aracı alalı yaklaşık 1.5 ay oldu ancak arac sanırsam biraz fazla yakıyor sorun bendemi yoksa bu araç ve motor için normalmi km/300 kuruş
Printable View
aracı alalı yaklaşık 1.5 ay oldu ancak arac sanırsam biraz fazla yakıyor sorun bendemi yoksa bu araç ve motor için normalmi km/300 kuruş
basarak kullanıyorsanız gayet normal :)
sürekli ş.içi ve sert kullanınca normal bence
Yakıt normal gibi bir arkadaşımda da i30 dizel otomatik var ş.içi 35 kuruş civarı yakıyor ama biraz sert kullanımda.
Fazla yakıyorlar motor yapısı bu .
115lik motorlar iyi kaçar lakin bir hdi,tdci,dci kadar ekonomik değillerdir.
[QUOTE=emre-e;2827041]Aracı alalı 1.5 ay olmuş biraz daha zaman geçsin sakin kullanmaya başlarsınız yakıtta düşmeye başlar :)[/QU ,
evet biraz dahavar rodaj süresi bencede ancak bu arac bende oldukca biraz zor ekonomi yaparım :))
hem ağırlık hemde tork geldikçe farkında olmadan gaza basmandan çok yakıyordur
aradan biraz zaman geçsin alışırsın :D
walla araç ağırlığıda daha çok gene bu motordan kaynaklanıyor olaiblir.kia ceratodada aynı motor wardı arkadaşımda çok yakıyor diye şikayet ediyordu hatta 10 bin km'de iken az yakması için 1 parça taktırmıştı motora:) sonra satıp focus almıştı::)
i30 ların 1470 kilo olduğuna eminmisiniz, kendi sınıfı için çok yüksek bir ağırlık. Bir üst sınıf ağırlığında, megane lar 1300 kilo mesela, bu ağırlık bile fazla c segmenti için
1.6 dizel motorlar epey kütleli,i30'larda 10 havayastığı vs donanımda epey var 1350-1400 wardır kesin ama 1470 fazla gibi evet.
km'de 30 kuruş yaktıktan sonra dizel almaya ne gerek var onu anlamıyorum.
yok artık dıyorum km de sehır ıcı ben 300 krş yakıyorum :D 1.9 tdi
walla bak istersen sitesinde teknik özellikler bölüöünde yazıyor
Hyundai
bende sasırmıstım ama sunu söliyim inanılmaz bir yol tutusu var ve ESP gercekten gerekli yerlerde ani manevlara yardımcı oluyor
ozaman duşer o
bide bişisorcam aracı gece denedim edirne yolunda 180 190 fena cıkıo 200 e geldiginde motor freni yapıor sanki anlamadım gitti hatta hafif meyil vardı devir arttı ama ibre 200 cakıldı ??? nedendir acaba
Altınızdaki araba dizel 190-200 normal takılması kesici falan filan fazlada sıkıştırma bence gerek yok tapa gaz gitmeye..
Yakıt konusundada benim araçta 1.6 Crdi yazılımlı şuan şehir içi 5.6 gösteriyor yol bilgisayarı sizin araç rodajı falan bitsin tam kaç km bilmiyorum da ilk yağ değiştirdikten (bence 15000 km bakımını falan beklemeyin 5000km de falan değiştirin sadece yağınızı sonra 15binde genel bakıma götürün derim) sonra bariz düşmesi lazım yakıtınızın
normal sayılır bende 1.4 D4D varken genel ortalamam ( 30 bin km kadar kullandım) 6 lt civarıydı. ki arada bir sıkıştırıyordum okşayarak kullandığımda ise 5 lt ortalamaya yaklaşıyordum sehir içi
Yazılım yaptırdım sadece extra hiç bişey yok aracımda top speed olarak eskisi neyse yazılımdan sonrada aynı ama ara hızlanmalarda bariz fark ediyor.. Bizim araçlarda yağ çok önemli turbo cıt kırıldım diyorlar :D servise gitmeden yağınıda kendin al mesela castrol,mobil falan onu koysunlar (5litre) kullandıkları yağ 5 para etmez.
Bende castrol kullaniyorum extra bor falan hic kullanmadım zaten yağ kutusunun üstünde asla katkı maddesi ilave etmeyin gibi ufak bir not var bulaşma bence hiç gerek yok. Chip tuningden sonra arabayı sürekli sıkıştırmadığın sürece yakıt azalma oluyor bu uzun yolda daha çok fark edersin ankara-istanbul 410km falan gittim ortalama tüketimim yol bilgisayarinda 4.2 4.3 falan gösteriyor suan sehir icinde okul git gel yapiyorum 5.6 arada bi 5.8 falan oluyor 5.9 hic gormedim.
http://b1112.hizliresim.com/s/3/w00r.jpg
bi müşterimin paylasımı..
baya bi met ettiler bor u bende o sebeple düşündüm ama gerek gibi bencede kaliteli bir yağ kullanırsan motora luzüm yok ..bu arada nasıl o değerleri yakaladın helal valla ben inan uzun yolda sakarya istanbul 5.9 altına inemedim:((bakalım zaman gösterecek herşeyi ort. 6.0 yı görsem bile yeterli bana..ama chip olayına sıcak bakmıyorum sonucta orjinal verilerle oynuyorsun ve aracın ömrünü kısaltıyormus gibi geliyor bana,yanılıyormuyum ?
1.6 crdi motora yazılım yaptırıpda memnun kalmayan cok azdır heralde.Veli nimet motor stage2 yazılım ile bicok araca şaka yapar (: (:
Devir dizel devri..
crdi yi chipsiz dolaştırmak cazidir. :)
araç sürekli 180 le giderken 4.5 ort tüketimi mi var yani. iyiymiş :D