cagri-35 Nickli Üyeden Alıntı
Çok yanlı yorumlamışsın olayı , sanıyorumki honda civic in olsaydı böyle demezdin :)
Şimdi böyle başladım diye geriside böyle gidecek sanıyorsun belki ama bendekatılıyorum hyundai çok ilerlerdi, kia'da gerçekten eskisine göre çok fark var. Ama şunu açık söyleyeyim kullandıgımdan. Yazın şirketten i20 vermişlerdi dizel. Uzun süre kullandım. Açıkçası getz ile karşılaştırınca tabi daha iyide , ama halen ne bir corsa ne bir polo. Alt takımı olsun, kötü yol tutuşu olsun, zayıf plastik malzeme kalitesi ve aldığı yol sesi olsun pek bu bahsettiğim modeller ile kıyaslanıcak seviyede değil henüz. Ama önceki araçlarına göre çok fark oldugu bariz. Eminim önümüzdeki 5-10 yıllık vadede bu sorunlarıda çözüceklerdir.
Ama benim dikkatimi çeken birşey var, artık kia ve hyundai'de eskisine göre daha pahalı araçlar üretiyorlar. Yani kalite artıyor ama bir yandan haliyle bu fiyatada yansıyor. Fiyatlar kendini geliştirdiği oranda rakamlarına yansırsa rekabet avantajını yitirmesi beklenebilecek bir şey. Çünkü şu durumda mesela i30 çok güzel bir araç özelliği olsun donanımı olsun, ama rakamları yükseldiğinden satış rakamları sınıfındaki araçlara göre az kalıyor.
Benim i20 den aklımda kalan çok çok başarılı gidişi ve gerçekten ekonomik motoruydu.