DxOMark - Canon EOS 6D
Printable View
hayır tam tersi makine ne kadar iyi olursa beklenti büyür.. dslr olduğu sürece çok iyi fotolar çekebilirsiniz lensiydi bodysi mp'i hiç önemli değil (taib gidip 6mp ile değil biraz baskı kalitesi olsun) çok çok iyi şeyler çıkarılabilir... sadece öğrenme amaçlı bir makine alında ki .. daha sonra alacağınız orta seviye ya da prof serisi bir makine arasında ki dağlar kadar farkı göreceksiniz...
arkadaşın biri yorum yapmıştı mark2 yi elime alınca uzaya fırlatılacak füze gibi gerçekten de öyle
Arkadaşlar Mark 2 ve 3 çok güzel makineler Canon'un göz bebekleri fakat bu makineleri standart lensler ile kullanırsanız olmaz ve L serisi yani Canon'un en kaliteli lensleriyle kullanmalısınız ki sizinde istediğiniz maximum performansı makineden alabilesiniz bu lenslerin fiyatlarıda 900-1000 dolar'dan başlar
Özet olarak lensleri unutmayın beyler lensler'de bir body kadar önemlidir
600d veya 650 d alacağıma 2.el temiz garantili 60d alırım . Sanal tur çekiyorum bende az çok denedim hepsini 60d iyidir
Lenslerden bahseden çok az kişi olmuş. Asıl önemli olan lens. Mk2 yada mk3 ile 50mm 1.8 kullanacağıma 600d-650d-60d gibi giriş-orta seviye ve lens çeşitliliği tercih ederim ki öyle de yaptım :) Size de böyle yapmanızı tavsiye ederim, hem alışma sürecini daha hızlı atlatırsınız, hemde bir çok stilde foto çekebilirsiniz.
1x.com sitesine bakip keyfinizi kacirmayin ayrica
tamam işte hakkını vermek için önce iyi bir makine almam şart :) önce ona karar verebilsem eğitim aşamasına geçebilcem inş.. incelicem önerdiğiniz yeri tşk ederim :)
o yüzden de almışken de fx makina mi almak gerekli :) bir de 6d olayına girersem hiç çıkamam sanıyorum bu kadar karmaşanın içinden :)
bariz bir fark varsa gerçekten 650d ile 5d mark2 arasında o zaman tercihimi yine mark'a kaydırmak zorundayım.. :)
bana önerebileceğiniz L serisi lensleri sıralayabilir misniz.. 24-105mm f4 L olan bana yeterli gelir mi? bu kitle birlikte fiyatı 2635TL'ye gelecek bana. ne dersiniz?
650d 60d'ye nazaran daha iyi, tüm araştırmalarım bunu gösterdi?
işte bana da tam olarka hangi lensleri önerebileceğiniz gerekli aslında?
baktım gerçekten muthiş, hangi makinalar ile çekiliyo onlar?
Fotografi olusturan kisi insandir makine sadece aktarmaya yarar;
Mark2 olmasi yada 1100d olmasi etkilemez
http://i1173.photobucket.com/albums/...ps89686fd6.jpg
18-55 lens nikon d5100le çektim. 6 aydır fotoğraf cekıyorum cekmeye calısıyorum hiç bi fikrim yoktu başladığım zamanlar eğitimde almadım. fotoğraf çekmek kadar fotoğrafa shop yapabilmekde çok önemli abi buda kafanda olsun. çok daha alt katagoride fotoğraf makinesine sahip olupda photoshopla çok çok iyi şeyler elde eden arkadaşlarım var. tabi buda zamana + öğrenme isteğine bakar
Tamamen ne çekeceğiniz ile alakalı lens seçimi.
Manzara, mimari çekim yapacaksanız geniş açı, portre çekecekseniz 50mm, 85mm, 135 mm prime lensler tercih edebilirsiniz. Macro çekicem derseniz 100mm 2.8 alabilirsiniz, kuş çekicem derseniz 300mm - 400mm alabilirsiniz. Bu liste böyle uzayıp gider. (tabii ki bu yazdıklarım şart değil, örnek verebilmek adına yazdım)
İlk planda bir body (crop sensor) bir prime lens birde zoom lens alırdım. Sonrasında ilgilendiğiniz stile göre ekipman alabilirsiniz. Tabii tripod, flash, filtre vb. şeylere de ihtiyacınız olabilir :)
video cekmek istiyorsanız 650d - 18-135 usm lens cok iyi otomatik odaklama yapıyor ve acaip sessiz hatta ses bile yok odaklama yaparken ..
24-105 L lens bu işin en doruk noktasidır L lenslerin kalitesi cok cok iyi .. Ama gene söylüyorum şu an bunların hiç bir önemi yok emin olun .. Yani 18-135 ile 24-105 lens arasında cok teknik farklar var ama bunu fotoğraflarda farkı yaratıcak sizsiniz
Yerinde olsam makineye bu kadar kafa yormazdım. 600d veya 650d ile giriş yapardım. Özellikleri ne seni aşacaktır nede az kalacaktır. Önemli olan lens. Bu iki makineden birini alıp çeşit çeşit lens,filtre falan almalısın bence. Emin ol daha memnun kalacaksın.
fotograf iyimiş baya.. :) demekki iş sürekli kurcalamakla ve çekmekle rayına oturacak gibi.. acemilik dönemlerimi kısa sürede atlatırım inş.. :)
650d'de flash kendinde var fakat 5d mark 2 de yok, mark alırsam eğer flash da almam gerekecek sanıyorum.. hepsinden çekeceğime göre önceliğe göre alsam daha iyi o zaman. bir kere viddeo çekeceğim için stm lens almam şart, yanında bir de 300 lük ve macro için de 50mm lik mi almam gerekiyo :)
herkes 650d stm lens konusunda hemfikir gördüğüm kadarıyla :)
hangi çeşit lensleri önerirsin, 135 stm nin yanında?
lens önerilerine açığım şuan :)
bu arada fiyatları yazayım size.. afrikadan alıcam gittiğimde.. uygun olduğu için de karar veremiyorum
1- EOS 650D
EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS II
EF-S 55-250mm IS II
EF 50mm F/1.8
Eyecup Ef
Camera Cover R-F-3
Wide Strap EW-100DBIV
Battery Charger LC-E8E
1m AC Cable(with E-type plug)
Battery Pack LP-E8
Battery Cover
Stereo AV Cable AVC-DC400ST
Interface Cable IFC-130U
Lens Cap E-58
Lens Dustcap E
Sandisk Extreme 16GB SDHC Card
Canon 300EG Bag
FİYAT: 935 TL
2- EOS 650D
EF-S 18-135 f/3.5-5.6 IS STM
Eyecup Ef
Camera Cover R-F-3
Wide Strap EW-100DBIV
Battery Charger LC-E8E
1m AC Cable(with E-type plug)
Battery Pack LP-E8
Battery Cover
Stereo AV Cable AVC-DC400ST
Interface Cable IFC-130U
Lens Cap E-67
Lens Dust Cap E
FİYAT: 899TL
3- Canon EOS 5D Mark II
24-105mm f4 L Series Lens
FİYAT: 2635 TL
4-Canon EOS 5D Mark III
24-105mm f/4L IS USM AF Lens
77mm Snap-On Lens Cap
Lens Dust Cap E (Rear)
EW-83H Lens Hood
LP1219 Soft Lens Case
LP-E6 Rechargeable Lithium-Ion Battery Pack (7.2V, 1800mAh)
LC-E6 Battery Charger
STV-250N Mini A/V Angled Male to 3 RCA Male A/V Cable
Eyecup Eg
R-F-3 Camera Cover
IFC-200U USB Interface Cable - 6.9' (1.9 m)
Wide Neck Strap EW-EOS5DMKIII
EOS Digital Solution Disk
Camera Instruction Book
Software Instruction Book
Pocket Guide
Digital Learning Center Leaflet
FİYAT: 3960 TL
Güncel....
Arkadaşlar Afrika işi benim eğitim sebepleri yüzünden kapora vermeme rağmen yattı, bu yüzden dayanmadım Ankara'dan cuma günü Canon 650d 18-135 stm lensli olandan aldım, nerde baktıysam bulamadım, en son 2 tane kalmıştı vatanda, bana nasip oldu.. Cuma Cumartesi biraz auto modunda denemeler yaptım, yarın çekim yapıcım arabam ve model ile birlikte, auto modunda mı çekmem gerekiyor sürekli :) bilemedim
auto modu en son kullanacagın mod olsun bence slr makinada
benim tavsiyem av modunda cekim yapın diyaframı en dusuk tutun surekli
Kullanım işinde autodab uzak durmaya calış. Manuelde kompozisyonuna göre ayar yapıp çekme denemelerine başla. Diyafram veya enstantane öncelikli modlarıda kullanabilirsin.