Arkadaşlar malumunuz ebay 247spares gibi y. parça bulabileceğimiz siteler var. Parça bedeli ve shipping ten sonra ekstra olarak gümrük parasımı ödüyoruz ? Bilgili arkadaslar yardımcı olabilirse sevinirim :beuj:
Printable View
Arkadaşlar malumunuz ebay 247spares gibi y. parça bulabileceğimiz siteler var. Parça bedeli ve shipping ten sonra ekstra olarak gümrük parasımı ödüyoruz ? Bilgili arkadaslar yardımcı olabilirse sevinirim :beuj:
aldın şeyin durumuna göre gümrükte para ödüyorsun.
2dergi icin 2tl gümrüge para verirken 4 adet jantı kapıya kadar getirmişlerdi. kısaca gümrükcünün o anki ruh hali önemli faktör bu konuda.
aldıgın kişiye düşük fatura kestir bişe ödemezsin.. 149 dolarlık ürün aldık 14,9 dolar kesti faturayı.. kapıya kadar geldi ..
Aldığın ürün sıfır mı ikinci el mi bu en önemli kıstas ..
Gümrük tamamen gümrükçünün insiyatifinde olan bir şey ..
Normal şartlarda 75 Euro (ürün bedeli + yol) altındaki faturalarda gümrük yazmıyorlar ..
Bazı durumlarda seni gümrüğe davet edip fatura ibraz etmeni isteyebiliyorlar ..
konuyla alakalı bir soru olucak
ebaydan aldığımız bir ürünün shipping ücreti tahmini ne kadar tutar?
ABD den , en fazla 1gk ağırlığı olsun misal bu parça için
http://i.ebayimg.com/t/BMW-Z3-M-Road...UNg~~60_12.JPG
parçayı sipariş ediceğin yer sana bu konuda bilgi veriri türkiyeye kargosu varmı varsa nekadar hatta pazarlık yap birazdaha ucuzlat ama ne fiyat verirler bilemem
uluslar arası satış yapanlarda shipping kısmında türkiye secersen kac para oldugu yazıyor bagzen. mesela 20$ yazsada adama mesaj at bayagı düşürüyolar.özellikle ingilterede olanlar
Gecen hafta tr ye paket gonderdim ve degerine 110 dolar yazdim ( degeri daha fazlaydi ) . Paketi acip gumruge takmislar ve kardesimden faturasini istemisler. Yok vs diyerek kavga gurultu 40tl vergi odeyerek almis.
Ebay üzerinden Fordum için İngiltere den parça getirtiyorum devamlı şimdiye kadar hep kapıya geldi sorun çıkmaz umarım, no commercial value diye bir ibare yazınca pakette sıkıntı olmuyor diye biliyorum
gümrükte malzemem kaldı nasıl çıkarta bilirim
Vergisini odeyerek :)
triger setine 70 dolar shipping diyor 80 dolarda hızlı shipping diyor ürünün yarı fiyatı neredeyse ama triger setinin burda 1500-2000 liradan aşağı olmadığnı düşünürsek her türlü ucuz :)
ebay puanım bir hayli yüksekdir tecrübemde çokdur sorusu olan arkadaşlarıma elimden geldiğince bilgim yettiğinde yardım etmeye çalışırım.
bu arada arkadaşlar bazı arkadaşlar eski bilgileri okuyor sanırım gift olayı bitti parayı düşük göster olayı bitti yılbaşı bayram seyran indirim olayı bitti limit 75 euro yada 75 euroya denk gelen dolar sanırım 120-130 dolar arasına denk geliyor..
artık eskisi gibi değil çoğu insanlar eski bilgiler ışığında üürn satın alıyor ve gümrüğe takılıyor..
bende teyp getirticem bakalım allah sonumuzu hayır etsin. :)
birde gecen yıl cıkan yasayla bir kişi yılda en fazla 3 kez yurtdısından urun alabılıyor dıye bılıyorum gumruk sınırıda 100 euro yada karsılında dolar olması lazımdı galıba
gümrük mevzuatı her sene değişiyor senelik 5 adet yapdılar ama mahkemelikmiş o konuda yani birileri mahkemeye vermiş şu anda yasa yürürlükde olsada uygulamaya o yüzden geçmiyorlarmış..
mahkemenin neticesini bekliyorlarmış.. birde en fazla 3 adet yada 5 adet değil limit dahilinde 5 adet gümrüksüz misal 6 da 10 dolarlık üründe getirsen gümrüğe tabi oluyor yani yasak değil getirtebiliyorsun gene sadece gümrüğe tabi oluyor.
Bunun kontrolünü yapan oldu mu acaba? Direk 6.siparişte takılan oldu mu yani ?
Benim geçen sene baya bi siparişim olmuştu, ama yasa çıktıktan hem önce hem sonra, birde ben sürekli aileden birilerinin adlarıyla aynı adrese sipariş ettim hep, 3-4 farklı isim ile :)
Bu sene daha sipariş sezonunu açamadım :D
malzemenin oldugu yerden yurt dısına cıkarak geri alabilirsin.en fazla 60 tl ceza yazar ve malı tekrar dısarı götürmen üzere iade ederler.
gümrük olayında en dikkat edilmesi gereken şey ticari amaçla değil,şahsi kullanım için getirttiğinizi ispat edebilmedir.bi de aldıgınız ürünün sıfır olması lazım.gönderici firma da faturayı yazarken veya ürünü paketlerken açıklama kısmını dikkatli doldurursa hiç bir sorun cıkmaz.mümkünse aldıgımız ürünü aynı ürünün'e ait parçaymış gibi göstermemiz lazım.
cep telefonu girişi yasak benim bildiğim keşke getirtmeden önce araştırsaydınız. ama ibr gidin gümrüğe şansınızı deneyin belki gümrüğünü öder alırsınız.
bu urunu almam ıcın yardımcı olurmusunuz? yada benım yerıme getırte bılırmısınız?
RENAULT CLIO Mk2 1998 - 2005 wind deflectors 3 DOOR 2pc set | eBay
ebayda hesap açın paypal den kredi kartınızı tanımlatıp bir hesap açın ben size elimden gelen yardımı yaparım.. ben getirtirdim ama şu sıra getirtmekde olduğum ve getirticeğim çok ürünler var..
adama satıcıya mesaj çek deki türkiyeye yolluyormusunuz o adam büyük ihtimal yollar çünkü dünyanın her yerine shippingi açmış..
Amazon üzerinden 150-200 Dolar değerinde kulalık almayı düşüyorum şansım nedir ? :)
ben 2011 içerisinde 3.500TL'den fazla alışveriş yaptım.14-15 tane paket geldi hepsi evime kadar :D Ama aldığım ürünler takılacak şeyler değildi ya da ben şanslıydım.Ama artık bişey almıyorum kredi kartımda e-ticaret diye bir bölümde göstermişler yurtdışı alışverişleri.Takibe alıcaklarmış galiba bir bilgisi olan var mı arkadaşlar?
bende headers getirtmeyi düşünüyorum fakat 2. el bu sıkıntı yaratır mı gümrükte? gümrük vergisi fatura tutarının %20 si değil mi?
yaratmaz ikinci el oluşu bir sıkıntı ürün getirtirken sıfır yada ikinci el olmasının bir önemi yok.