Renault Şanzıman Hakkında Yardıma İhtiyacım Var
Selamlar,
2020 model Renault Megane 1.5 Blue dCi aracım var. Arıza tespit cihazına bağladığımızda şanzıman modelinin DW5 olduğunu gördük. Aracımda kalkışlarda ve vites geçişlerinde vuruntu ile titreme sorunları yaşıyorum bu şikayetlerim zaman geçtikçe daha da artıyor.
Bu sorunu çözmek için bugün sanayide 3-4 farklı dükkandan fiyat aldım ancak aldığım teklifler beni oldukça şaşırttı. Bir Motrio bayisi, masrafın 130-140 bin TL bandında olacağını söyledi. Düşük fiyat verenlerin orijinal değil, ikinci kalite ürün kullandığını iddia etti.
İlgili sorunların kavramadan kaynaklı olduğunu söylediler ve kavramanın değişmesi gerektiğini söylüyorlar.
Buna karşın aynı sanayideki başka ustalardan aldığım bilgiler, tamamen orijinal parça kullanarak bu işi 60-80 bin TL bandında çözebileceğini belirtti. Hatta bu şanzıman tipi için yan sanayi/replika ürün bulunmadığını da ekledi. Aradaki bu uçurumun neden kaynaklandığını tam olarak anlayamadım ve işin gerçek piyasası hakkında pek bilgi sahibi değilim.
Bu durumda nelere dikkat etmem gerekir? Sorunu sağlıklı bir şekilde nasıl çözebilirim?