Yıldırım çarpması sonucunda uçağın motorlarından birisi alev aldı.
Uçak İzmire başarılı bir şekilde iniş yaptı.
Yolcuların halini düşünemiyorum, muhtemelen hayatlarının sonuna geldiklerini düşünmüşlerdir ama eğer kaptan rahatlatıcı bir açıklama yapmış ise ortam çok fazla gerilmemiş olabilir. Tek motor uçağı gideceği yere kadar götürebilir.
Belirli bir irtifada 2 motor dursa dahi uçak en yakındaki meydana inebilir. Böyle bir durumda tek bir şans var, kaptan pilot ve co pilot duruma hakim olup soğuk kanlı olduğu taktirde bunu başarabilirler.
Uçaktaki tüm yolculara, uçuş ekibine ve kabin görevlisi arkadaşlarıma geçmiş olsun.
Off kotu olmus sukur kimseye birsey olmadi
Anlamadigim sondurme tupleri var nasil sonmemis yangin nerak ettim ogrenirsem yazarim buraya
25-01-2013, 05:16
AEAlmas
Kanatlarda yakıt tankları mevcut sızıntı yarattı ise ilk yıldırım darbesi patlaması ile buyuk bir felaket atlatılmış
25-01-2013, 05:27
AEAlmas
İşin düşündüren bi tarafi var yıldırım diyorlar ya degilse veya elektrik yüklü bulut a girdiyse ki radar da kahve rengi renkte dir hiç bir şekilde pilotlar girmez bilinir bunun dışındada paratonel mevcut ucak ta
Benimde buldungum ucaga yıldırım carpmıştı ama ucagın ön burnu yamulmuştu sadece camlardan bakıldıgında beyazla mavimsi bir akımın gectigini görmüştüm ve büyük bir patlama sesi oldu bu olay iniş halınde olmuştu Antalya havalimanına
Normalde yıldırım carpmalarında örnekler
25-01-2013, 05:33
Enes-x
Dünyada yıldırım çarpması yüzünden, kayda geçmiş en son uçak kazası 1967'de ABD'de olmuştur. Bu kazada yıldırım uçağın yakıt tankı üzerine isabet etmiş ve yakıt buharının patlamasına sebep olmuştur. O tarihten sonra uçak yapımında yıldırım tehlikesine karşı önlemler arttırılmış, yakıt tankları ve yakıtın dolaştığı tüm devreler daha kalınlaştırılmış, tank ikinci bir tabakayla emniyete alınmıştır.
Milliyetten alıntıdır.
her ticari yolcu uçağına ortalama yılda birkez yıldırım çarparmış.yangın çıkartması talihsizlik olmuş.kimseye birşey olmaması sevindirdi.
25-01-2013, 05:39
levent
THY teknikte çalışan kuzenim bunla ilgili bi karikatür paylaşmış, yaşayanlara geçmiş olsun diyelim, korkutucu olmuştur eminim..
Dünyada yıldırım çarpması yüzünden, kayda geçmiş en son uçak kazası 1967'de ABD'de olmuştur. Bu kazada yıldırım uçağın yakıt tankı üzerine isabet etmiş ve yakıt buharının patlamasına sebep olmuştur. O tarihten sonra uçak yapımında yıldırım tehlikesine karşı önlemler arttırılmış, yakıt tankları ve yakıtın dolaştığı tüm devreler daha kalınlaştırılmış, tank ikinci bir tabakayla emniyete alınmıştır.
Milliyetten alıntıdır.
her ticari yolcu uçağına ortalama yılda birkez yıldırım çarparmış.yangın çıkartması talihsizlik olmuş.kimseye birşey olmaması sevindirdi.
dedigin dogruda cok şiddetli bir patlama olup kopan parca vs olduysa ordan akıntı olması muhtemel ve ucagın yanan motor büyük ihtimal susturulmuştur
25-01-2013, 06:03
Painkiller
Geçmiş olsun, kötü bişey olmaması sevindirici.
25-01-2013, 06:04
FB10ur
Uçakta olan herkese büyük geçmiş olsun..Uçağın inmesinde ciddi bir pilot başarısı var
25-01-2013, 06:11
SekoLive
ucakdan korkuyordum ıyıce korkmaya başladım plıot ve ekıbını odullendirmek geeklı cok teknık olarak anlamassmda ıyı bur ıs cıkarmıslar sag salim olarak ınmısler
25-01-2013, 08:16
Gry
o uçakta olmak istemezdim, Allahtan bir felaket yaşanmamış
25-01-2013, 08:22
GokhanRS
geçmiş olsun kazasız belasız atlatmışlar. gerisi çok önemli değil. nasılsa indikten sonra kesin net sonucu mühendisler anlar.
25-01-2013, 08:27
cemsultan
Pilotlar mesleklerini başarıyla icra etmişler, olması gerektiği gibi de sorunsuz inmişler.
Bütün pilotlar düzenli aralıklarla simulatör testine girip bu ve benzeri olası kaza ve acil durum senaryoları üzerine eğitim yaparlar, faydasınıda görmüşler.
Allah beterinden saklasın.
Alevlerin o kadar uzaması ilginç geldi, havacılık sitelerinde yazarlar bugün yarın sebeplerini.
25-01-2013, 08:40
AEAlmas
Alıntı:
cemsultan Nickli Üyeden Alıntı
Pilotlar mesleklerini başarıyla icra etmişler, olması gerektiği gibi de sorunsuz inmişler.
Bütün pilotlar düzenli aralıklarla simulatör testine girip bu ve benzeri olası kaza ve acil durum senaryoları üzerine eğitim yaparlar, faydasınıda görmüşler.
Allah beterinden saklasın.
Alevlerin o kadar uzaması ilginç geldi, havacılık sitelerinde yazarlar bugün yarın sebeplerini.
Bana kalırsa yakıt :)
25-01-2013, 08:42
mechanic
palleri parça parça atıyor motordan, bence yıldırım hikaye, pilotaj şahane:icon_tup::icon_tup::icon_tup: