Bi hevestir bulaştı düşünüyorum bir tane almayı kullanan yada etrafında günlük kullanan arkadaşlar artılarını eksilerini bildiklerini paylaşırsa sevinirim. L200 ve Nissan Navara ile karşılaştırırsak nerededir Amarok?
Printable View
Bi hevestir bulaştı düşünüyorum bir tane almayı kullanan yada etrafında günlük kullanan arkadaşlar artılarını eksilerini bildiklerini paylaşırsa sevinirim. L200 ve Nissan Navara ile karşılaştırırsak nerededir Amarok?
başka araçla karıştırmamak lazım gidiş olarak yol tutuşu olarak denkini bulabilirsiniz belki ama volkswagen kalitesini hiç bir araçta yakalayamazsınız bence bir tane kiralayın yada test sürüşü yapın kendiniz deneyimleyin
Kiralamak yada test sürüşü çok az fikir veriyor. Biraz uzun süredir kullanan kişiler daha çok püf noktasını öğrenmiştir yakıt tüketimi uzun yol tecrübesi gibi oyüzden sordum. zaten vw kullanıcısı olarak az çok fikrim var kalite ile ilgili.
Yürüyüşüne,duruşuna vurgunum ona ,hani kimi zaman.:)
bugun avda battı kaldı en son lada niva çekiyodu :D sanırım lastikleri uygun değildi
Navara bana daha cekici geliyor
Şu an için otm vites seçeneği olmaması çok büyük bir dezavantaj yaz aylarında DSG versiyonu gelecek deniliyor
Şahsen bu denli büyük bir araçtan otm vites beklentisinde olurdum uğraşamazdım manuel iyle
Herşey bir yana manuel olsun benim için sorun değil der iseniz şayet
aracı aldıktan sonra yakın zaman içinde satmayı düşünmüyorsanız DSG versiyonu satışa çıktığı anda elinizdeki manuel araçtan çok ciddi zarar edersiniz..
Ama genel olarak selefine göre yakıt tüketimi daha düşük bundaki ana etken kullanılan yeni nesil bi turbo 2.0 TDI motor
testlerdeki genel kanı navara ile arasındaki güç farkı çok açık bi şekilde hissedilibiliyor özellikle arazi testlerinde navara güç farkını iyice ortaya koyuyor
***** arada 27 hp güç farkı ve 50 Nm tork farkı mevcut..
Ama tezat olarak algılansada amarok arazi testlerinde aktarım başarısıyla geride kalmıyor hiç
Amarok un iç mekanı marka bünyesindeki binek araçlara yakın kaliteye ve dizayna sahip buda çok büyük artı almasını sağlıyor
Otm vites seçeneği olmaması sebebiyle ben Navara ya yönelirdim navara halen nedense daha ihtişamlı ve prestijli geliyor bana
Yalnız DSG seçeneği çıkınca bu sınıfta rakiplerini çok üzecektir muhtemelen..
İç plastik malzemesi vw e hiç yakışmamış.
uzun süreli nissan pick-up kullanıcısı olarak bende biraz soruşturdum amaroku arazi şartlarında çok başarılı olmadığını ama diğer pick-uplara göre belirgin bir yakıt tüketimi olduğunu söylüyebilirim.uzun süredir arazi aracı konusunda uzmanlaşmış nissanın yanında amarok volkswagen için yabancı bir klasman geliyor bana pickup sınıfı ve yeni piyasa çıkan bir aracın teknolojisinin ve servis elemanlarının oturması biraz süre olucak bu yüzden hiçbirzaman yeni çıkan bir arabayı hemen alma hevesinde olmadım çünkü daha sonraki tecrübeler ile ilk çıkıştaki sıkıntılar ortadan kaldırılabiliyor.bence nissan çok daha sorunsuz, sağlam ve kaliteli bir tercih olur.2006 model skystar sss aracımız bugüne kadar periyodik bakım hariç hiç servise gitmedi ampulu bile patlamadı çok ağır şartlarda kullanmamıza ramen:)
arkalar kampana oda bence bir eksik yonu o aracin
ne biliyim başkan ya öyle soyulmuş görüntü ne kadar kaliteli olsa soğutuyor adamı ama amarok konusuna gelirsek motoru yakıt olarak diğer pickup lardan daha ekonomik deniyor. hele biraz zaman geçsin bence 2 yıl en azından piyasada dolaşsın belli olur şuan için bence hilux l200 ve navara benim fikrim daha iyi.
Ticari araç satış danismaniyim istediğinizi sorabilirsiniz. Navaranın, mitsubishi l200 ün,ısuzu dmax'ın,Ford ranger'ın Amarok karşısında hiç bir karşılaştırma konusunda üstün yönü yok. Gidip herhangi bir vw bayisinden test aracını test edebilirsiniz. Yol tutuşta,frende,kabin sesinde,tuketimde,sağlamlıkta, garanti omrunde, arazi kabiliyetlerinde ve daha bir cok seyde + bandrolde sınıfının en iyisi. Ozellikle ani frenlerde rakiplerinin tamami arkayı tamamen saga sola gezdirirlen amarok stabil olarak hic sapmadan duruyor. Slalom yapıldığına navara ve l200 özellikle kendini kaybediyor. Arkadaslar göğüs kalitesi bundan daha kaliteli olamazdı çünkü lüks sınıfına girerdi.ÖTV olarak geri donerdi bu. Sınıfındaki rakiplerden sadece ısuzu dmax ın bir üstün yönü var amaroktan o da römork kapasitesi. Başka sorunuz olursa yardımcı olurum. İyi akşamlar.
L200 den arazide iyi diyorsunuz yani?
hiç bir gecmişi yok o segmentte o yuzden navara yada l200 tercih edilebilir
can alıcı bi duruşu var sim siyah olucak tadından yenmez ama bu aracı alıpta manuelini almak bence hiç iyi değil :S
Otomatik olmaması kötü.Plastik kalitesi tatmin edici değil. Navara hala Türkiye sınırları içerisinde sınıfının lideri.
l200 le bir değil l200 arka diff kilidini standart koyuyor amarok opsiyonlu kilit yok iken l200 le eşit olamaz.
Sadece arazi de Altının yüksek olması önemli degil offroad abs sistemi cok daha başarılı Amarokda. + sınıfındaki bir cok araç askıda kaldığında kapısı acilmazlen Amarok da bu durum söz konusu değildir. Üstün bir aractir. :)
Nissan bayisi eski çalışanı olup Amarok alan müşterim var. Navara en iyisi diyen arkadaslarıma :)
dsg olmaması beni düşündürüyodu zaten hakikaten dsg si çıktığında manueller 2. el piyasasında ciddi zarara uğrar tabi dsg çıktığında fiyatı ne olacak aracın orasıda meçhul. şuan 70.000 tl civarında highline modeli. içinde kullanılan plastik malzeme aracın amacına bence birazda uygun içinin bir suv gibi kaliteli olmasını beklemek pek doğru değil gibi fiyat=performans=kalite diye düşünüyorum.
bizde L200 de var navarada var . ben navarayı cok sevoıyorum ama navara aldıgımıza bıraz pısman olduk amarok alsak sankı daha ıyı olurdu dıye dusunuyorum . 2 gun once tekrardan baktım amarok a cok ıyı yapmıslar bence alın bı amarok
Walla L200 offroadda ciddi basarili bir alet. Bunda senelerce offroad yarislarinda dunya sampiyonlugu kazanan Mitsubishinin katkisi cok. Ama prestij ve imaj olarak Amarokun durusu bana cok daha cekici geliyor. Kaldi ki gecenlerde bi VW servisinde Amarokla offroadlara giden bi adamla tanistim. Adamlarin soyledigi, iyi bir lastikle cok guzel isler cikariyormus.
Kilitli diferansiyel olan versiyonunu tercih edin alacaksaniz. Aracin yuksekligi de baya iyiydi. Ne yalan soyliyim Nissan Navara ve L200 ' den cok daha iri ve diri duruyordu alet. Arkadaslarin da dedigi gibi bence otomatik vitesini tercih edin varsa tabii.
Düşündüren kısım o zaten otomatik vitesi henüz yok yaza doğru gelecekmiş. Duruşuda hakikaten digerlerinden daha diri daha tok.
otomatik nisan 2012 diolar amarok için ... bence L200 teknik altyapı açısından arazide amaroktan üstündür. kullanım açısından belki amarok daha iyi olabilir ama arka yolcu mesafesi konusunda ssanyong dan sonra en kötü araç amarok bence
Ne için kullanacagınız önemli, arazi koşullarında Navara yıllardır hiç üzmedi.. Agır şartlar altında 250k km'de tıkır tıkır çalışan Navara biliyorum.. Kaldı ki yeni versiyonlarda konforda çok iyi..
Amaroklar çukurovada yeni yeni yaygınlaşmaya başladı.. Geçen hafta adanadaydım, 2 tane Amarokla gezme şansım oldu.. Kullanıcıları agır şartlarda (1 ton yük,hendekler bolca çamur vs) performansını pek begenmiyor.. Ama konfor özelliklerine diyecek laf yok..
duruşu güzel aracın dikkat çekici ve navaradan daha heybetli ama otomatik vites olmayışı bence - bir yön..biz otomatik navara ve otomatik dmax kullanıcısıyız..bu tarz araçlarda zırt pırt vites atmak amelelikten başka bişey değil...jant lastikle çok güzel bir görünümü var bence 2012 ortalarını bekleyip otomatik dolu bir araç alıp uzun yıllar binin..olmazsa navaranın en dolusunu alın deri koltuk sunroof vs..camlara filmle oda çok hoş duruyor..
İç malzeme kalitesi, kokpit tasarımı, kullanılabilir iç hacim vs.. rakiplerinden çok çok iyi..
Off-roada giden tanıdığım da var.. Güzel lastiklerle davar gibi tırmanıyor :)
5000 km dir kullanıyorum 4x4 highline imı...
Söyleyeceğim tek şey var amarok bir yana digerleri bir yana...
L200, dmax, hilux, nissan np, ranger, mazda b rakip olamaz zaten...
Belki navara yı rakip göre bilirsin onunda tek avantajı otomatik vites olur ama benim gibi Manuel'den başka kullanmam dersen sorun yok, bir de navara da arka koltuğun altında ki göz daha güzel...
Bir de söyle bir tavsiyem olacak eger gercek anlamda arazi yapacaksan 4 tane a/t lastiği hemen ol, üzerindeki orj continental ler asfaltta çok güzel ama arazide olmuyor...
ben de düşündüm baya ama manuel olduğu için vazgeçtim, sonradan da bi farkettim ki önü dacia dusterla aynı resmen.. daha da soğudum..
Volkswagen Amarok wallpaper # 02 of 156, Front Angle, MY 2011, 800x600
Dacia Duster wallpaper # 16 of 84, Front Angle, MY 2011, 800x600
Güvenlik önemli, bakmak lazım
Nissan Navara | Euro NCAP - For safer cars crash test safety rating
Tek yıldız alamamış
L200 un slolomda basarısız oldugundan bahsedilmiş ama sanki tepkileri fena değil alttaki videoyu izlerseniz:icon_tup:
iç plastik malzemesi kalitesiz olmuş
Bende cok baktim amarok ama bana servisinden arkadalarim bile bosver biraz piyasaya alisip kendini ispatlasin hic girme dediler daha once hilux vardi bence onuda dusun her anlamda 10 uzerinden 10 2 ay oncesine kadarda navara aldim surus ve saglamlik olarak kusursuz yakit ortalamasida ben cok soft kullanimla anca 9 litreye inebildim
Valla hemşerim bu yorumun çok yanlış olmuş. Çünkü ön koltuğa 1.80 boyunda bir yetişkin oturup normal şartlara göre oturduğunda ve koltuğu normal şartlardan çok fazla yatırmadığı sürece arka koltukta 1.80 boyundaki yetişkinin diz önünde 7-8 cm lik mesafe kalıyor. Sınıfının en geniş iç hacmine sahip Amarok. Bu arada bilmeyenler için söyleyim Amarok sınıfının en sağlam aracı. Bu sağlamlığını da aracın üzerinde ki Vw Touareg şasesine borçlu ;) :icon_tup:
Yeter ismail yaa bırak şu marka fanatikliğini satıyorum diye bukadarda övülmezki Navara daha iyi işte vw yeni girdi bu segmente artık kabullensen iyi olur :D:D
Şimdi burda erciyeste Amarokla kara battığımızı 4 saat 6 kişi kürek salladıgımızı yazdırma bana :D:D:D:D
Volkswagen Amarok - YouTube
klasik volkswagen bu da işte
amarok bence sadece dsg olmamasından kaybediyor
şuan bu kategoride bir araç alıcak olsam sırf bu yuzden almam :D
otomatik olduğu için mitsubishi diyorum ben :D
Valla sinifinin en saglam araci denmiste neye kime gore ? L200 navara ve hilux saglamligi tartsilmicak araclardirki onlarinda atalari pajero patrol ve land crusier?? Birde offroad a ilginiz ne kadar bilmiormda kayseri grubunda hilux kullananlar var ve cok memnunlar. Olay offroad ise saseden once sanzuman diff yani aktarma saglamligi cok onemli ki mitsubishi bu konuda tartisilmaz saglamliga sahip bakiniz ulusal offroad sampiyonasi :)