Tabi herkes banlansın :D geyik ban fanatik oldun ban zaten bizde mecliste devlet meseleleri konuşup ülke kurtarmak için görevliyiz biraz daha ciddiyet lütfen :P
Printable View
Ağır STI sapığıyım,900-1000 kg'lık yüklü araç ile STI'ı geçip sevinenlere baya bir gülüyorum.
Mavisine yandığım...
Önyargıları yıkmak çok zor.
Genel olarak fanatiklik yapan insanlar fanatik olduğu marka dışına bakmamıştır.
Genel olarak hyundai ve kia geçmiş senelerde kalitesiz olduğu için herkes 5 para etmez der ** a son modellerini gidip incelememiştir bile.
Ya da geçmişte bazı modellerinde elektronik arıza yaşayan markanın üzerine yapışıp kalmıştır.
Opel'in de elektronik arızaları vardır özellikle kronik olarak beyin bozulması gibi ama Peugeot elektronik arıza konusunda ün salmıştır, Alman markası diye Opel'e kimse birşey demez.
Benim için marka modelin hiç önemi yok, verdiğim paraya bana en iyisini ne sunuyorsa onu alırım.
Honda konusuna hiç girmiyorum bile:)
Marka fanatikliği egolardan dolayı oluşuyor bence insanların genel özelliği adam ne alırsa en güzeli o en iyisi onun aldığı maldan daha güzeli olamaz öve öve bitiremiyorlar bu tarz insanlar genelde marka fanatiği oluyor.
Kötüyse adamlar kötü demeye çekiniyor aslında araba gitmiyor ama şey ımmm arabadan değil ustadan , ses geliyor ama yollardan, araba gitmiyor benzinden kesinnlikle araba kötü olamaz.
Marka fanatikliğim yoktur çoğu markadan insanların tavrından dolayı soğumusumdur kör cahil insanlar yüzünden.
Bence bu bi çocuğun ilk heves ettiği şeyle alakalı.. ben taa 5-6 yaşındayken sıralı 6 silindirin sesini duydum. o gün otomotiv sektörü bitti benim için.. daha sonra zamanı geldi yaşımız tuttu kullanma fırsatı bulduk.. bi baktık ki vazgeçilmez olmuş :) sonra zamanı geldi soğudum zamanı geldi dahada bağladım ama babadan gelen bi tutku işte.. fanatizm değil. fanatizm bence rakip görülen markalara karşı olur. ben bmw'ye rakip görmüyorum. ama bunu şu anlamda söylüyorum.. honda mitsubishi subaru mercedes vw bunların hepsi ayrı dallarda ve hepsinin diğerine karşı bir üstünlüğü var.. bence pek rekabet değil yani tamamen size yaşattığı hissiyat.. hangisine daha yakınsanız odur.. fanatizmede gerek yoktur.. sıradan metal yığını diyemem ama uğruna kimsenin kalbini kırmaya canını yakmayada değmez :)
Sonuç olarak ben bmwciyim.. :)
marka fanatikliğim yoktur, japon alman ve fransız araçlarım oldu, hepsini ikinci el aldım canımı en az sıkan psa grubu araçları oldu,buna rağmen 0 km araç alcak düzeye geldiğimde tercihim japonlardan yana oldu, güzel başlayan hikaye 4 ay gibi kısa bir sürede kabusa döndü, kendime dedim ki bazı japonlar fransızlardan dizel alıyorsa, bu japonlar binekte dizel i tutturamıyor,ee hiç yolda da bırakmadı fransızlar,saç başta yoldurmadı, ozaman fransızlardan devam dedim son aracım bir fransız, ama bir gün HDİ motorlu bir Mazda 3 HB yapılırsa direk gözüm kayar.
Marka fanatikligi yapmayin. Alin bi Honda rahatlayin.
Ben hangi arabaya biniyorsam en güzel araba odur :D
Ben Honda fanatiğiyim
8 yıldır Honda ya bınıyorum Kısmets vti dan sonrakı arabam s2000 olacak
ama yarışmak ıcın 106 gti hazırlıyorum o nasıl olacak :D
bende honda fanatigimiyim asikmiyim bilemiyorum
ama benimki daha cok duygusal :D
mesela bir yerde gecilen bir honda gorsem icim ciz eder
ama araba yuzunden kimseyle tartismadim, tartisacagimi sanmiyorum
benim taktigim usluplar ve saygisizlik.....
ama en cok ayar oldugum elimi ayagimi estiren sey
benim 10 da 1 im kadar arabadan anlamayan denyonun gelip 20 bilmem kac liraya 97-98 model araba mi olur
ben 300 liraya 100 beygir arabayi 130-140 beygir yaparim
biz bu isten anlariz abi sen bize sor...
daha arttirilabilir
buna hastayim ben
persembe gunu ayni seyi yasadim
lavugun canini yakmak istedim
26 liraya ikibin bilmem kac model honda alirmis
sonra da onu 140 beygir yaparmis bir hareketle
ben anlamazmisim o bu islerin inceligini bilirmis
kufur ettim suan yine........
Konuyu acan arkadas cok mantikli seyler yaziyo tebrik ederim
yalniz onun bakis acisina ulasmak bazi hatta cogu kisi icin cok zor
tamamen kisisel beklentiyle alakali durumlar. bazilarinin onceligi performans, konfor. yol tutus, vs'
bazi markalar o dallarda uzmanlasiyor, ondan dolayi o seciliyor gerci son zamanlarda bir marka o konuda 10 ken dieri 5 almiyor hepsi ortalamayi sunuyor yol tutmuyor denilen wosvogenle bile kendini gelsitirdi,
onun icin bi marka superken dieri tu kaka deil, objektif bakilirsa bu durum gorulebilir, ama yukarda low riderin yazdiklarida cok dogru on yargilari yikmak cok zor. hayatin cogu yerinde oyle
AMA suda var benim bile artik yok olmuyor dedigim durumlarda var:Dreno ic mekan yapamiyor yada (yapmiyor) maliyet olabilir ama hedef kitle beklentisinden bence deil cunku bence kimse o ic mekana binmek istemez gibi geliyor,,
cekirdek yeteneklerde onemli bu konuda yani firma stratejisi bmw yillarca sportif agirlikli araclar uretti ama son zamanlarda konfor kisimiyla olayi dengelemeye gitti, ferraride ayni sekilde..
Bir markaya fazla sempati duyulabilir bu tamamen keyif işi. Bir otomobilden ne beklediğine bağlı olabilir. 1 koltuğun konforu 4 kişiye farklı gelebilir.
Bu forumda çok yanlış gördüğüm şeylerden birincisi körü körüne bağlanmak bir markaya( bilgi sahibi olmadan hani bendeki en iyisi), diğeri de bu körü körüne bağlandığı markanın karşıtına *** atmak.
Forumda çok bilgisine güvendiğimiz insanların illa aklının köşesinde bir marka öne çıkar. Ama karşı tarafa *** attıklarını görmem. Çok bilgili değilim ama en azından ben yapmam. Eğer inada biniyorsa bilgiyle susturmak en güzelidir, gel 200 de direksiyon bırakalım bilmem neyle olmuyor. Arabayı biz yapmadık, mühendisler o bölgenin halkının ihtiyaçları doğrultusunda araç üretir. Bazısı koltğunu hafızalı ister, bazısı bucket koltukla dünyanın en rahat arabasındadır.
Ama şimdi bir abimiz çıkıp dedi bile 99 model parasına şuna biniyorum diye, hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin, 99 model binen gayet mutlu.
Ben de japonda Honda'yı daha çok seviyorum, almanda Mercedes, ama bindiğim 3 silindir benim beklentilerimi ailemin beklentilerini karşılıyor. Ama annem accordu geri istiyor asıl o fanatik napacağız bilmiyorum :)
bu arada konu gayet guzel ama neden takip edenler az yaziyorlar ???
İnsan sevdiği markayı savunur tabi ki ama onu savunurken kulaktan dolma bilgilerle yada hiç incelemediği bir model hakkında atıp tutanlar çok.
Sırf kendi sevdiği markanın modelin rakibi diye kötüleyenlerde var.
Mesele savunmak değil körü körüne fanatiklik yapmak
Bence bu bizim kultursuzlugumuzle gercegi goremememizle alakali. Yurt disinda besinci sinif insanlarin bile binmedigi arabayi burda yere goge sigdiramayan insanlar mevcut.
Birde marka antipatisinden (anti-fanatiklik) bahsedebilirmiyiz.
Bizim ailede kimsede marka fanatikliği yok. Çevremde bu tarzda düşünenlerde az değil. Sebebi de temel olarak hiç bir otomobil markası özellikle 2000'li yıllardan sonra müşteri beklentilerine odaklanmıyor(ultra lüks sınıf hariç). Yetmezmiş gibi otomobil müşterilerine/kullanıcılarına tıpkı soyulması gereken sürüler gibi yaklaştıklarından fanatikliği doğru bulmuyorum. Hatta biraz gereksiz buluyorum.
Ben Honda'dan, babamda Opel'den hiç hoşlanmaz. Bu iki marka dışında babam fiyat-performansa, ben modifiye edilebilirliğe bakarım. Artık fanatikliği geride bırakmalıyız bence.
97 model Civic Vti mı alsam yoksa 2007 Model x bir marka araç mı ikiside aynı para?
Hersye ragmen Honda bu, adamı on kere düşündurur.. :)