-
E92 320d - c180 1.8 cgi
2 araç arasında kalma durumundayız .
Mercedes 2011 C180 1.8 CGI Facelift AMG (156 HP Turbo 7 ileri)
BMW 2008 E92 320D M Paket (177 HP)
Aracı öğrenci olarak kullanacağım , üniversiteye başlıyacağım seneye bunu göz önüne alarak karar vermek istiyorum , Bmw tek kapı sportif görünümünden dolayı aklımı çeliyor hemde dizel ayrıca henüz buralarda görülmemiş bir araç.Mercedes ise donanım ve kalite bakımından biraz daha önde bence vede facelift AMG olmasıda görsel açıdan yeterli hale getiriyor.
Hangisi olursa olsun aldıktan sonra Yazılım,egzos,fiiltre ufaktan birşeyler düşünüyorum , iki araçta bunlara olanak sağlıyor.
Merak ettiğim iki şey var;
- Yakıt durumları ? Bmwnin daha az yakacağı muhtemel açıkcası benzin bu fiyatlardayken benzinli bir araçta gözümü korkutuyor bazen.
- Mercedeste , Bmw de olduğu gibi DTC tarzı bir tuş varmıdır ? Biraz eğlenmek istediğimiz zaman buna imkan verirmi ?
-
E92 tabii ki
Merak ettigin sorular
E92 7-8 litre yakar w204 9-11
Mercedesde esp tusu yok kadrandaki bilgisayardan kapatiyorsun ama yinede devrede 20 derecelik aciyla yanla hemen kesiyor
Bmw dsc ye 3 saniye basili tut ve yani
-
Benzin cok sikinti olmayacak ise mercedes alirdim .
-
Kesinlikle e92 derim.Hem dizel hem tek kapı ve sportif..
-
-
öğrencisin diye değil ama yıldız her zmn yıldız : ) dizel alma derim o yüzden : )
+ olarak menuden dyno mode'a alabilirsin ortalama 80-90derecede dahi kesmez:D(ama aracın gücü yetermi onu bilmem:) ) bmw de dtc var ise zaten basılı tuttugunda komple tractionı kapatabilirsin,ama stabilityi kapatıpda aynı şekilde istediğinde eğlenebilirsin.Ama sizin oraları vs boşver varmış yokmus sen mercedes al dinle beni : )
-
-
dedelerimizin bi sözü var kardesim ''MERCEDES ve diğerleri''..
-
320cd nin rakibi mercedeste de 220cdi dır onu alamadığını varsayarak konuşuyorum o yüzden ikisi arasında kalıyorsan bmw hem sportif görüntüsü hem de ciddi yakıt/performans lı motoruyla seni memnun eder. Sizin orayı bilmem ama mercedes İstanbul trafiğinde üzüyor açıkçası
-
e 92 al kardeşim hem daha güçlü hem daha az yakar :)
-
yukarda allah aşağıda mercedes demişler eskiden :D
-
mercedes 1.6 değil mi ? vergi avantajı var biraz. yapılacak km ile giderler hasaplanması lazım. fakat performans olarak x20d 184hp olan versiyonlar cidden çok çok iyi. ben mercedes tercih ederim ancak yine de hesap kitap iyi yapılmalı
-
-
Herkese teşekkürler öncelikle..
Şuan Mercedesin kalitesine karşılık BMW nin sportif ve dizel olması arasında geçiyor konu benim için , nerdeyse yarıya BMW ve Mercedes diyenler kafam karıştı benimde :)
Birde şu noktayı belirtiyim alacağımız araca yaklaşık 4-5 yıl binilecek bunuda göz önüne alırsanız sevinirim ..
Bmw olacak olursa 2008 model ve yaklaşık 110-120 bin kilometrede olacak
Mercedes ise 2011 model 30-40 binde olacak..
-
sadece yakıtı değil diğer işletim giderlerinide göz önünde bulundurmalısın ...
MTV olarak bmw mercedesin iki katından fazladır
Kasko olarakta bmw mercedes ten hep daha pahalı tutuyor araç yaşıda eski olacağı için fark dahada büyür ...
bmw nin muhtemelen km si de yüksek olacak ve bakım maliyetleri yüksek olucak ...
ayda yakıttan 200 lira fark olucak diye bmw alma zaten diğer giderleri göz önüne alırsan mercedes daha ekonomik sayılabilir ...
mercedeste 1.6 olan faceliftlerden bak bence ...
-
Mercedesin bu motorlarına işlem yapılabiliniyor mu acaba ? yazılım anlamında
-
Merso e s kasa degilse uzak durulmalı.
Yıldız yanılttır.
E92 candır gerisi gereksiz heyecandır.
-
Yorumlar öyleki insan iyice zorlanıyor karar vermekte , fakat teknik olarak seçimini önerenlerden dolayı Mercedese karar kılacağız gibi..
-
öğrenci adamsan 92 al, mercedesle okula girdiğinde geldi yine babasının arabasıyla derler :)