Normalde Bir arkadaşımın ST si ile deneyecektik ama sağolsun son dakikada R yaptı. Bende gezinirken Doğan'ı(Alf) aradım ateşimizi alcak araba varmı diye :) Sağolsun Çağdaş'ın araçla deneyelim de görmüş olun dedi.
Biz Hem benzinde hemde LPG ile deneyip Yapılan yazılımı ve işlemleri test edelim dedik. LPG Emerotogaz marka ve araç alındığı hafta takıldı ve hala aynı kalibrasyonda. Daha sonra KAt iptali, yazılım ve Cai den sonra hiç ayara girmedi o haldeyken gazlıyoruz.
LPG ile olan videoda kısa kesiyorum çünkü küfür etmişim :) Ama orjinali bende kestiğim yerdeki farkla 4ün sonuna kadar aynı devam ediyor sonrasında astra uzama niyetli olunca bırakıyoruz Benzindeki gibi :)
iyi-kötü yorumlarınızı esirgemeyin
Yeni AStra 1.4turbo 140HP standart
Focus Sport Trend (ST130) Aem Cai , KAt iptali ve Yazılım
iyi seyirler...
Sport Trend Benzindeyken:
SportTrend LPG deyken:
02-08-2011, 23:57
Ufuk
Maşallah..Abi bu lpg'de daha iyi gidiyor.:D
03-08-2011, 00:01
BU®AK
İki aracada maşallah. Focus un ağırlığı nedir Onur? Son yapılanlarla beklenen performans değerlerinide merak etdim :) kazasız belasız...
03-08-2011, 00:08
oğuzk
Maşallah LPG'de ciğerliymiş :)
03-08-2011, 00:09
OnurD.
Alıntı:
ST-max Nickli Üyeden Alıntı
Maşallah..Abi bu lpg'de daha iyi gidiyor.:D
Benzinde daha tepkili buda normal zaten. Var bir gariplik ya hadi hayırlısı.
Alıntı:
hs06 Nickli Üyeden Alıntı
İki aracada maşallah. Focus un ağırlığı nedir Onur? Son yapılanlarla beklenen performans değerlerinide merak etdim :) kazasız belasız...
1150kg boş ağırlık +50kg lpgden desen 1200kg yapar ki hala astradan 200kg hafif. Şuanki yapılanlarla 145-150hp arası olması lazım ama hiç öyle gitmiyor :(
03-08-2011, 00:27
OnurD.
Alıntı:
oğuzk Nickli Üyeden Alıntı
Maşallah LPG'de ciğerliymiş :)
Ustam iyidir :)
03-08-2011, 00:40
106arts
güzel deneme olmuş focus dyno girdimi hiç yazılım öncesi sonrası
03-08-2011, 00:43
106arts
vitesleride baya kibar atmışsın:)
03-08-2011, 02:29
focus musty35
onurcum focus bana gorede olması gerekn gıbı gıtmıyor cunku lpg ge 3 4 boy gecılse tamam dıcemde neredeyse benzındekı gıbı gıdıck ufak tefek bujı bujı kablosu vs baktır ateşlemesıne yada bı headers şart ust devırler ıcın
03-08-2011, 07:25
OnurD.
Alıntı:
106arts Nickli Üyeden Alıntı
vitesleride baya kibar atmışsın:)
Kayda deger bi dyno verisi yok, vitese gelince; ben video cekiyodum kim napti bilmem :D
Alıntı:
focus musty35 Nickli Üyeden Alıntı
onurcum focus bana gorede olması gerekn gıbı gıtmıyor cunku lpg ge 3 4 boy gecılse tamam dıcemde neredeyse benzındekı gıbı gıdıck ufak tefek bujı bujı kablosu vs baktır ateşlemesıne yada bı headers şart ust devırler ıcın
Kanka dedigin yerler tek tek kontrol edildi, ilk yazilim yaptigimizda bi benzin pompasi gitti( zaten son zamanlarini yasiyomus) oda halloldu. Atesleme lpg de daha hassastir fusiondan biliyorum en ufak bi skintida benzinde hissetmesemde lpg de hissettiriyor o yuzden orasi normal.
Benim deneme firsatim olmasada abimin dedigine gore benzin pompasi degistiginde orjinal yazilimi atmislar ve ustayla oyleyken denemisler ve o anki gibi hic gitmedi bu arac. Ya psikolojik yada baska bi skinti var. Birsey deniyorum, İlk firsatta cagdas musait olursa debeyip farki gorucez.
03-08-2011, 08:58
pepecura
maşallah,,
focuslar lpg de daha ıyı gıdıyor sanırım :) en azından benımkı lpg de daha ıyı gıdıyor.
03-08-2011, 09:00
pepecura
bu arada beyin hata oluşturmuş olabılır, fakir karışım mevzusu yapıyor lpg sagolsun onada baktır , benim o yuzden benzınde yurumuyo
03-08-2011, 10:19
KVB
Onur, benimle niye denemiyorsun :D
03-08-2011, 11:34
berkayGLRN
maşallah her 2 aracada..
03-08-2011, 12:12
Emre İlbi
Alıntı:
Fusion35 Nickli Üyeden Alıntı
Benzinde daha tepkili buda normal zaten. Var bir gariplik ya hadi hayırlısı.
1150kg boş ağırlık +50kg lpgden desen 1200kg yapar ki hala astradan 200kg hafif. Şuanki yapılanlarla 145-150hp arası olması lazım ama hiç öyle gitmiyor :(
abi yanlış anlama, Focus sahipleride yanlış anlamasın,
geçen konudada demek istedim ama vazgeçmiştim;
benim arkadaşım 4yıl bindi(2005-2009 arası) 2.0 Sedan Focus'a, Air İntake, kat iptali, düz boru, son susturucu vardı, satmadan 7-8 ay önce Yazılım atıldı araca, yazılımdan önce daha iyiydi araç, ya bişeyler eksik yapıldı, yada Focus'lar arzu edilen değerleri yansıtmıyor :confused:
bu arada beyin hata oluşturmuş olabılır, fakir karışım mevzusu yapıyor lpg sagolsun onada baktır , benim o yuzden benzınde yurumuyo
Lpg eger pipolu denen zimbirtili kitten takilmissa Zaten benzinde performans beklenmez. Hadi diyelim etkiledi, suan ayni gidiyor arac. Orjinal yazilimla lpg ye gore 8-10boy geri dusmem lazim ozaman ***** chipli iken ayni gidiyor.
Alıntı:
berkayGLRN Nickli Üyeden Alıntı
maşallah her 2 aracada..
tesekkur ederim
Alıntı:
Garaj38_EMRE Nickli Üyeden Alıntı
abi yanlış anlama, Focus sahipleride yanlış anlamasın,
geçen konudada demek istedim ama vazgeçmiştim;
benim arkadaşım 4yıl bindi(2005-2009 arası) 2.0 Sedan Focus'a, Air İntake, kat iptali, düz boru, son susturucu vardı, satmadan 7-8 ay önce Yazılım atıldı araca, yazılımdan önce daha iyiydi araç, ya bişeyler eksik yapıldı, yada Focus'lar arzu edilen değerleri yansıtmıyor :confused:
Kardesim oncelikle yorumun icin tesekkur ederim. Yanlis anlasilcak bisey yok ;) bende senin gibi dusunuyorum focuslarda eecv denen ogrenmeli beyin var, yazilim yapilamamasi lazim( hic yoktan sadece obd baglayarak olamamasi lazim) ha beyin yazilimi kabul etmis yuklenmis herhangibirseyler degismis sorun yok. Ben degisenin arti yondemi eksi yondemi oldugunu merak ediyorum o yuzden butun kaygim.
03-08-2011, 12:30
B.Koçer
Denediğiniz yer yokuş yukarı sanırım biraz ?
03-08-2011, 12:40
life is life
maşallah araçlara..
03-08-2011, 13:06
OnurD.
Alıntı:
307xsi Nickli Üyeden Alıntı
Denediğiniz yer yokuş yukarı sanırım biraz ?
Yok kardesim ya, cigli kipanin onunden sasaliya dogru deniyoruz dumduz yol.