Aracın motor içi boyandımı yoksa temizlendimi? Temizlediyseniz hangi ürünleri kullandınız acaba?
08-08-2011, 13:40
B.Aktepe
Alıntı:
RUN Nickli Üyeden Alıntı
Aracın motor içi boyandımı yoksa temizlendimi? Temizlediyseniz hangi ürünleri kullandınız acaba?
motor içi temizlendi, ürünlerin isimlerini bilmiyorum peak garage da yapıldı bütün işlemler öğrendiğim zaman yazarım.
08-08-2011, 13:43
Can08
beyin olarak ne kullanıcaksınız
08-08-2011, 13:45
B.Aktepe
Alıntı:
YuRi Nickli Üyeden Alıntı
beyin olarak ne kullanıcaksınız
hondata k-pro prb kullanıcam. Özgün ayarlıyacak kısmetse.
listeyi ayrıntılı yazmadım henüz konuya. tamamen bittiği zaman üzerinden geçicem konunun.
08-08-2011, 13:47
SekoLive
rica etsem arabanın bide dıştan fotosunu koyarmısınız? proje konusunda dış tarafın cok önemi olmaz belki ama yıllarca ottoman typerı kırmızı hayal etmiştim :) görünen tarafın temizliğide maşallahlık. sorunsuz bir proje olur inş.
08-08-2011, 13:57
DR059
Son fotoda görünen şey kampana mı?
08-08-2011, 13:58
B.Aktepe
Alıntı:
DR059 Nickli Üyeden Alıntı
Son fotoda görünen şey kampana mı?
evet arkalar kampana. içinden bir görüntü, komple söküldü temizlendi civatalar kaplandı komple bütün yürüyen aksamın.
aracın dışına henüz başlayamadım. bu haftaiçi kısmetse girişicem :) tadımlık olsun bu foto.
08-08-2011, 14:04
B.Aktepe
Alıntı:
hazar Nickli Üyeden Alıntı
kampana olarakmı kalıcak? disk olsa daha iyi olmazmı? eğer tercih etmenin özel bir sebebi varsa nedir? teşekkürler.
arka tarafın durdurma kapasitesi fren yaptığında %20-%30 civarında. arka tarafın disk veya kampana olması durmak için çok büyük katkısı olmaz. pist için araç hazırlamadığım için gerek duymadım değiştirmeye. :)
ayrıca extra olarak baktığımızda orjinal disk sistemine göre kampana sisteminin ağırlık avantajı var.
bu arada ön fren disklerim brembo max serisi ve ate fren balatalarını kullandık, fren hortumlarının hepsi çelik olarak değiştirildi.
08-08-2011, 14:05
B.Aktepe
Alıntı:
KMR2-GT Nickli Üyeden Alıntı
güzel olacak bellı.nıye orj egzantrıkler.bı stage 2 fln olsa super olurdu.
oem iyidir :) motor içinde aftermarket ürün istemiyorum. belki ilerde jdm egzantrik koyabilirim.
08-08-2011, 14:09
B.Aktepe
Alıntı:
hazar Nickli Üyeden Alıntı
Anladım, peki ön kaliperler 1.4 is kaliperimi?
EG yürüyeninin ne gibi bir faydası var?
1.4is abs li model ile civic vti ın fren disk ve kaliper boyutları aynı. 262mm ön fren diskler. yani fren sistemim vti ile birebir aynı.
eg yürüyeni k20 swap ta motoru biraz daha aşağıya ve arkaya alarak, aks duruş açılarını değiştiriyor. teker güç aktarımı arttırmış oluyoruz. ayrıca karter ve yer mesafesinden kurtarmış oluyoruz. eg yürüyeni ek kasa yürüyeninden daha hafif.
08-08-2011, 14:09
stlegal
bilal egzantriklerde ciddimisin ben senin daha böyle spesyal bir egzantrik düşünmüştüm ileriye dönük turbo falan fikrin varmı**başarılar..
08-08-2011, 14:13
B.Aktepe
Alıntı:
stlegal Nickli Üyeden Alıntı
bilal egzantriklerde ciddimisin ben senin daha böyle spesyal bir egzantrik düşünmüştüm ileriye dönük turbo falan fikrin varmı**başarılar..
sağol cem abi,
yok abi turbo düşünmüyorum. atmosferik keyfi çok başka. egzantrikler için ciddiyim. şu an oem egzantrikler var. geliştiricek olursam da jdm egzantriklerini alırım.
08-08-2011, 14:20
B.Aktepe
Alıntı:
VteC_MaNiaC Nickli Üyeden Alıntı
eudm k20a2 farkı ne oluyor acaba ?.. birde elektrik tesisatıda komple swaplanıyor heralde ? kadran s2000 mi olacak :)
türkiyedeki k20a2 den hiçbir farkı yok.
k-tuned swap için harness alındı o tesisat düzenlendi şu an zaten. Rapture nickli uğur arkadaşımız aracın bütün tesisat elektrik işleri ile uğraşıyor. onunda hakkı ödenmez.
motor elektrik tesisatı komple geldi, direkt takılıyor.
kadran orjinali duracak, Maxigauge Hakan abi bir ünite yaptı, kmh ve rpm görmek için onu kullanıcam.
jdm cok farklı degıl kı oemlere gore degmez bence takmaya.o sıkıstırmayı yapmanın asıl faydasını gormek ıcın bence guzel bı egzantrık takmalısın.sonuc olark oemler 8800den sonra güç üretmıyor.mesela bende ıps var 9000lerde dolu gıtmek gercekten cok farklı.yanı cok agresıf ıstemıyorsan en azından toda a2 olabılır jdm ın bı gomlek ustu.
08-08-2011, 14:32
B.Aktepe
Alıntı:
KMR2-GT Nickli Üyeden Alıntı
jdm cok farklı degıl kı oemlere gore degmez bence takmaya.o sıkıstırmayı yapmanın asıl faydasını gormek ıcın bence guzel bı egzantrık takmalısın.sonuc olark oemler 8800den sonra güç üretmıyor.mesela bende ıps var 9000lerde dolu gıtmek gercekten cok farklı.yanı cok agresıf ıstemıyorsan en azından toda a2 olabılır jdm ın bı gomlek ustu.
sağol kamer aydınlattığın için. :) ben 8800 üstünü çevirmeyi düşünmüyorum.
08-08-2011, 14:33
8.000rpm
bilal yine harika bir proje :)
kaput altı motor bölümü muhteşem görünüyor
araç boyanacak mı? boyanacaksa renk olarak ne düşünüyorsun?
jant ve lastik planın ne?
araç komple sökük mü olacak yoksa iç mekan standart mı görünecek?
arkadaki 1,4is yazısını sökme lütfen :D:D:D