-
E34 520İ Hakkında
Merhaba,
E34 520i M20B20(12valve) veya 520İ M50B20(24valve) satın almayı düşünüyorum stock olarak motor sesleri hangisinde daha az seviyededir uzun yolda rahat olması açısından soruyorum,
Manuel almayı düşünüyorum otomatik alırsam da 5 ileri otomatik şanzıman tercihim olur, E30 316 M10B18 kullanıcısıyım motor sesi çok yüksek geliyor bana artık uzun yol ve şehir içinde M20'de de aynı sorunu yaşarmıyım acaba E34 kullanıcısı varsa yanıtlayabilirmi.
teşekkürler.
-
5hp18 Zf otomatik þanzýmanlý m50b20tu(vanoslu) motora sahip bir e34 kullanýcýsýyým, herhalde 5-6 senedir bende araç.
Genel olarak diri bir araçsa oldukça sessizdir, yaþýndan dolayý koltuklarýn kol dayama kýsmý ve birkaç trim parçasý ses yapabilir ancak çözülemeyecek þeyler deðil zaten az çok bilinen þeyler bunlar camiasýnda da.
M20'ye göre M50 daha kullanýcý dostu bir motor, bir týk daha az yakar, daha sessizdir, triger M20'de kayýþken M50'de zincirlidir, M50 hidrolik iticilidir vs.
Otomatik çok elzem deðilse tavsiye etmem performansý ciddi törpülüyor, 2.0 ünite biraz aðýrdýr, hýzýný alýnca yürür ancak þehir içinde ya da rampalarda bazen can sýkýyor özellikle klima açýkken çok þey beklememek gerek. 2.5 ünite hem bazý durumlarda daha az yakar, hem de çok daha canlýdýr ancak motoru bitik bir 2.0 alýp bloðu ellemeden 2.7 litreye kadar stroker yapma imkanýnýz var, o þekilde 200+hp atmosferik bir araç sahibi olursunuz, artý olarak motoru da sýfýrlamýþ olursunuz.
Donaným çok deðiþken, nedense dolu araçlar genelde bitik de oluyor. Sunroof varsa su alýp almadýðýna, ayaklarýna dikkat edin, dijital klimalý olan modellerde elektronik flaplar kitlendiði için klima tam randýmanlý çalýþmayabilir ona da göz atmakta fayda var, analogsa mesele yok zaten. Bunun dýþýnda klasik Bmw olduðu için yað kaçaklarý olabilir, M50 genelde yað hazne contasý ve külbütör contalarýndan atar. Araçta yaðlanma varsa buralara göz atmak lazým, onun dýþýnda pek sorunu derdi tasasý olan araçlar deðiller.
Uzun düz bir yolda 140-160'la sakin bir þekilde yol alýr, yanlýþ hatýrlamýyorsam 130kmh ile overdrive son viteste 2100rpm çeviriyor, rampada biraz soluðu kesiliyor. Çok rampa çýkýlmayan bir rotada Obc'ye göre 7.2l/100km ortalamayla yaklaþýk 900km yol yapmýþtým, ama þehir içinde tamamen klimalý ve kýsa mesafe kullanýmda 14-15-16 litreleri görmesi de mümkün...
Ön takýmlarý çok dayanýklýdýr bugün ilanlardaki araçlarýn yarýsýnýn çoðu elemaný hala orijinal parçalarýyla duruyordur muhtemelen, çoðu arabadan farklý olarak orta rot da var, direksiyon o yüzden oldukça konforludur çok fazla titreþim almazsýnýz. Lemförder pahalýdýr ama yenilerseniz uzun bir süre daha sorun çýkartmaz, Meyle ve Febi gibi alternatifleri de var. Marþpiyel takoz yerleri, arka davlumbazlar ve bagajdaki kýsýmlarý sýk çürüyebilen yerler, buralara da bir göz atarsýnýz az ya da çok çoðunda artýk çürüme var veya baþlamýþ oluyor.
Son birkaç yýlda fiyatlarý týrmanmaya baþladý, ondan önce çok daha uygundu. 4 cam elektrik, karartmalý ayna ve elektrikli aynalar, deri döþeme, klima, sunroof ve elektrikli perde gibi donanýmlarýyla fiyatýna göre ben alýrken çok mantýklýydý. Bmw olmasýndan mütevellit lego gibi upgrade imkaný da var, koltuklarý elektrikli ýsýtmalý Recaro ile deðiþebilirsiniz, benim araçta tempomat hazýrlýðý var sadece kumandasýný alarak hýz sabitleyici de takabiliyorum, stroker ve kilit takmak da mümkün, tamamen harcanacak para ve sarf edeceðiniz sabýrla doðru orantýlý.
-
Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için, yakıt tüketimi ile verdiğiniz veriler benzin için sanırım,
E30' u günlük kullanıyorum zaten yakıt tüketimi düşük LPG olduğundan tek derdim klima olmayışı ve karbüratörlü olduğundan motor sesini yüksek oluşu, E34'ü de günlük kullanabilirmiyim onu araştırıyorum rampalarda bayılması falan dert değil ağır araç sonuçta, kilometresi yüksek model yılı daha yeni bir otomobilde alabilirim ama aynı konfor hissiyatını ve donanımı vermeyeceği için istemiyorum açıkçası, yazları şehir içi klimalı şekilde seyredeyim birde uzunyolda araç beni yormasın tek isteğim bu E34'den.
-
Tesekkur ederim verdiginiz bilgiler icin, yakit tuketimi ile verdiginiz veriler benzin icin sanirim,
E30' u gunluk kullaniyorum zaten yakit tuketimi dusuk LPG oldugundan tek derdim klima olmayisi ve karburatorlu oldugundan motor sesini yuksek olusu, E34'u de gunluk kullanabilirmiyim onu arastiriyorum rampalarda bayilmasi falan dert degil agir arac sonucta, kilometresi yuksek model yili daha yeni bir otomobilde alabilirim ama ayni konfor hissiyatini ve donanimi vermeyecegi icin istemiyorum acikcasi, yazlari sehir ici klimali sekilde seyredeyim birde uzunyolda arac beni yormasin tek istegim bu E34'den.