HKA Nickli Üyeden Alıntı
Şahsen ben bu konuda katılmıyorum.
Ehliyetini alan bir çoçuğa GT3 RS almak saçma olabilir ama bu iş farklı sonuçta.
Tehlike arz eden bir durum yok ortada. Bütçesi müsaitse tüm makinelerin mantığı aynı sonuçta. Ne ile başlamak istiyorsa başlayabilir. A yada P moduna alacak çekim yapacak ilk etapta. Daha sonra M modunu öğrenicek devam edicek.
Bunun icin 500D ile başlayıp sonra 60D, sonra 7D, daha sonra Mark 2-3 almasına lüzum yok. Bu sizin bahsettiğinizden daha maliyetli bir secenek olur.
Kişisel tavsiyem, önce iyi düşünüp karar vermek. SLR ile yüksek kalite profesyonel fotograf çekmek mi istiyorsunuz? Sadece özel günlerde iyi bir makine ile fotoğraf çekmek mi? Bu işi öğrenip profesyonel fotoğraf çekeceğim diyorsan ve set için 5000 TL + ödeyecek(ve seni sıkıntıya sokmayacak) bir bütçen varsa Mark 2 alabilirsin. Yeterli olur. Mark 3 ile Mark 2 arasındaki fiyat farkı bence özellik açısından gereksiz fazla. Fiyatına göre Mark 2 çok başarılı bir makina. Ben 1.5 sene kadar kullandım. Ancak sadece özel günlerde iyi fotoğraf çekmek istiyorum diyorsanız kesinlikle SLR a paranızı kaptırmayın. Alır bir SLR-Like serisi makine devam edin. (CanonPowershot, Fujifilm S5*** serisi vb. gibi)
İyi fotoğraf çekmek, makineye hakim olmak, iyi bir göze sahip olmak ve sanatsal düşünebilmekten geçiyor bana göre. Tercih edeceğiniz makine sadece size yol dostu olacaktır. Yoksa ne fotoğraflar çekildi bugüne kadar 350D ve altı serisi makinelerle 5D sahipleri bile çekemedi. Siz beceremedikten sonra 1D serisi bile olsa fark etmiyor bunuda unutmayın.