İnsanlığımdan utandım, başka da diyecek bir şey bulamadım, bulamıyorum. "Onlar Uşumez" Diyen İnsanlar Yuzunden Donarak Melek Olan Sokak Kedisi - Patiliyo
Printable View
İnsanlığımdan utandım, başka da diyecek bir şey bulamadım, bulamıyorum. "Onlar Uşumez" Diyen İnsanlar Yuzunden Donarak Melek Olan Sokak Kedisi - Patiliyo
Yazik cok yazik.hayvanin dondugu sekle bakin...
Döktüğümüz betonlar bir çok canlının doğasını mahvetti hemde vicdanlarımızı betonlaştırdı. Bedelini umarım en kısa zamanda misliyle öderiz insanoğlu olarak keşke imkanımız olsaydı hepsine yetişebilseydik biraz olsun vicdanı olanlar olarak..
bu tarz haberlere bakamıyorum okuyamıyorum ben utanıyorum insanlığımdan.yazık günah ya bi kap yemek verseler bir kedi evi yapsalar sıcak su torbası koysalar evine yeter ama yok işte.
5 yaşındaki kızım kedi delisi. Her tuttuğu kediyi kucaklayıp eve getirmek istiyor. Özellikle kış aylarında -Yazık baba,üşümesinler dediği zamanlarda maalesef ki ben de bu KEDİLER ÜŞÜMEZ yalanını kullanıyorum arasıra :( Şu fotoğrafı görünce vicdanım sızladı. Bir daha asla bu yalana başvurmam.
acıdıgım tek canlı belki de.ben habere bakamadım bile.bakamıyorum da.
kedi için altı üstü karton kutu koydu diye insanların üzerine yürüyen merhametsizlerin boynunadır her donan hayvanın vebali.
insanoğlu nasıl bir hayvan ki, betonla asfaltla doğa katliamıyla diğer canlıların yaşama hakkını elinden aldığını ve dolayısı ile onlara özel ilgi göstererek hatasını telafi etmeye çalışması gerektiğini algılayamayan bir yaratık.
Fotoğrafa bakamadım, insanlarda acıma duygusu kalmamış. ALLAH rahmet eylesin diyorum. O da bir canlı, onunda yaşamaya hakkı var.
Ülkemizde hayvanlar birer canlı olarak görülmüyor maalesef.
Bunun sorumlusu bakmak için eve alıp sonra sokağa atanlar. Yoksa yaratan tüm koşullara karşı yaratmış hayvanları ama bizler evcilleştirip doğalarını bozuyoruz
dediğiniz gibi karton kutu koydu diye üstüne yüreyen mahlukat mı dersin, mama verdiği için öldürülen psikolog mu dersin ülke nereye gidiyor nasıl gidiyor bilemiyorum ama şans eseri yaşıyoruz o kesin..
İsmini hatırlayamadım ama bi mobilya firması ücretsiz sadece kargo ücreti karşılığı kedi evi gönderiyor aslında alıp bulunduğumuz bölgelere koysak böyle sorunlar olmaz.Açıkcssı resim bakılacak bi resim değil insanı mahvediyor ama kaçımız bu resmî gördükten sonra kedi maması felan alıp sokaktaki kedilere veriyoruz.
Kedi Evi konusu vardı forumda..
edit: ''Bu sene, yıl boyunca biriktirdiğimiz malzemelerden tam 21.719 adet kedi evi ürettik. Şuan itibariyle kedi evleri tükenmiştir. Kısa sürede bu kadar yoğun ilgi gösteren hayvan severlere ayrı ayrı teşekkür ederiz.'' malesef tükenmiş..
Dediğin kısmen doğru ama doğa onların doğası olarak kalırsa öyle olur. Heryer bina doldu, doğal sığınaklarının hepsini yok ettik insanoğlu olarak. Binalar yapılırken de arazilerin esas sahipleri hayvanlar yerine daire başı alınacak ücret düşünülünce sokaktaki canlıların sığınacak yerlerini elinden almış oluyoruz bi bakıma. Oysaki yapılan evlerde, sitelerde sokak hayvanları için de alan ayrılsa onlara yapılacak tahta bir ev yüzünden ne zenginleşir ne de fakirleşiriz..
Yazık hayvancağıza içim sızladı..
Sabahtan beri gözümün önüne geliyor o fotograf, içim cız ediyor.
çok üzücü, yukarda da denilen gibi doğalarını ellerinden alıp ufacık ev verememekte insanın nasıl bir pislik oldugu gercegı...
ama şöyle bi durum var sanki , bu fotoyu kedi öldükten sonra bu şekle getirdiklerini düşünüyorum,o pati havada o şekilde donması ne kadar fizik kurallarına uygun bılmıyorum ama kara oturtulmus (altı doldurulmuş ) gıbı goruyorum,eğer ki böyle bır durum varsa yıne ınsanoglunun prım ıcın (instada paylasılmıs sanırım ) takıpcı kasması vb yıne insanın nasıl bır pıslık oldugunu ortaya cıkartıyor, bu derecelerde pati havada bir canlı donarmı bılmıyorum.
Eğer bir kedi yuvası yıkan veya bozan, görüpte su mama vermeyen vicdansıza denk gelirsem, bayıltıp çırılçıplak sokağın ortasında bırakmazsam en adi şerefsizim.
Şu soguk günlerde elinizden geleni yapın lütfen.. Küçük bi kaba süt peynir biseyler koysanız bile yeter..
Bodrum katın cam bosluguna battaniye falan attık üzerinide eski dolap kapaklarıyla kapadık yuvayı öğrenenler hemen oraya sığınıyo :) :)
Bir cogunuzun hosuna gitmeyecek seyler yazacagim, umarim dogru anlatabilirim. Cunku dunyanin duzeni bu sekilde.
Oncelikle onlar usumez lafi yanlış cunku usurler. bazi insanlarin bu lafta anlatmak istedigi ise donacak kadar usumedikleri ki bence haklilar. Durduk yere insanlarin vicdanlarina dokunacak en kotu seneryolari one surup resmen vicdan hasati yapiyorlar. Yok sen yardim etmezsen boyle olur falan. Gecin bu ayaklari.
Hicbir hayvanin bize ihtiyaci yok. Vahsi yasamda da bu boyledir zayifsan ölürsün. Belki bu kedicik hasta idi?
Oyle olmasa bu soguklarda disaridaki tum kedilerin olmesi gerekirdi.
Ama biz dogalarini yok ettik ondan yardim etmek zorundayiz safsatasinida gecin. Yiyecegi vs olmayan yerde zaten kedi ya da baska bir hayvan barinamaz. İlla faresidir, kusudur birseyler yakaliyorlar, ya da copten bulduklarini yiyorlar.
Benim dusunceme gore gereginden fazla ilgi ve yemek vermek, onlari eve almak onlara yapacagimiz en buyuk kotuluk. Hayatta kalma becerilerini unutturuyoruz.
Neden boyle dusunuyorsun derseniz evin bahcesinde 4 tane kedi evi var, yaklasik 10 sabit mudavimimiz ve 5-6 civari gundelik misafirlerimiz oluyor. Hepsine belirli araliklarla evde yemek pisiriliyor (2 gunde bir yapilip stoklaniyor)
Pisiriliyor derken baya baya menude hamsi, tavuk cigeri, dana yurek, bobrek, akciger, donem donem kiyma belirli aralikla konserve mama vs. 3. Kusak yavrular geldi ve anneleri gibi avlanmayi vs bilmiyorlar ve onlara bakmak zorundayiz. Bunu farkettikten sonra yukaridaki dusuncelere sahip oldum. Neyse havuclu tavuklu mama hazirlicaz daha bu saatte