
26-03-2012, 15:58
Osman Bahadır
Alıntı:
rodya Nickli Üyeden Alıntı
Kaynak yaptırma.
orta vadede yatak sarma durumu olabilir.risk almamak lazım 3 kuruşluk şey için.
geçmiş olsun
Merakımdan soruyorum;
Kartere kaynak yapmakla nasıl bir yatak sarma durumu oluşabilir? Orta vadede?
26-03-2012, 16:07
Skyhawk34
Alıntı:
o.b.k Nickli Üyeden Alıntı
Merakımdan soruyorum;
Kartere kaynak yapmakla nasıl bir yatak sarma durumu oluşabilir? Orta vadede?
aynı şeyi bende sordum bakalım hala cevap bekliyorum :soru:
26-03-2012, 16:08
timucintt
bence karterde delik yok orda biriken yağ sen aracı vurunca yerinden oynıyan karter contasından terleyen yağ... contayı değiş...
26-03-2012, 16:13
Osman Bahadır
Alıntı:
Skyhawk34 Nickli Üyeden Alıntı
anladım satılık ilanlardan falan bayagı arastırdımda ben bulamadım link olarak başka bulabilirmisin ?
Sahibindende ben de bulamadım. Çıkmacılara sorulabilir. D serisi karter dersin. Veya civic karteri...
Alıntı:
timucintt Nickli Üyeden Alıntı
bence karterde delik yok orda biriken yağ sen aracı vurunca yerinden oynıyan karter contasından terleyen yağ... contayı değiş...
Karterin üstündeki yağ terleme olabilir. Ama yere de dökülmüş. Ayrıca karterin üzerinde göçük de var. Conta bence de yırtılmış veya kaymış. Ama akan yağa bakılırsa karterde de birşeyler var gibi görünüyor. Tabi sökmeden anlamak zor.
26-03-2012, 16:15
Skyhawk34
Alıntı:
timucintt Nickli Üyeden Alıntı
aslında 2-3 saattir onu düşünüyorum yakınlarda yetkili servis yok ama orjinal conta alayım yarın anlasılır ama neresi ne olmus ne etmiş çatlak olsa ; ORASI GÖL OLUR SANKİ :soru: :beuj:
26-03-2012, 16:16
Skyhawk34
Alıntı:
Sahibindende ben de bulamadım. Çıkmacılara sorulabilir. D serisi karter dersin. Veya civic karteri...
Karterin üstündeki yağ terleme olabilir. Ama yere de dökülmüş. Ayrıca karterin üzerinde göçük de var. Conta bence de yırtılmış veya kaymış. Ama akan yağa bakılırsa karterde de birşeyler var gibi görünüyor. Tabi sökmeden anlamak zor.
gece bıraktım 24 saat geçti ve damlattıgı sadece okadar videoda başlangıcta gozukuyor
26-03-2012, 16:19
timucintt
Alıntı:
hertürlü en temizi söküp sıfır conta bide göcüğü tamirini yapmak :)
bide ayrıca üstde yatak sarma olayını okudumda ancak dıştan sacı kaynatıp eritip süzgeci ısıtıp eritirsen ve yağ deliğini kapatırsa o yatak sarmaya neden olur onun içinde baya bir gevretmesi ve delmesi lazım kaynağı yapan arkadaşın :D onun için gaz altı kaynağı ile yapılmalı dıştan tamirler onu dışında kesinlikle sökülüp tamir edilmesi şart...
26-03-2012, 16:23
timucintt
Alıntı:
Skyhawk34 Nickli Üyeden Alıntı
aslında 2-3 saattir onu düşünüyorum yakınlarda yetkili servis yok ama orjinal conta alayım yarın anlasılır ama neresi ne olmus ne etmiş çatlak olsa ; ORASI GÖL OLUR SANKİ :soru: :beuj:
yok illaki göl olması gerekmez sonuçta yağ karterim dibinde.. engüzeli söküp temizleyp tamir edip takmak.. hem karterin içindeki dalga kıranların içinde hep kalınlaşmış eski yağ tortuları kalıyor onlarıda temizletmiş olursun...