User Tag List

7 sonuçtan 1 ile 7 arası

Konu: 500x 4x4 hatası...

Ormanci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

500x 4x4 hatası...

Evet yine ben

Bir süredir 4 çeker sistemi çok nadir de olsa ilk çalıştırmada hata verip sonra kesiyordu.
    Bu arada ABS beyni de çok uzundur B106D mi ne koduyla Drive System Invalid şeklinde hata veriyordu. Ben ABS'ye hiç yormuyordum ama ABS diyorlar Hoş, frende falan hiç bir sorun yok görünürde, ABS zaten devreye çok çok çok nadir giriyor öyle bi fren ihtiyacım olmuyordu. Ancak ara sağ ön tekeri patinaj çekiyor sanıp durdurmaya çalışıyordu, sanırım bundan...

Neyse, son dönemde artık komple bu 4x4 uyarısı yandı ve gitmiyor, çok nadiren, sola dönüşlerde gaza hafif asılırsam artık ne oynuyor ne oluyorsa sönüyor Acaba elektriksel mi, bu ön sağ tekerle ilgili bişey mi anlayamadım.

1-2 ustaya danıştım, ABS beyni değişimi ile uyarının da gidebileceğini, çünkü muhtemelen yanlış ölçtüğünü falan söylüyorlar ancak garantisi yok tabi.
    Ha bir de şaftta son dönemde çok boşluk vardı, araba liftteyken şaftı oynatınca şak şak şak diye sağa-sola oynuyordu, bu da mı sebep oluyor diye de soru işaretleri oldu.

Arabanın bu ön taraftaki diferansiyel diyeyim, PTU diye geçiyor yanılmıyorsam, 100 küsür bin TL civarında bir fiyatı var. Bazen kafam atıyor, yenisini basıp geçsem mi diye ama arıza bundan mı değil mi emin değiliz.

Bir de sağ aksta problem vardı, aksçıda yapıldı geldi takıldı, aslında bu işlemden de 2-3 ay sonra komple yanmaya başladı, acaba oradan dolayı da mı bir şey var diye soru işaretleri kafada...

İşin özeti, yine lafı uzattım;
    4x4 sistemlerden anlayan, bu arabayı yaptırabileceğim gösterebileceğim bir usta önerisi rica edeceğim.
    Gittiğim-tanıdığım ustalar biz buna dokunmayalım sen servise git diyor.
    Servislere de sordurduk, bu sistemi söken-takan-bilen servis yok. Haliyle ne diye götüreceğim servise...

Bu arada sistem Renegade 4x4 ile aynı.
    Jeep ustası da olur yani.

Maslak Master Service ile de görüştüm, Cherokee ile uğraştık ama bunları hiç yapmadık bilmiyoruz dediler.

Jön Türk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @levent var mı yardımcı olabilecek ?
    #eksikpazar

220T - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    4x4'lük bir arızanız olduğunu düşünmüyorum,bu yansıması. Bir okuyucu probleminiz var bence. Muhtemelen okuyucu dişli veya sensör kaynaklı. Aşağıdaki gibi (0:57) teker hızlarını takip ederek bir noktaya ulaşabilirsiniz.

Modifiye parayla yapılır ama parayla yaptırılmaz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 220T Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    4x4'lük bir arızanız olduğunu düşünmüyorum,bu yansıması. Bir okuyucu probleminiz var bence. Muhtemelen okuyucu dişli veya sensör kaynaklı. Aşağıdaki gibi (0:57) teker hızlarını takip ederek bir noktaya ulaşabilirsiniz.

Bana da öyle geliyor ve inşallah öyledir ABS beyni zaten hata veriyor, onu değiştirince düzelebilir denildi, parçayı zaten almıştım ama zaman ve para bulup gidemedim bi türlü, ilk iş bunu deneyeceğiz
    Bir de 4 çeker ünitesinin aksla bağlandığı yerde de bir şeyler var ufak parçalar, tamir kiti gibi bir muhabbet keşfettik Sercan Keklik ile, okuyucu dişli vs o mu acaba bilemedim, parçalar hiç sensör gibi değil, minik minik kelepçe-dişli gibi şeyler.

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    100 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Sistem rene ile aynı olsa da aynı 9zf ve neredeyse ikizi kadar benzeyen sistem crv 1.6 160 hp icdti larda da mevcut. Onlar benzeri sorun yaşamış mı ona bakmak lazım, yaşadılarsa nasıl çözmüşler diye.

Bence yavru şanzıman temel mevzu. Eğer dif / şaft / akslardan herhangi birinde kasılma varsa abs sensörü tekeri az dönüyor şeklinde okuyup hataya düşebilir.

edit . basitçe aratınca çıkan,

https://www.youtube.com/watch?v=bE5yE8xh0Os

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Takip ettiğim iyi bir tornacı vardı. Daha önce videodaki bahsi geçen konu ile ilgili yaptığı çalışmalar dikkatimi çekmişti.
    Görünce paylaşmak istedim. Aynı sorunla karşılaşırsanız belki yardımı olur.
    Instagram

Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı levent Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sistem rene ile aynı olsa da aynı 9zf ve neredeyse ikizi kadar benzeyen sistem crv 1.6 160 hp icdti larda da mevcut. Onlar benzeri sorun yaşamış mı ona bakmak lazım, yaşadılarsa nasıl çözmüşler diye.

Bence yavru şanzıman temel mevzu. Eğer dif / şaft / akslardan herhangi birinde kasılma varsa abs sensörü tekeri az dönüyor şeklinde okuyup hataya düşebilir.

edit . basitçe aratınca çıkan,

https://www.youtube.com/watch?v=bE5yE8xh0Os
    Evet bunu görmüştüm zamanında.
    Aslında bunlarla uğraşan bi Honda ustası bulsak İstanbul'da o da olur. Adam ne güzel biliyor yapmış.
    Bir başkası da sıyıran dişliye kendisi ek parça yapıp "ömürlük" bi sistem yapmıştı.

Adam da Fatsa'daymış, hanımın memleketi, bi tatil ayarlayıp gidip yaptırayım

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler