Eksozda patlican piser mi?
Arkadaşlar, paylaşmak istediğim konuyu,
-Problem
-Çözüm yolum
- Merak ettiklerim
Şeklinde yazmak istiyorum...
PROBLEM: Arabayla pikniğe gitmek istediğimiz zaman genellikle iki bazen de 3 aile oluyoruz. Çok aç şekilde piknik yerine ulaşınca mangalı yakıyoruz ama etler bir an önce pişsin mantığıyla acelece iş yapıyoruz. Hanım da illa patlıcan biber pişir diye ısrar ediyor ve sonuçta etleri pişirmekten onları yapamıyoruz.
ÇÖZÜM YOLUM: Benim arabada 4 çıkış egzos var ve araba çok hararetli çalısıyor yapısı gereği. Ben pikniğe gitmeden önce ufak 4 adet patlıcanı jelatin kağıda sarıyorum, ağızlarını sıkıca kapatıyorum. Sonra onların her birini her egzosun içine güzelce bırakıyorum. Sonra ailecek yaklaşık 40km olan piknik alanımıza yola çıkıyoruz. Mümkün olduğunca 3.000 deviri geçmeden ve fazla zorlamadan piknik yerine varıyoruz. Etleri pişirirken bir müddet daha arabayı rolantide çalıştırıyorum. Sonra egzosdaki patlıcanları çıkarıp tereyağıyla servise hazır ediyorum. Böylece sadece patlıcanlar için mangalı en az 30 dakika işgal etmemiş oluyorum. Yavaş yavaş piştiği için lezzeti mükemmel oluyor. Ayrıca da ekstra kömür israfı olmadığı için ülke ekonomisi kazanıyor.
MERAK ETTIKLERIM : Acaba bu şekilde bir uygulama motora zarar verir mi? Rolantide filan bir dalgalanma olmuyor, gaz yemesi çekişi filan normal, yadımcı olursaniz sevinirim. Başka alternatif teklifleriniz varsa onlari da degerlendirebilirim.
Not: Çok ciddi şekilde soruyorum ve merak ediyorum, konuyu motorlu araçlar konu dışı kısmına açtım, silinmemesini rica ediyorum. Talep gelirse hem video hem de resim koyarim...