Valla konuyu nasýl açýyým bilemedim .. ama adam resmen bana tercüman olmuþ.. iþin siyasi kýsmýnda deðilim ama dediði fiyatlandýrmalar alýnan aþýrý vergiler kýsmý çok doðru..
Soylenecek herşeyi soylemiş,bize... - Izmir'de Cevirme Radar | Facebook
Printable View
Valla konuyu nasýl açýyým bilemedim .. ama adam resmen bana tercüman olmuþ.. iþin siyasi kýsmýnda deðilim ama dediði fiyatlandýrmalar alýnan aþýrý vergiler kýsmý çok doðru..
Soylenecek herşeyi soylemiş,bize... - Izmir'de Cevirme Radar | Facebook
Az önce izledim bende. Gercekten isin siyasi boyutunu geçelim sever-sevmez herkesin kendi bilecegi is.
Sadece maddi açýdan bakalim konuya. Ve katilmamak elde deðil..
aynen iþin siyasi kýsmý beni ilgilendirmiyor onun dýþýnda kalan kýsýmlarda adam çok doðru konuþmuþ..
Katýlmayan varsa zaten net ahmaktýr.
Hep özenmiþimdir þu almayada ki sistem hala özeniyorum acaba torunlarým görür mü ki Türkiye De böyle bir sistemi
Ne yazýkki buna da itaraz edecek olanlar çýkýyor :) Avrupaya gidip vergi kaçýramayan ama Türkiyede at koþturan gurbetçi bir topluluk var, onlar her daim Türkiye daha ucuz, buradaki (bulunduklarý ülke) kadar vergi yok diye ýsrarla kastýrýyorlar :) Genelde de altýndan hükümet propagandasý çýkýyor sonrasýnda :)
o kesim mi deðilmi bilmem ama ona benzer bir kesimde burdan dolu çakmalarý alýp saat kýyafet ayakkabý v.b avrupada orjinal diye millete hava atýyorlar.. sonra burasý ucuz oluyor onlara göre tabii o aldýðýn malýn orjinalini burda alsa kendi ülkesinden pahalý..
Düþüncelere tamamen katýlýyorum ama 300 milyar euro dýþ ticaret fazlasý olan Almanya ile Türkiye'yi kýyaslamak her daim inanýlmaz saçma gelmiþtir bana.
sosyal devlette yol köprü gibi hizmetler zaten vatandaþýn dolaylý yada direk olarak cebinden çýkar adamda orda onu diyor zaten araba alýyorsun araba alýrken o yollarýn köprülerinde belli bir vergisi var ama arabayý alýrken bunu alýyorlar diyor burda.. burdaki gibi her defasýnda giþelerden her þeyden vergi verginin vergisini almýyorlar diyor..
Bu bir kýyaslama deðil sosyal devletsek devlet bu hizmetleri bedava vermeli.. zaten bakan demedimi osmangazi köprüsünden araç geçsin yada geçmesin onun parasýný türkiyede arabasý olan yada olmayan herkes ödüyor diye... adamda bundan bahsediyor.. madem ödüyoruz niye birde her geçiþde ek olarak para veriyoruz..
zaten böyle þeyleri hep bir rekabet kýyaslama olarak algýladýðýmýz için yanlýþ anlýyoruz her izlediðimizi bence..
Aga siyaset YASAK
Beni bundan sebep 2 hafta bankadýlar
Dolarýn 3.90 olduðu yerde siyaset deðil jant ofseti konuþulmasý gerekmektedir
Lütfen siyaset yapmayýn
Býrakýn bu millet o güzel kaderini yaþasýn ben öyle yapýyorum
Çok gereksiz yere kafa yoruyorsunuz .
Tamamiyle doðru yahu. Kuzen La e gitti. Saati 10 dolara çalýþýyo. 7gün tam vakit çalýþtýðý zaman iphone 7plus alýyo. 7 gün biþey yiyip içmeden dayanýlabilir. Türkiyede yiyip içmeden 3 ay 15 gün çalýþman gerekiyo :D çok saçma bi ülkede yaþýyoruz gerçekten. Ýnþallah deðiþiriz birgün be.
Zaten adam içimizi okumuþ bizde farkýndayýz ama azýnlýk olduðumuz için elden gelen konuþmak ya bu deveyi güdersin ya da bu diyardan gidersin videodaki abimiz iyi olaný yapmýþ ve diyardan gitmiþ bende araþtýrma içerisindeyim bakalým gideriz bu diyardan yakýn zamanda
Geleceðe yönelik hala mý umutlarýnýz var. Helal olsun ne diyeyim.
Biraz alta atýlan yorumlara baktým ve yeniden anladýmki bizden birþey olmaz insanlar eþek olmaya dünden razý. adam yazmýþ alta Türkiye'de petrol yok maden yok üretim yok tabi vergiye yüklenicekler yoksa nasýl geliþicez bu videoyu koyanlar hain bunlara uymayýn :D
2023'te biþeyler olucakmýþ ama :) O tarihte gelince kandýrýldýk olmasýn...
3 günlük Almanya'ya gittim ve oradaki vatandaþlar oranýn çok ucuz olduðunu söylüyorlar. bende bir kaç yere girdim baktým ve oradaki kazançlara göre insanlar daha refah ve daha rahat yaþýyorlar. Saygýlýlar kurallara uyuyorlar ve cidden kendi kazaçlarý yetiyor. Akrabamýn e280 CDI mersedesi var ve 400 Euro civarýnda vergisi varmýþ. Evi kira geniþ,güzel bir cadde üzerinde, arka tarafýnda bahçeli kapalý ve açýk garajý olan bir apartman. Berlin Merkeze 3.5 Km uzakta (otele tam 3.5 km uzaktaydý ve otel en merkezdeymiþ) Bu apartmanda kirasý 700 Euro. Güzelde bir yerdi ve burada asgari ücretin yarýsýna böyle bir yerde oturuyor. Türkiyede olsa 2 asgari ücrete bulamazsýn burada.
Iphone 6plus 32 GB 760 Euro idi ve asgari ücrete adamlar 2 tane alabilyor. Burada 2 ayda anca alabilir gibi gibi... Markete girdik bizden sorumlu kiþi Nihat Bey vardý e dedi sucuk TÜrkiyedekilerden kat kat kaliteli diye özellikle aldýrdý. 3 tane kangal 1 Kiloydu ve 8 Euro fiyatý vardý. Yakýt 1.5 Euro altýnda ve asgari ücretli 1 ton yakýt alabiliyor. TÜrkiyede asgari ücretli yakýtý 300 Litre alamýyor. Vs vs uzar gider
Kendimizi dünya devi Almanya ile kýyaslýyoruz ya, merak ediyorum acaba Madagaskar halký da bizle kendini kýyas ediyormudur
bizim bor madenlerimiz var, sýkmayýn canýnýzý.