Bankacılık sistemi / chip & pin kaosu..
Geçtiğimiz hafta eşim öğle yemeğini şirketin yakınında bir self servis mekanda yiyor.
Mekanda çantasından cüzdanı çalınıyor. Ama durumdan haberi yok tabii ki...
Öğle tatilinden sonra şirkete geri dönüp çalışmaya devam ediyor...
Garanti bankası çağrı merkezi arıyor ve kredi kartından 2 kere yanlış pin girildiğini ve akabinde nakit çekimler ve yüksek miktarlı alışverişler yapıldığını söylüyor.
Eşim o esnada çantasını kontrol ediyor ve cüzdanının olmadığını görüyor...
"Derhal tüm kartlarımı kapatın" diyene kadar kartlar 4.000.-TL kadar kullanılıyor...
Bankaya derhal itiraz ediyoruz ama pin kullanıldığı için banka hiçbirşey kabul etmeyeceğini söylüyor.
Ben bir haftada hırsızlık anının ve alışveriş yapılan tüm mekanların güvenlik kamera kayıtlarını toparladım. Kişiler gayet net , herşey açık seçik ortada.
Bu hafta da bankaya dava açıyorum...
Danıştığım kişilerin kimi "hiçbirşey alamazsın" diyor , kimileri de "tüketici mahkemesi delillere istinaden lehinize karar verecektir , üstüne gidin" diyor...
Ben bu videoları bir şekilde medyaya vereceğim ama önce şu mahkeme olayları bir netleşsin...
Uzun lafın kısası , bu pin uygulaması sonrasında tüketiciye iki önemli tuzak var ;
-tüm sorumluluk müşteride... hatta gazetelerde geçenlerde yer almıştı , bilmem kaç metre uzaktan dürbünle atm nin klavyesine bakıp şifreyi görüyor bu hırsızlar , bunun sorumluluğu da biz tüketicilerde...
-hiçbir mağaza , pin girildikten sonra hiçbirşeyi umursamıyor , kart sahibinin ve alışveriş yapanın aynı kişi olmaması hatta cinsiyetlerinin bile tutmaması hiç önemli değil... tüm sorumluluk kart sahibinde...
Böyle bir durumda banka tarafında karşınızıda kesinlikle bir muhatap bulamıyorsunuz , sinir bozucu müşteri hizmetleri çağrı merkezi ve onların klişe cümleleri sizi çileden çıkarıyor...
bunlar , zaten bozuk olan sinirinizin kontrolden çıkmasına sebep oluyorlar...
allah hiçbirinize rastlatmasın arkadaşlar...