Evet yine ben :)
Bir süredir 4 çeker sistemi çok nadir de olsa ilk çalıştırmada hata verip sonra kesiyordu.
Bu arada ABS beyni de çok uzundur B106D mi ne koduyla Drive System Invalid şeklinde hata veriyordu. Ben ABS'ye hiç yormuyordum ama ABS diyorlar :) Hoş, frende falan hiç bir sorun yok görünürde, ABS zaten devreye çok çok çok nadir giriyor öyle bi fren ihtiyacım olmuyordu. Ancak ara sağ ön tekeri patinaj çekiyor sanıp durdurmaya çalışıyordu, sanırım bundan...
Neyse, son dönemde artık komple bu 4x4 uyarısı yandı ve gitmiyor, çok nadiren, sola dönüşlerde gaza hafif asılırsam artık ne oynuyor ne oluyorsa sönüyor :) Acaba elektriksel mi, bu ön sağ tekerle ilgili bişey mi anlayamadım.
1-2 ustaya danıştım, ABS beyni değişimi ile uyarının da gidebileceğini, çünkü muhtemelen yanlış ölçtüğünü falan söylüyorlar ancak garantisi yok tabi.
Ha bir de şaftta son dönemde çok boşluk vardı, araba liftteyken şaftı oynatınca şak şak şak diye sağa-sola oynuyordu, bu da mı sebep oluyor diye de soru işaretleri oldu.
Arabanın bu ön taraftaki diferansiyel diyeyim, PTU diye geçiyor yanılmıyorsam, 100 küsür bin TL civarında bir fiyatı var. Bazen kafam atıyor, yenisini basıp geçsem mi diye ama arıza bundan mı değil mi emin değiliz.
Bir de sağ aksta problem vardı, aksçıda yapıldı geldi takıldı, aslında bu işlemden de 2-3 ay sonra komple yanmaya başladı, acaba oradan dolayı da mı bir şey var diye soru işaretleri kafada...
İşin özeti, yine lafı uzattım;
4x4 sistemlerden anlayan, bu arabayı yaptırabileceğim gösterebileceğim bir usta önerisi rica edeceğim.
Gittiğim-tanıdığım ustalar biz buna dokunmayalım sen servise git diyor.
Servislere de sordurduk, bu sistemi söken-takan-bilen servis yok. Haliyle ne diye götüreceğim servise...
Bu arada sistem Renegade 4x4 ile aynı.
Jeep ustası da olur yani.
Maslak Master Service ile de görüştüm, Cherokee ile uğraştık ama bunları hiç yapmadık bilmiyoruz dediler.