Kocaeli'nin kuşları aracımı baya bir hırpalamışlar.... Bir kaç yerinde kuşların pisliğinden dolayı izler var... Nasıl düzeltebilirim ? Düzeltebilecek bildiğiniz bir ürün varmı?? Bir kaç ürün denedim ama olmadı... Yardımcı olursanız sevinirim...
Printable View
Kocaeli'nin kuşları aracımı baya bir hırpalamışlar.... Bir kaç yerinde kuşların pisliğinden dolayı izler var... Nasıl düzeltebilirim ? Düzeltebilecek bildiğiniz bir ürün varmı?? Bir kaç ürün denedim ama olmadı... Yardımcı olursanız sevinirim...
Vernik yandiysa duzeltemezsin tahminimce..
yandi heralde :S napmam lazım
benm biyerde fena sıcmıslar vernik yanmıs.
aracı komple boya korumaya verdim yine bişi yapamadılar.
lokal boya sart malesef :(
işin kotulugu kırmızı da renk tutturamıyorlar :S mesela tamponumu boyattım...rengi biraz daha açık oldu...
boya şart malesef
düzeltemezsin
*** yiyenlerin dışkıları o kadar asitli ki...
şu anda birşey yapamazsın, ama ilerisi için boya koruması yaptırabilirsin ;)
Lokal boya yaptırabilirsin..
kuş pisliğine sürekli dikkat etmek lazım ,üşenip boyanın üzerinde bırakmayınız,
suyla ıslatmak bile yeter,
birde bazı kuşlarınki pek etkili olmuyor ama bazılarınki artık o kadar detaya inmedim çok fena ,asit sıçıyorlar resmen , yazık oluyor boyaya .
aslında olayın en başında yaptırmak lazım reçine,kuş pisliklerine karşı özel bir koruma yapıyolar.Ama nedense çoğumuz yanaşmıyor.
Görmeden yorum yapmak zor.Boyanması gerekebılırde boyanmasına gerek kalmadan alınabılırde.
tırnak takılıyorsa zor ama sana birkaç uygulama fotosu göstereyim kararı sen ver...
http://archive.meguiarsonline.com/fo...opping002c.jpg
http://archive.meguiarsonline.com/fo...opping003c.jpg
Bir diğer yol da ( kendiniz denemeyin çok riskli -son çare olarak)
2000 ve 3000 grit zımpara ardından cutting ped ile cutting-medium polish , ardından hafif polish ardından da wax …
pekı waxlanmıs boyaya kuc pıslıgı ne derece etkı eder:S.. koruma olmuyomu ztn boya yuzeyınde??
en güzeli ne biliyormusunuz ?
komple arabayı şeffaf kaplama yaptırmak ,ondan sonra değil kuş,
dinazor bile sıçsa birşey olmaz. Hem ufak tefek çizilmelerde olmaz artık.
Waxlanmış boya demek ; vernik üzerinde attığınız kata bağlı kalınlıkta bir koruyucu tabaka var demek..
Wax tüm dış etkenler toz , kir , kireç , güneş , kuş pisliği vb dış etkenlere karşı korur ama yenilmez değil maalesef (örn; aracımda wax var diye 1 hafta kuş pislikli kaporta le dolaşan adam :D:D )
kuş pisliği asitli oldugundan boyayı yakar dikkat etmek lzm lokayboya tek çözüm yada aracını böle kabulleniceksin