Diyanet'e 6.8 milyar yetmedi: 1.3 milyar ek odenek isteyecek - Cumhuriyet Ekonomi Haberleri
Konunun siyaset olduğunu düşünmüyorum ama öyle bir öngörü varsa tabi ki silinebilir :)
Sonuçta din ile siyasetin ne alakası var canım..
Printable View
Diyanet'e 6.8 milyar yetmedi: 1.3 milyar ek odenek isteyecek - Cumhuriyet Ekonomi Haberleri
Konunun siyaset olduğunu düşünmüyorum ama öyle bir öngörü varsa tabi ki silinebilir :)
Sonuçta din ile siyasetin ne alakası var canım..
Diyanetin bünyesinde imam hatipler yok değil mi ?
Makyajlı Maybach'leri almaları lazım tabi xd
Tweetirda şöyle bir yorum okumuştum
Diyanet 6.8 milyar ödeneği bitirmiş..
1.3 milyarlık ek ödenek istemis
İçkin yok.
Kumarın yok.
Gece HAYATIN yok.
Sen 6.8 milyar sen ne yaptin
İmam ordumuz var bir sürü camimiz var
Ama 5 vakit dolup taşan cemaatimiz yok
Bayramdan bayrama cumayıda mecburen gidenler var
Herkes evinde namaz kılabilir
Ama evde hasta olup doktor bulamaz öğrenmek içinde öğretmen
Her sokağa bir megefon
Her mahalleye bir tane çok büyük bir cami
Yaptınmı imam ordusu olması seviye iner
Okul sağlık ocakları evsizlere ev devlete bir sürü arazi kalır
Bir ülkenin müslümanlığı cami sayısı ile değil
Davranışları ile belli olur
Bunlar çok cami yaptı bunlardan zarar gelmez diyenlerinde mesajıma şimdiden eksiyi basanında ;!/&:'da:&:&/@/@
İstesin istesin öbür taraf da en çok din adamlarına soracaklar en doğruyu siz biliyorsunuz niye bile bile bu kadar hata yaptınız diye
Para gerçekten çok hoştur herkesi yoldan çıkarabilir
Geçen bir cami restore edildi 16 milyon dolar mi neydi
Baştan kitap yazdılar heralde
Versinler az bile istemişler...
Bu ülke ne yolsuzluklar ne hortumcular gördü korkmayın bişey olmaz.
para dernek,vakıf,inşaat,yardım vs yollarla yine kendilerinin cebine giriyor. ne verseniz yetmez.
Camilerde her cuma her kurban bağış yapıyoruz. Bu durumda diyanetin para almaması lazım. Ama diyanet para alıyorsa ben niye bağış yapıyorum garip
Napıyolar ateistleri imana getirmek için rüşvet para mı veriyolar ?
Dine yapilicak yatirim arttikca kosa kosa geriye gidiyoruz!
Anlamadigim sey,diyanetin butcesi 4'te 1 oranina geri gelse,din elden mi gidicek?
Hayrola...
Bir bu bütçe kadarda cumalardan sonra toplanıyordur!..
okuldan çok cami olan bi ülke :)
Bu rakamlar ilk açıklandığında çok eleştirmiştim. Diğer bakanlıkların aldıkları paylar aşağıdaki linkte.
Bu ülkede haber kanallarında insanlar yana yakıla evlatları için ilaç olmadığından yakınıyor, hastanelerin durumu ortada.
Dr lar acil de 5 dk da 30 hastaya bakıyor. Geçen 3 fabrikada zehirlenme olayı yaşandı (biri bizim fabrika 34 kişi) adapazarı acilleri felç oldu.
Bir sedyeye 3 adamı elimle yerleştirdim. Güvenlikler yer kalmadı başka hastanelere gidin dediler.(adamlar iyi niyetli ama durum içler acısı)
Hal böyleyken sağlık bakanlığının bütçesi 5.72 Milyar TL.
Milli maçı izlemeyen yoktur, yediğimiz golleri biz halı saha da topu bomba sanıp öğrenen adamlar olarak karşı takıma atıyoruz.
Neden bizden yetişmiyor sebebi burada . Gençlik ve spor bakanlığı bütçesi milyarsız sadece 182 milyon TL.
Ben çözümü buldum hastalara imamlar baksın okusun üflesin göndersin, milli maçlara, olimpiyatlara da imam arkadaşları gönderelim.
5 vakit harici idman yapsınlar vakitleri çok, kırtasiyecilik ıvır zıvır iş takipçiliği emlakçılık yapacaklarına vatana faydalı olsunlar.
Turizmciler ağlamayın bütçe yok kardeş kusura bakma tanıtım falan hak getire, bütçemiz 2.92 milyar TL. Kaba hesapla Diyanetin yarısı diyelim.
Buna da çözüm var, sosyal tanıtımlara imam arkadaşlar katılsın belagatları kuvvetli ***** tanıtımı onlar yapsın.
Tablo önemli, diyanetin sf sından yayınlanan rapora göre personel giderleri (2017 tahmini) 5.47 Milyar TL.
Merak ettim çalışan sayısı nedir diye onu da buldum. 2016 yılı için 112.725 imiş.
Sonra tabloda şu dikkatimi çekti 2006 da personel sayısı 79.810 muş. (Yineliyorum rakamlar diyanetin kendi verileri)
10 yılda 32.915 Kişi daha istihdam edilmiş. Bakkal hesabı ile 81 il var desek, 112.725/81 = 1391 Kişi düşüyor il başına maşallah.
Tonla atama bekleyen öğretmen var bu ülkede neden buralara atama yapılmıyor ? Cevap bulamadım.
Neyse detay isteyen aşağıdaki linklerden tonla veriye ulaşıp analiz edebilir.
Neticede bu hafta cuma yine farklı il / ilçe den camilere yardım için hutbenin sonunda (en son söylenen en kalıcı olur) yardım talebiyle namaza duracağız.
http://www2.diyanet.gov.tr/StratejiG...%20(Tablo).pdf
Hangi bakanlık ve kuruma ne kadar odenek ayrıldı? TAM LiSTE | Basın İlan Kurumu
Personel sayısı cami sayısı vs bu linkten.
İstatistikler
Altın varaklar, oymalı kakmalı aksesuarlar, mercedes vito büyüklüğünde kristaller kaç para biliyor musunuz siz.
Hey yavrum hey..