arkadaslar meraba ben sakaryadan hakan d16 motor kodlu 2001 model ıes ım var.aracıma headers alıcam ne tavsıye edersınız seramık mı normalmı hangısı ıyıdır 4 1 mı 4 2 1 mı yardımcı olursanız sevınırım herkese ıyı forumlar
Printable View
arkadaslar meraba ben sakaryadan hakan d16 motor kodlu 2001 model ıes ım var.aracıma headers alıcam ne tavsıye edersınız seramık mı normalmı hangısı ıyıdır 4 1 mı 4 2 1 mı yardımcı olursanız sevınırım herkese ıyı forumlar
Paran varsa dc veya megan racing paran yoksa ebay mallari no name 4-2-1 iyi gider
421 iidr sana ararsanda buluruz uyguna
arıyorum evet çokta güzel olur;
bide mesela bi arkadaş dc seramiklerle karıştırmayın gibilerinden bi yorum yapmış ;
seramik oluşu daha iyi değilmidir headers ın?
o kadar kafana takma düzgün bir ürün al tak kardeşim..
amacım tabiki düzgününü ve yapmışken iyisini yapmak saol da işte konu dc veya megan da takılıyor arada kaldım yardım isteyişimde o yüzden.
DC almadıktan sonra fark etmez hepsi çin malı
peki nasıl irtibata geçicez elinde dc olan arkadaşla muhtemelen sohbetin vardır abi?
Arkadaşım yeni sattı dc yi dc bulman çok zor ama başka marka bulurum 421
başka markaya girmektense o senn dediğin çin mallarından takarım diyorum krom falan yakışıklı görünür bari :)sıfırlarından ...
amacım aslını sorarsan sennde dediğin gibi iyisini kullanmak.
yinede saol yardımlarından dolayı.bulamazsamda acele edersem neden tecrübeyle sabit yorumlarla iş yapmiim.
4-2-1 uygun olur dc olursa güsel olur....48 lik borulardan yukarı çıkma...cat iptalinden sonra muhakkak kalite bir son çıkışla finali yap....backpressure 'u düşürmemeni tavsiye ederim ies te....bi ara gelde ben belediyedeyim zamanım var laflarız ;)
Şimdi Gökhancım senin mesleğin ile ilgili bilgi vermek haddimize değil ama kendimce doğru bildiğim şeyleri aktarayım yanlışım varsa düzeltilsin lütfen.
Backpressure optimumdan çok fazla olursa ,Eğer daha az oksijen ile bir yanma (13:1, 12:1, vb ..),aynı şekilde backpressure optimumdan çok az olursa Tersine, eğer motor daha fazla oksijen ile çalışır (16:1, 17:1, vs ...),accelarating ve decelerating değerleri değişir.Bugün motorları 14.7:1 de optimize edilmiştir…
1-motorların sıkma değerleri düşerse eksoz valflerindeki geri tepme düşeceği için timingte sorunlar oluşabilir.
2- Akışkanlar daima basıncın büyük olduğu yerden küçük olduğu yöne doğru akar.
i- Akışkanların kesit alanı daraldıkça akış hızı artar.
veya akışkanın hızının arttığı yerde kesit alanı daralır. Örneğin musluktan akan suyun aşağı doğru hızı artar ve kesiti daralarak incelir.
2.maddeden yola çıkarsak…
-(optimumdan) daha geniş eksoz demek gaz akışkanın hızını düşürmek yani gazın eksozda daha çok zaman kalması
-LTFT ve EGT değerlerinin değişmesi (eksoz da meydana gelen ısı ve akış hızının değişmesi nedeni ile)
-eksoz valflerinde timing hatası (gazın geri tepmesi değiştiği için)
sanırım en tehlikeli durum eksoz valflerinde oluşması gereken geri basıncın oluşmaması nedeni ile eksoz valflerinin ve egzantirk milinin serbest salınıma maruz kalma durumudur.
ıkı sevdıgım arkadasım ve gerı tepme muhabbetı bu hafta hep bunu konustuk ama malesef hangısı dogru bulamadık gokhan vtec e 2.5 headers 60 lık devam dıyo ersel pureal 51 yap headersı 2lıkle deıstır dıo
2" headers 54'lük düz boru 60'lık kalite bir egzos(apexi-HKS-DC vs..)
Dc bencede
sebo 51 lik düz boru tanabe eksoz alındı;
bi headers kaldı..