Marka Fanatikliğini Konuşalım
Merhaba arkadaşlar;
Daha önce başka forumlarda konuştuğumuz bu konuyu burda da konuşmak istedim.
Bu forumda açmaya çekindim açıkçası sebebi çok fazla fanatik üye olması ve metal yığını için hakarete varan yorumlar yapılması.
@cem Bey'e pm attım kendisi de bu konuyu konuşmamızın iyi olacağını söyledi.
Konumuza gelirsek;
Ben asla takım tutar gibi marka fanatiği olmaktan yana değilim. Fakat çevre baskısı ister istemez ön yargı oluşturuyor.
"Sakın peugeot alma çok arıza çıkarır".
"Renault ne anlar araba yapmaktan".
"Opellerin elektronik arızaları bitmek bilmez". gibi örneklerle sizlerde karşılamışsınızdır.
Örneğin; ben Fransız araçlarına karşı hep mesafeli yaklaşıyorum. Sonra düşünüyorum artık otomobil sektörüde globalleşti birçok firma kaliteli, güvenli, ekonomik, tasarımı güzel araçlar üretiyor. Fakat satın alma noktasına gelince yine önyargılar engelliyor.Bu gibi yaklaşımlar piyasada çok iyi araçların hakettiği değeri görememesine sebep oluyor.
Modeller üzerinden örnek verecek olursak, nerdeyse her markanın efsaneleşmiş bir modeli bulunuyor.
Örnek; Civic VTİ, 106 GTİ, Golf GTİ, Saxo VTS, BMW E30 vb. bunlar ilk aklıma gelenler.
Şimdi aynı segmentte bulunan her aracın artı ve eksileri bulunuyor. Bana göre hiçbiri dört dörtlük değil!
Birinin performansı iyi diğerinin yol tutuşu diğerinin konforu.
Burda seçimi bizlerin kriterleri belirliyor.
Bir modelin karşı ki dükkanda bir benzeri vardır. Öyle olmasaydı diğeri dükkanı kapatmak zorunda kalırdı. Sizler daha iyi bilirsiniz daha çok para harcayan geçer.
Yanlış anlaşılma olmasın kimsenin otomobil sevgisine laf yok.
Bu forumda otomobiliyle konuşan insanlar var.
Marka fanatizmine objektif olunduğu sürece karşı değilim.
Nasıl olabilir; evet benim aracımın olumlu yönü budur, olumsuz yönü budur, senin aracının artıları bunlardır. Bunun bilincinde olarak ben bu aracı tercih ettim olgunluğundaysa bence sorun yoktur.
Bağnazlık söz konusuydu bence problem vardır.
Yada benim anlattığım fanatizm değil sempati duymak olabilir.
Saygılar.