S.a Arkadaşlar Aracımın Şanzuman yağını değiştireceğim önerebilceğiniz markalar nelerdir? Bu konuda diğer EG kullanıcısı arkadaşlarımın yardımlarını özellikle istiyorum.Herkese hayırlı günler..
Printable View
S.a Arkadaşlar Aracımın Şanzuman yağını değiştireceğim önerebilceğiniz markalar nelerdir? Bu konuda diğer EG kullanıcısı arkadaşlarımın yardımlarını özellikle istiyorum.Herkese hayırlı günler..
Eg kullancis degilim ama yardimci oluyum honda servisten Mtf alicaksiniz en uygunu budur.
Ben bu yaz aks körüklerini değiştirirken 10/40 yağ ekledilerdi.
75w-90 Mobil
http://img339.imageshack.us/img339/9689/sany3713.jpg
valla kardeşim düzgün yağ bul
yoksa soğuk havada viteslerin geçmez
ben çok çektim sen çekme
Bende ef civic için öğrenebilir miyim ? 5. vitese geçişte çok hafif sürtme hissi veriyor ama vitesi atan dışında duyulması anlaşılması zor. Şanzıman yağını değiştirmemi önerdiler. Hangi markanın hangi yağını koymalıyım?
A aracının B modeline özel manuel şanzıman yağı diye birşey yok. Tüm manuel şanzımanlar benzer yağlama ihtiyacına sahiptirler.
Şanzıman yağında da tıpkı motor yağı gibi tam sentetik tercih edin. Eğer kışları eksileri gören bir iklimdeyseniz şanzıman yağınız muhakkak 75w-X olsun. Yine bulunduğunuz iklimin yaz sıcaklık üst limitlerine göre X= 80 veya 90 olabilir.
Motor yağı şanzımanda da kullanılırdı. Eskiden öyle yapılıyordu zaten. Ancak artık şanzıman yağları(gear oil) ile motor yağlarının odak noktaları farklılaştı. Şanzıman yağı için akışkanlık ve köpürmemek esasken motor yağında yüksek sıcaklığa ve yanmaya dayanım ve deposit tutabilme esas vs... Bu yüzden bu zamanda şanzımana motor yağı koymak doğru olmaz. Güvendiğiniz bir markanın tam sentetik manuel şanzıman yağını kullanın.
kendim tam sentetik 75/80 kullanıyorum memnunum..
85w li bişeydi benımkı memnunum :)
Teşekkür ederim Osman abi ve cevap veren herkese. Bu konu netlik kazandığına göre ef civic için motor yağı ne almalıyım ?
10-40 katmak bana hiçte doğru gelmiyor bence sakın motor yağı koymayın. birde araç manuel yada otomatik olarak belirtmemişsiniz eğer araç otomatik ise kesinlikle ATF konulmalı düz vites isede 80-90 olan şanzıman yağ markalarından kaliteli olanlar konulabilir..
Birde kaç litre şanzıman kaç litre motor yağı almalıyım ef civic manuel araç için ?
honda servisinden orjinal honda şanzıman yağını alın koyun en sağlıklısı budur. bulamazsanız castrol 80 kullanılabilir
motorunda herhangi bir etek yada yatak sesi yok ise 10/40 almak kaidesi ile bütün markaların motor yağları kullanılabilir tabii imkan varsa mobil koymanı tavsiye ederim lpg li ise biraz daha kalın yağ katabilirsiniz çünkü araç hem eski hemde lpg olunca yağ eksiltmesi yapar eğer lpg kullanıyosanız 20-50 de katılabilir ama tam sentetik koyacaksanız mobil 1 yada mobil super 10/40 olabilir..
şanzıman yağını benim aracım 2.7 litre aldı yani senin 3 litre yağ alman gerekiyor benim aracımda ef civic. Motor yağınıda 3.7 litre koydur oda 4 litre alman gerekiyor ustan daha iyi bilir ama fazla koydurtma yani 4 litrenin hepsini koymasınlar 200-300 ml eksik konulmasını öneriyorum
şanzıman yağı 2.5litre yeterli senin aracın için. motor içinde 3.8 koymalısın