-
dializ
Arkadaşlar bu bobrek yetmezlıgı konusunda bılgısı olan.daha doğrusu aılesınde bu duurmla karsılasan bırı varmı acaba?3-4 gundur babamda ıshal vedekusma vardı.gıtmedı ınat ettı doktora. gecmedı.oda Akut bobrek yetmezlıgıne cevırmış.bu konu hakkında fazla bır bılgım yok.aılesınde bu tarz bı bobrek yetmezlıgı olan varsa bana bilgi verebilirmi acaba ??
-
geçmiş olsun zubo acil şifalar
-
çok çok çok yakın bi tanıdığımda 12-13 senedir böbrek yetmezliği var.
Türk Böbrek Vakfının kurucusu.(veya başkanı).
çok geçmiş olsun :(
-
ne tur bir bilgiye ihtiyacınız var? akutta diyalize almazlar genelde altta yatan başka bir rahatsızlıgı yoksa
-
teşekkürler arkadaşlar.ya bılgı derken bu akut yetmezlık ne dır ne degıldır.hıc bılmyorum ınternetten ozellıklerınden bahsedıyo ama ben bu hastalıgı yasamıs bırınden bılgı almak ıstedım.ınternettekıler bı yere kadar bılgı verıyorlar cunkı.bırde tedavı suresı ortalama ne dır onuda bılmıyorum mesela
-
senin babanda sanırım ishal ve kusmadan dolayı olan hipovolemiden dolayı oldu,kan hacmi azaldıgından dolayı bobrek beslenmesi bozuldu ve bobrek yetmezligi ortaya çıktı.Hastanede ne kadar kalıcagı tahlillerine ve bun,kreatinin degerlerine ,genel durumuna baglı olarak degisir.Ama en azından 4-5 gun kalıp, her gun degerlerinin takip edilmesi lazım.Çok geçmiş olsun.
-
-
dedem 1 aydır giriyor tansiyon ilaçlarını uzun yıllar kullanması(20 yıldan fazla) böbreklere zarar vermiş oda gitmedi inat etti zorla artık götürdük falan şu an haftada iki gün dialize giriyor bence çok acil şekilde doktora götürün dedem ilk bu sorunlar başladığında gitseydi bu tip bi problemle karşılaşmıcaktık ama inat etti biraz
-
geçmiş olsıun ıdrar mıktarıyla ılgılı bişi akut bobrek yetmezlıgı genelde gun ıcerısınde yeterlı ıdaranın atılmamasıydı ama tam hatrlamıyorum kan duzeyının artması felan hemen tektık uygulayın doktor dıalızmı dedı
-
evet sımdı konustum abımle dedıggınız gıbı ıdrarın gelmemesınden kaynaklanan bı durummuş.dıalıze gırdı cıktı suan cok daha ıyı durumdaymış yarın bır daha gırıcekmış.4-5 gunluk bır tedavı ıse eger hıc onemlı degıl yeterkı kronık bobrek yetmezlıgıne cevırmesın.tek umıdım yenı bırsey 3-5 gunluk bır olay olması.dun gunduzden bugun sabaha kadar cok az ıdrar gelmıstı.suan dıalızden sonra 1-2 saat gectıkten sonra 200ml ulaşmışbıle cok sukur.bende sımdı gece yanında kalmak ıcın bırazdan gıdıcem.saolun bılgıler ıcın.bu konu altında bır kac sorumdaha olur hrhalde sızlere.yardımcı olursanız sevınırım.
-
tedavisi iyi yapıldıgı surece bobrekte hasar bırakma ihtimali azalıyor,idrar miktarı gun geçtikçe artıcaktır zaten hatta fazlasıyla .
-
Çok geçmiş olsun zor işler bunlar, benim de oglumda bir takım sorunlar oldu Rabbim tez elden şifa versin...
-
Geçmiş olsun Zübeyir abi.Elimizden bir şey gelirse yapalım.
-
Çok geçmiş olsun,Allah en kısa zamanda şifalar versin...
-
Çok geçmiş olsun
eniştemde 10 yıldır giriyor 2 böbreğide iflas etmiş durumda haftada 4 defa giriyor çok kötü
-
benim babamda 12-13 senedir vardı..enson diyaliz olcaktı ama bobrek nakli gercekleşti neler orenmek istiosan sorarım senelerdir ic iceyiz bu konularla
-
Cok gecmis olsun,insallah en kısa zamanda saglıgına kavusur..
-
Gecmis olsun,acil sifalar..
-
Cok gecmis olsun kardesim, Allah acil sifalar versin.