Dün aracımızı vizeye bıraktık.Sıradayken ordaki takipçiler tüv görevlileri v.s muhabbet ettik.Tüve gidecekler için neler lazım yanalrından ne getirmeleri gerek.Biraz bilgi aldım
1-Yangın tüpü
2-İlk yardım çantası
3-Reflektör
4-Stepne (iyi durumda ve şişik olacak)
5-Araç ruhsatı
6-Broç yoktur vs kağıtları
7-Araç lpgli ise sızdırmazlık belgesi
8-Far ayarlarınızı gitmeden önce bir daha yaptırınız.
9-Rotiller v.s gibi ürüyen aksamı kontrol ediniz.
10-Angel far ledli stop gibi parçalar söküp gidin.
11-Tampon ekleri gibi parçaları sökünüz o parçaları öyle bir sallıyorlarki nerdeyse tamponla beraber kırılacak :D
Vizeden geçmemesi için nedenler
1-Xenon istemiyorlar (sonradan takılmış)
2.Lastik ölçüleri orjinaliyle aynı olacakmış
3-Orjinal egsoz hariç son yada orta susturucu (silencerli egsozu bile kabul etmedi)
4-Egsoz bağlantıları ve kulakları
5-Cam flimi
Kısacası fabrika çıkışı neyse onu istiyorlar.
Ordaki görevli bi abi ile görüştük.Tüv onaylı modifiye ekipmanlarınıda kabul etmiyorlar :D Onaylı parçaları bile kabul etmiyorlar.İlerki yuıllarda ülkeye uygun olup olmadığını bilmedikleri için kabul etmiyorlar :S
Aracınızda kusurlar var ama genede vizeden geçirmek isteyenelre taktikler
1-Öncelikle kibar ve sygılı olun.Merhaba iyi günler kolay gelsin gibi nazik davranışlarda bulunun.
2.Aracınızı tertemiz yapınız kısacası temizlik kılı olunuz.AA burası toz olmuş falan filan demekte fayda var :D
3-Özellikle genç arkadaşlar.AA arabaya vizede yapılıyormuş ilk defa duydum gibi kelimeler kullanınız :D
4-Aracı yeni aldığınızı belirtiniz :D
5-Durmadan abi ayakları çekiniz :D
Ben böyle bir şekilde
xenon egsoz kaçağı katalizör iptali reflektör olmadan geçirmeyi başardım sırf ayak yaparak .Bide sakın ama sakın adamlara karşı diklenmeyin bu sefer hiç geçirtmiyorlar.