Sonunda Ehliyetimi Aldım!
Merhabalar abilerim. 18 senedir süre gelen tabanvay maratonuma bu perşembe son verdim :) ilk olarak kendimi tanıttığım konuya buradan ulaşabilirsiniz. Konuya göz attıysanız eğer "Ehliyetimi alana kadar direksiyona oturmayacağım" demiştim. Fakat abim işyerinde iken bir kaç kere park yerini değiştirmişliğim vardır. (Bilgileri dahilinde) Neyse buraları atlıyalım lütfen. :) 2016 senesinde tam 18 yaşıma girmiş bulunmaktayım. Şubat ayında olan yazılı sınava çok şükür girebildim. Gittiğim sürücü kursundan aldığım dersler neticesinde Mart ayında direksiyon sınavına da girmiş bulundum.
Sürücü kursunda sadece 10 saatlik bir ders aldım fakat yeterli geldimi bilemem çünkü aracı kaldırmamda sıkıntı yok derste bile aracı stop ettirmedim çok şükür. Martta olan direksiyon sınavında daha aksilikler başladı. Yeşil yanınca ışıktan geçtim, ters yönden gelen bir itfaiye vardı sirenlerini açmış acı acı bağırarak geliyo mübarek. İtfaiyenin geçeceği kadar yer bıraktım ve geçmesini bekledim. Meğersem arkamdaki erkek gözetmene göre bu yanlışmış. Çünkü ışıktan geçtikten sınra yol ağzında beklemişim itfaiyeyi. Neyse aracı kullandım ve sorunsuz bir şekilde aldığım yere park yaptım. Derken arkadaki bayan gözetmen ile erkek gözetmen birden sözlü kavgaya giriştiler. (Allahtan öndeki gözetmen tecrübesizdi de geçti diye işaretlemiş çoktan :D ) Biri bağırıyor bırakın diğeri diyor çocuk geçti geçti yazın. Derken olay yerinden tatlı tatlı sıvıştım :D . 1 hafta sonra sürücü kursundan aradılar şahsi telefonumu. Belgelerimin tamamlandığını fakat sertifikaların hâlâ Milli Eğitim Müdürlüğünde imza beklediğini söylediler. Bunu duyunca bir yandan sevinirken diğer yandan da karalar bağladım.
Gel zaman git zaman 2 hafta sonra telefonum tekrardan çaldı. Sürücü kursunda evraklarımın tamamlandığını ve istediğimiz zaman alabileceğimizi söylediler. O akşam kaça kaça gittiğim sürücü kursundan evraklarım ile çıktım. Dosyam hazırdı sadece emniyetlik işim kalmıştı. Randevu, dosya vs olayları hallettim ve 1 hafta sonra 23 Mart çarşamba gününe alabildim randevumu. Maali işlemleri emliyetten ve bankadan ayarladım. Emniyete geri döndüm ve diğer işlemleri halledip çıktım. (Kısaca anlatıyorum çünkü orada işlemlerim tam 3 saat sürdü.) Emniyette bana geçici bir belge verdiler ve bu belge ile trafiğe çıkabileceğimi söylediler. Belgeyi aldım fakat trafiğe çıkmadım (Eşşek kafam!) 31 Mart günü staj yaparken telefonum çaldı. Evet o hayırlı haber. Postacı evimin önünde olduğunu söyledi. Büyük babam benim yerime ehliyetimi aldı. O akşam güle oynaya geldim eve, ehliyetimi büyük babamdan aldım. Her şey iyi hoş güzelde yukardaki aksilikler nerde bitecek diye sormayın. 1 Nisan da çok güzel bir şakayla karşılaştım! Kaldırımdan inerken ayağım taştan kaydı ve saniyesinde yere düştüm.(herhalde kimse yok diye 5 dakika falan yerde oturdum ve ne yapacağımı düşündüm.(Kara kara) Sonra hemen bizim staj yerindeki abilerle iletişime geçtim ve büyük ilgi alaka neticesinde devlet hastanesine geldik. Şükür doktor tanıdık çıktı ve ilgilendi. Ayağımda ise burkulmaya bağlı tramva sonucu incilme çıktı. Şu an ağrılar içerisinde yatakta bunları yazıyorum. Ayağımı merak ederseniz bileğimden 2. bir ayak çıktı diyebilirim. Aşırı derecede şişti, sınırlı hareket ve morluk var. Daha ehliyetimin ilk günğnden bunu yaşadım. Elime para geçtiği ilk gün, hayrına birşeyler alıp sağda solda dağıtacağım.
Hepinize iyi forumlar dilerim.
Sürç-ü lisan ettiysek affola!