The Perfect Shift (Clutchless Shifting) - YouTube
How to shift without the clutch (clutchless shifting) - YouTube
hıc bısı anlamadım ama nasıl oluyo merak ettım
Printable View
The Perfect Shift (Clutchless Shifting) - YouTube
How to shift without the clutch (clutchless shifting) - YouTube
hıc bısı anlamadım ama nasıl oluyo merak ettım
Dün benzinli bir 307 de yaptık aynı olayı yanlıs hatırlamıyorsam forumda daha önce bahsi geçen bir olay belli bir devire gelince debriyaja basmadan vites atabiliyorsunuz .
buna benzer bi konu vardi diye hatirliyorum.brcok kisinin yaptigi biseydir.arabanin devrini tutturduktan sonra gayet rahat geciyo yag gibi hemde.sadece biraz gaz vermek dokunmak falan gerekebiliyo o kadar..
Bu konuda En iyi Ozgun vites atar :) debrıyajsız :)
bende bı kac kere denedım sonra jettanın 4 vites senkromecını kırıdım haberınız olsun bence pek denemeyın :)
ben bıtek araba yuksek vıtesteyken yavaslayınca debrıyaja basmadan bosa falan almayı bılıyodum yanı oluyo demek ole bısı bı denıyım kotu bı arabyla:D
ben günlük hayatımda devamlı yaparım, hatta anahtar sokmadan kontağı çeviririm, kapıları hatta hiç açmadan arabaya binerim bunun gibi şeyler de var.
birde ciddi cevap veriyim olur tabikideyukarda açıklanmış
ama onemlı olan aracta o devırı yakalıyabılmek sanırım ve her aracta farklılık gosterır muhtemelen
Zamanında o kadar söylemişlerdi de inanmamıştım...
Vitese sokmayı denemedim ama çok güzel vitesten çıkartabiliyorum debriyajsız :D
Bunu yapınca ne oluyor debriyajın kullanım ömrünümü uzatıyor ?
Yani yapmanın bir faydası varmı :D
Debriyajsız boşa alırım arada sırada ama vitese takmayı hiç denememiştim :)
belirli bir devirde ecu avansı 0 ve altına alıyor. o anda vites değiştirilebiliyor.
Bana amaçsız geliyor :D
hangi devirler arasında oluyor o yaklaşık olarak:)
bi kere 3. vites senkro sunu tamamen patlattım bazen 5.20 de de istemeden yapıorum ama bu aralar kendime hakim oluorum. hızlı vites geçicek die şanzımanı cortlatmanın bir manası yok
özgun her arabada atıyor valla :)